Medicinskt foder för hela slanten


Idag har vi varit hos veterinären med Bianca. Hon har dem senaste dagarna "dragit" rumpan i soffan flera gånger om dagen, och igår kom det även blod, så jag gick upp och ringde till Gamleby veterinärstation i morse. De sa direkt att hon nog behövde tömma analsäckarna (hur fräscht låter det?) och undrade om vi kunde komma ut idag. Sagt och gjort, klockan 11 infann vi oss där.

Veterinären sa att hon var ganska rund.. och jo, det visste vi ju. Hon har gått upp lite sen kastreringen (trots att vi gjort allt för att hon inte ska göra det och att hon rör på sig lika mkt som innan!). Iaf, veterinären klämde ut det som fanns i analsäckarna (sorry, very fresh hehe) och konstaterade att det såg normalt ut. Så hon sa att hennes grundproblem ligger i matsmältningen (eller var det matspjälkningen? Samma sak? Kan inte sånt där...) och att hon skulle behöva ett medicinskt foder i och med att hon kräks ofta också. De slog två flugor i en smäll och tog ett foder som både är bra för magen och som ska hjälpa henne att inte bli överviktig samt gå ner det lilla hon gått upp. Skönt! En till stackars överviktig katt vill vi ju inte ha :( Om hon fortfarande har klåda i baken om två veckor ska vi komma tillbaka och söva henne. Då sköljer dem isf analsäckarna och tar lite prover. Hoppas det går över till dess!!

Nu har vi avmaskat alla tre också i fall det skulle vara det, men veterinären trodde inte det utan det var mer utifall att och så ska man ju avmaska dem med jämna mellanrum ändå.

Lilla gumman..

Kommentarer
Postat av: E M M A - F O T O

sv; vad snäll du är =)

2010-01-21 @ 19:16:56
URL: http://inhatewetrust.blogg.se/
Postat av: Sofia

Hej!



Vad heter fodret ni fick?

Min Tamlin hade bajs i blodet förut och är lite stor. Han äter Intestinal från RC. Men ny blev jag nyfiken på om ditt är bättre för att det dessutom är light...

2010-01-21 @ 19:28:32
URL: http://sofiafoto.wordpress.com
Postat av: MODEKATT <3

Hahaha jag har alldeles för mycket kläder, måste bli av med en del eftersom vi ska flytta till en mindre lägenhet.

Hoppas det går bra med Bianca!

Kram

2010-01-22 @ 08:00:22
URL: http://modekatt.blogg.se/
Postat av: små smulor

nämen usch,stackarn !



då kanske du blir lite glad om du går in på min blogg och hittar nått till dig där! :o)



kramkram

2010-01-22 @ 23:24:08
URL: http://dagliga-smulor.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0