Veterinären igen


En olycklig Bianca.

Idag fick vi åka till veterinären igen. Biancas sår sen kastreringen (ja, för det heter ju inte sterilisering som jag skriver hela tiden hehe) har blivit rött och fuktigt plus att det blivit en hård knöl. Ser ut som att stygnen gått upp. Dock var knölen ingen fara och det hade heller inte gått upp. Däremot hade hon fått en infektion (antagligen av att hon slickar på det) så nu ska hon äta antibiotika i 7 dagar samt ha tratten på. När vi var där i onsdags sa dem att vi inte behövde ha tratt så länge hon inte slickar heeeela tiden för att dem inte brukar göra det. Men mina katter är ju inte som andra ;) Känns skönt att jag ringde i morse iaf för vi var ju osäkra på om det verkligen var något eller om det skulle se ut så. Man är ju lite utav en hönsmatte, så man vet ju aldrig om man oroar sig i onödan. Hade ju önskat att så vore fallet iofs, men är glad att vi åkte..

Har en väldans bloggtorka igen så det är därför det bara blir massa "kattinlägg", hihi. Men jag ska väl komma igång ordentligt snart igen antar jag :)

Kram på er!

PS. Bildbevis på att Bianca har blivit en goskatt efter kastreringen kommer upp lite senare ;)


Kommentarer
Postat av: Jenny

Stackars lilla Bianca. Kastrerade våran Saga förra våren och minns hur besvärlig hon tyckte tratten var, bökigt att äta och jobbigt att inte få tvätta sig. Däremot tvättade hon tratten ganska duktigt ;) Såg sedan på smartasaker.se att det finns ett annat och kanske lite behagligare alternativ, om än lite dyrare http://www.smartasaker.se/ShowProduct.aspx?prodid=632 Hoppas såret läker bra nu!

2009-09-14 @ 14:28:42
Postat av: Madeleine

En knöl blir det. Det hade min kisse också. Ingen fara. Men det är klart att man blir orolig om man inte vet. Vilken veterinär går ni till? Den i stan eller i Gamleby? Kram

2009-09-15 @ 14:01:38
URL: http://colourblue.blogg.se/
Postat av: Johanna

Åh, stackars missen. De ser ju så ömkliga ut när de har tratt på sig. Vi slapp som tur var det på Freja, hon for bara mest runt som en virvelvind så att vi höll andan varje gång hon hoppade och flängde fram eftersom vi var oroliga över stygnen.



Kristians mamma bor 6 min bort, så inte så långt bort med andra ord. Men hon har inte haft någon bil under en period, och det går dåligt med bussar så hon har haft en giltig anledning. Nästan iaf;)



Det är så roligt att se att allt verkar gå bra med missarna nu, alla tillsammans:) Kram

2009-09-15 @ 19:28:49
URL: http://johannaperssons.blogg.se/
Postat av: Madeleine

Sv; Ja det kan ju vara det, men oftast är det bara svullet. Ja vi går också till dom i Gamleby. Först gick vi till dom här i stan, men gode gud, dom gjorde ju inget vettigt... Ända sen Missan vart sjuk så har vi åkt till Gamleby. :) Dom är väldigt bra. Haft en bra dag annars? Kram

2009-09-15 @ 20:03:46
URL: http://colourblue.blogg.se/
Postat av: Madeleine

Sv; Ja vi hann också vaccinera och kastrera Missan och två andra katter som vi hade ett tag. Missan kissade blod i flera månader. Vi gick först till veterinären i stan så han "undersökte" henne, typ klämde på magen. Och sa att hon hade kristaller i blåsan. Och att vi skulle ge henne ett specielt foder. Några månader senare kissade hon fortfarande blod så då tog jag tag i det och ringde till Gamleby och berättade om allt, hennes symtom osv. Dom sa att vi skulle komma in till dom, så jag fick en tid samma vecka. Och dom ville ha ett urinprov för att kunna säga vad det var som va felet. (Vilket jag tycker att han i stan också skulle ha bett om, om han visste vad han gjorde). Men visst nu var det han sa sant, hon hade kristaller i blåsan, men också en urinvägsinfektion. Så hon fick antibiotika och nytt specialfoder. Tyvärr så tålde hon inte medecinen så hon fick c-vitamin ist. Och efter det så har vi varit inne med typ 5 urinprov för att se om kristallerna har försvunnit. Och först nu typ 3 månader efter har dom försvunnit.



Allt är bra här i övrigt :)

2009-09-16 @ 08:49:44
URL: http://colourblue.blogg.se/
Postat av: Maria

Men pluttan då! Ja, de vet ju inte varför de är tvungna till än det ena än det andra. Min ena hona fick också en liten köl efter kastreringen. Den försvann nästan helt men än idag 7 år senare så kan jag känna en liten "dutt" där (men det är inget heller). Ja, åsså har hon fått lite hängmage (som matte, hihi).

Bianca mår nog bra igen snart. Sötnosen!

2009-09-16 @ 11:49:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0