Do you miss me?


Reflexskärm och filter


Idag kom äntligen mina pengar. Eftersom jag har sagt länge att jag då skulle skicka efter en 5-i-1 reflexskärm så gjorde jag det. Slängde även ner ett Close-up+4-filter och en filterväska i varukorgen. Kom fort, kom fort!

Bild: Eget kollage med bilder från Tvspelsweb.

88 månader ♥



Hampus VI



Utrustning: Nikon D60 + 55-200/4-5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

Sista inlägget från fotosessionen med Hampus och Nadja. Så nu vill jag ha nya fotoobjekt! :) Är det någon som vill bli fotad eller ha sina barn/djur fotade så hojta! Jag behöver all erfarenhet och alla bilder (till nya hemsidan) jag kan få!

På söndag ska jag iaf fota Wille om det inte snöar. Det har jag längtat efter länge så hoppas hoppas hoppas vädergudarna är snälla mot oss! :)

Kreativ blogger award


Jag har fått utmärkelsen Kreativ blogg av Dagliga smulor, tack snälla rara du! 

När man får awarden ska man ange 7 fakta om sig själv, här är mina sanningar:

1. Tycker att den största orättvisan i världen är djurplågeri. 
2. Har en mapp på datorn där jag samlar all bröllopsinspiration jag kan hitta. Längtar? Jag? Nähe ;)
3. Det värsta jag vet är folk som inte respekterar djur, och då särskilt sina egna.
4. Jag och min sambo träffades på Lunarstorm, haha, modernt va? :)
5. Älskar mina katter mest av allt och alla, dem har den största platsen i mitt hjärta.
6. Vill bli fotograf och har bestämt mig för att satsa helhjärtat. Har redan gett resultat ;)
7. Är extramoster åt världens sötaste lilla Wille som får mitt hjärta att smälta varje gång jag ser honom!

Jag skickar vidare awarden till följande 7 bloggar:

Thessan, Nilla, Starwoman, Saker man ser, Emma - Foto, Inred med mera och Madeleine.

Om du får denna awarden ska du :

- kopiera awarden på din blogg!
- länka till personen som gett dig awarden!
- berätta 7 intressanta fakta om dig själv!
- välj 7 andra bloggar som du vill ge awarden till!
- länka till deras bloggar!
- lägg en kommentar i deras blogg att du gett dom denna award!


Finaste Baccardi




Äntligen lite fina närbilder på busen! Har varit totalt omöjligt att fånga honom på bild, men nu när han är lite större (dock inte uppe i knoppen hehe) så går det iaf om han sitter fint någonstans och man går en bit ifrån och sen zoomar in ;) Man får ha sina knep. Typ lika svårt som att fota barn.


Nadja III



Utrustning: Nikon D60 + 55-200/4-5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2 och Photoshop CS4.

Hampus V



Utrustning: Nikon D60 + 55-200/4-5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

Orchid




Utrustning: Nikon D60 + 50/1,8 (och Close-up+10 på sista bilden).
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

Tröttare än tröttast idag! Men för en gångs skull känns det som att mitt liv går framåt och inte bakåt eller är stillastående iaf. Kanske detta är mitt år trots allt? Nu blev ni nyfikna va? ;)

Hoppas ni har/får en bra dag! Jag ska försöka piggna till nu och se till att ha det själv!
KRAM!

Mina älsklingar :)



Schackpjäser




På Mio köpte jag även dessa ganska stora schackpjäserna. Är inte mycket för prydnadsaker, men dessa tyckte jag var tuffa och jag visste direkt vart jag skulle ha dem så jag slog till eftersom det ju dessutom var 50% på dem. De är ju faktiskt svarta och vita också! ;)

Nu ska vi äta semlor! Köpte dock inte färdiga, för jag äter inte mandelmassa. Får bli hallonsylt i min :)
Kram på er!

Hampus IV



Utrustning: Nikon D60 + 55-200/4-5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

Nadja II



Utrustning: Nikon D60 + 55-200/4-5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2 och Photoshop CS4.

Gomiddag/gomorron! :) Det var skönt att få sova ut idag! Dock lär det väl innebära att det inte blir så mycket fotande, är ju redan lite för mörkt ute. Dessutom kom jag på igårkväll att vi har upprop i skolan klockan 5 ikväll, så vi lär få slänga i oss pizzan eftersom pizzerian inte öppnar förren 3 och vi har 2,5 mil hem efter det. Men det ska bli gott så det får det vara värt! ;)

Verkar strula med min csn också (ovanligt)... på Christopher står det att han ska få pengarna imorgon, men på mig är det fortfarande en * på första utbetalningen. Vi skickade in studieförsäkran samtidigt så det är himla konstigt.

Kram

Hampus III



Utrustning: Nikon D60 + 55-200/4-5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

Gokväll!

Jag och älsklingen har precis avnjutit lite BLT-sandwich, hehe :) Sitter och tittar lite på filmen som går på TV3. Har sett den innan så kollar inte så noga. Ska strax ta oss lite glass med frukt. Känns så skönt att man inte ska upp till skolan imorgon.. haha, redan trött på det efter två dagar. Skulle aldrig palla läsa heltid på schema, hua.

Imorgon ska vi till Ankarsrum och ta in post o lite sånt eftersom älsklingens föräldrar är på skidresa. Ska passa på att fota lite där ute i nya miljöer och innan vi åker hem ska vi käka pizza. Ankarsrum har världens godaste pizza!!

Nu ska jag fortsätta kolla på filmen och gosa lite med Bioz som ligger här :) Hoppas ni gillar bilderna!
Kramar

Hampus II



Utrustning: Nikon D60 + 55-200/4-5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

I sovrumsfönstret




I torsdags var jag och Christopher på Mio en sväng för att fördriva tiden. Där var det rea och jag kom ut med en stor påse :) Brukar aldrig handla där eftersom det är ganska dyrt, men nu var det 70% och 50%. Köpte då krukorna (ska byta ut blommorna som är i) här ovan till sovrumsfönstret. Tyckte dem var lite läckra och annorlunda. Jag har iaf aldrig sett dem hos någon annan, och då surfar jag ändå runt på en hel del inredningssidor :) Köpte även lite grejer till tv-bänken som jag tänkte visa lite senare!

Som ni ser har även ljuslyktorna flyttat in i sovrummet. Blev mycket bättre och nu är jag toknöjd!!

Nadja


Utrustning: Nikon D60 + 55-200/4-5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2 och Photoshop CS4.

Hampus


Utrustning: Nikon D60 + 55-200/4-5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2 och Photoshop CS4.

Fått klartecken från Linda att lägga upp bilderna, så passar på att ge er ett smakprov nu när jag är hemma på lunchen :) Denna bilden gillar jag. Fick lura mig till den då han var blyg i början när vi kom och gömde sig bakom Lindas ben :) Men här leker han titt-ut och jag var snabb med kameran :) Inte lätt att fota barn inte!

Hörs efter kl 16 :)
Kram hela dan!

PS: Hemsideadressen funkar inte ännu, men kommer upp snart...

Mys med husse




Mys på hög nivå! Myskatten :)

Nu ska jag krypa ner i sängen, måste ju orka en hel skoldag imorgon igen. Längtar verkligen till imorgon kl 16.00 när det är över ;)

Nattiskram!

Nu är det igång!

Hej bloggen!

Nu är skolan igång på riktigt. Idag har jag haft lektion mellan 8.30 och 16.00. Imorgon är det samma tider som gäller. Inget ansträngande precis. Lyssna, meditera osv. ;) Dock tycker jag vi kommer in på helt andra saker (barnuppfostran) än vad kursen går ut på (teknisk psykologi - typ stresshantering i arbetslivet).. och det är ju jag totalt ointresserad av så jag blir ganska uttråkad stundtals, men men. Höll på att somna under mediteringen också. Skönt, men fick ont i ryggen också av att ligga där på en filt på golvet.

Igår var vi hos Linda och Pär. Fotade Hampus (sonen) och Nadja (hunden). Det blev ett par riktigt bra bilder på vardera, har dock varken redigerat färdigt dem eller frågat om det är okej att jag lägger upp dem här så det dröjer. Men om jag får lägga upp dem gör jag det antingen ikväll eller imornkväll efter skolan.

Hoppas ni har det bra!
Kram kram


Medicinskt foder för hela slanten


Idag har vi varit hos veterinären med Bianca. Hon har dem senaste dagarna "dragit" rumpan i soffan flera gånger om dagen, och igår kom det även blod, så jag gick upp och ringde till Gamleby veterinärstation i morse. De sa direkt att hon nog behövde tömma analsäckarna (hur fräscht låter det?) och undrade om vi kunde komma ut idag. Sagt och gjort, klockan 11 infann vi oss där.

Veterinären sa att hon var ganska rund.. och jo, det visste vi ju. Hon har gått upp lite sen kastreringen (trots att vi gjort allt för att hon inte ska göra det och att hon rör på sig lika mkt som innan!). Iaf, veterinären klämde ut det som fanns i analsäckarna (sorry, very fresh hehe) och konstaterade att det såg normalt ut. Så hon sa att hennes grundproblem ligger i matsmältningen (eller var det matspjälkningen? Samma sak? Kan inte sånt där...) och att hon skulle behöva ett medicinskt foder i och med att hon kräks ofta också. De slog två flugor i en smäll och tog ett foder som både är bra för magen och som ska hjälpa henne att inte bli överviktig samt gå ner det lilla hon gått upp. Skönt! En till stackars överviktig katt vill vi ju inte ha :( Om hon fortfarande har klåda i baken om två veckor ska vi komma tillbaka och söva henne. Då sköljer dem isf analsäckarna och tar lite prover. Hoppas det går över till dess!!

Nu har vi avmaskat alla tre också i fall det skulle vara det, men veterinären trodde inte det utan det var mer utifall att och så ska man ju avmaska dem med jämna mellanrum ändå.

Lilla gumman..

Tvättning pågår



Inte så bra bilder, men dem är ju så söta så var tvungen att lägga upp dem ändå :) Mina söta små flickor :)

Fina Bianca


Min fina Bianca (på Bioz haha)! Men är det någon som vet hur man trollar bort blixtögon på djur? Deras ögon blir ju liksom inte röda så går ju inte använda den funktionen i Photoshop. Någon som har något knep? Är ju så synd på sådana här, annars fina, bilder!

PS. Jag är självklart medveten om att externa blixtar osv är bättre, men medans man inte har det vore det trevligt att kunna ta bort blixtögonen som den inbyggda blixten ger..

Lillebror redigerade bort blixtögonen åt mig och berättade hur man gör! TACK!

Last one.



Utrustning: Nikon D60 + 55-200/4-5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

Sista fågelinlägget, jag lovar! :) Ja, tills jag fotar fåglar nästa gång iaf! På fredag, om det inte snöar vilket det ska göra (suck), så ska jag fota Lindas son Hampus och även hennes hund Nadja. Men som sagt, det ska ju snöa enligt väderrapporterna. Men ut till dem ska vi hur eller hur, så kanske man kan smita ut mellan snöflingorna ;) Sen ska jag ju fortfarande fota Wille, när vet jag inte för han är ju på dagis om dagarna medans det är ljust och i helgen har jag helgkurs till kl 16 både lördag och söndag =/ Men jag har en liten idé om en inomhusfotografering, så vi får väl se :) Bara det att jag är lite otålig och vill fota NU! Måste ha lite bilder till min hemsida som kommer upp snart.. eller snart och snart, men ja.. snart haha.

Kramar

EDIT: YAY! Väderrapporten har ändrats! Ingen nederbörd på fredag! :)

Klick klick.. eller?


Är sugen på att klicka hem det här tidningsstället till mina "vitryggade" inredningstidningar.. men tror jag ska försöka låta bli. Men snyggt är det och någon gång ska det bli mitt! Är inte särskilt dyrt heller - 395:-

Bild: Designtorget

Fly birdie, fly.


Utrustning: Nikon D60 + 55-200/4-5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

Stora vingar och liten kropp? Inte undra på att dem kan flyga, haha!

Vackra vita vinterland





Utrustning: Nikon D60 + 55-200/5,6 och 50/1,8.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

Birdie


Utrustning: Nikon D60 + 55-200/4-5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2 och Photoshop CS4.

Hemkommen från skolan. Åt kinamat idag. Älsklingen tyckte vi skulle fira, haha. Gott var det iaf även om jag inte tycker en skolstart är värd att fira! ;) Nu är jag jättetrött, har inte kunnat sova i natt, har haft min förbannade RLS. Baccardi har sovit typiskt nog ;) Så för att inte somna i soffan tänkte jag läsa lite i ena fotoboken (Scott Kelby).

Kram så länge

Spread your wings and fly away


Utrustning: Nikon D60 + 55-200/4-5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2 och Photoshop CS4.

Favoritbilden från "fågelfotograferingen". Tyvärr var det ganska mörkt och jag fick gå upp så pass mkt i ISO att den är ganska brusig, men det gör väl inte så jättemkt :) Gillar den ändå :)

Är hemma på lunch nu. Fick gå på Christophers upprop idag också eftersom han inte kunde gå så det går verkligen i ett. Har mina två upprop kvar nu mellan 13.45 och 15.15. Seeen ska jag hem och läsa fotoböcker och inredningstidningar! Hihi :)

Kram på er! 

Snöstig


Utrustning: Nikon D60 + 50/1,8.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

Ett problem är ur vägen! Strax efter att jag hade publicerat förra inlägget fick både jag och Christopher ett positivt beslut från csn. Nu är det bara att vänta till imorn och se om man får reda på om man kommit in på den man står som reserv eller om det tar längre tid. Annars får jag ändra min ansökan till csn och vänta lite till. Men nu vet man iaf att man får pengar, sen när dem kommer är ju en annan femma :) Däremot har det uppstått ett annat problem istället. När jag skulle gå in och kolla om det gick att skicka in studieförsäkran redan nu så stog det att det inte längre går att göra det på hemsidan utan nu skulle man tydligen skriva ut en blankett istället, och den skulle både jag och skolan skriva under. Men hallå, jag ska läsa kurser både i Umeå och Växjö, ska jag åka typ 70 mil (eller vad det kan vara till Umeå?) för att dem ska skriva på blanketten? Skicka går ju inte heller, tar ju massa tid. Fattar nada.. Någon som vet? Får ringa csn imorn.

Nu ska vi gotta oss med lite chips, så här sista lediga kvällen :) Kram!

Bird x 3




Utrustning: Nikon D60 + 55-200/4-5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

Färg, gråskala och gråskala med hög kontrast.

Ett vintrigt Kulbacken





Utrustning: Nikon D60 + 55-200/4-5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

Söndagsångest. Imorn drar allvaret igång igen och det har väl aldrig varit så osäkert som nu. Inget besked från csn och bara reserv på en kurs. Kommer jag inte in på den kursen blir det bara heltid halva terminen, sista halvan blir isf bara 75% vilket ju är lite jobbigt när man behöver spara undan pengar till sommaren. Jag måste dessutom då även ändra min ansökan till csn så då kommer beslutet komma ännu senare. Jaja, det ordnar sig alltid :) 2010 ska ju bli ett positivt år! :)

Kram hela dan!

Hon & han



Utrustning: Nikon D60 + 55-200/4-5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

Inte lätt att få med hela kroppen på bilden, haha, de springer ju omkring hela tiden ;) Men jag gillar dessa närbilder iaf! Fina fåglar!

Dags att sova nu kanske.. men ligger nog kvar i soffan en stund till :) Natti på er!

När jag vunnit den där miljonen.


1. Nikon d90 - ny kamera står högst upp på min köplista! Så fort jag får ett (positivt) beslut från csn åker min nuvarande d60 upp på Tradera. (ca. pris 9000:-)

2. Utrustningsväska - ska få av älskling i födelsedagspresent :) (ca. pris 600:-)

3. 5-i-1-reflexskärm 80 cm - så mina "framtida" porträttbilder får mer liv och bättre ljus! (ca. pris 200:-)

4. Motljusskydd
- för att förhindra att få kontrastlösa bilder som kan orsakas av ströljus. (ca. pris 90:-)

5. Telezoom-objektiv 70-300 - vill komma liiite närmare än jag gör nu med pappas 55-200. (ca. pris 4800:-)

6. Telezoom-objektiv 150-500 - detta kostar lika mycket som kameran, men oj vad jag vill ha det! (ca. pris 9000:-)

7. Batterigrepp till d80/d90 - längre batteritid och lättare att ta bilder vertikalt, dvs "stående bilder". (ca. pris 1600:-)

Vinna lite på triss någon? ;)

Bild: Eget kollage med bilder från Tvspelsweb och Cyberphoto.

Partners in crime



Utrustning: Nikon D60 + 55-200/4-5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

Försökt uppdatera bloggen i ett par timmar, men har inte lyckats, men nu verkar det funka iaf. Hoppas ni gillar fågelbilder för det är inte slut än på långa vägar, haha! Men håller på resten ett tag så det inte bara blir fåglar i bloggen :)

Matkrig


Utrustning: Nikon D60 + 55-200/4-5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

Kontraster


Utrustning: Nikon D60 + 50/1,8.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

Idag är jag sjukt trött. Som vanligt. I natt bestämde sig Baccardi för att leka Tarzan bland kläderna på torkställningen. Kunde inte ens gå och lägga mig för han var så envis och bara skulle vara där hela tiden. Var rädd att vi skulle vakna med trasiga kläder idag, haha. Men till sluuuut fick jag sova. Önskar han kunde bli vuxen snart, haha, men jag vet ju av erfarenhet att det tar några år så det är väl bara att gilla läget ;)

Tyvärr har Wille blivit sjuk så ska inte fota honom imorgon. O på måndag börjar skolan. Vart tog den här månadens ledighet vägen? Csn har inte gett besked än heller, vad har dem tänkt att man ska göra om man får ett negativt besked en vecka in på terminen? Hoppa av? Blir så trött på dem, sökte liksom innan jul.

Kram hela dan!

Beautiful


Utrustning: Nikon D60 + 55-200/4-5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

Liten pippi


Utrustning: Nikon D60 + 55-200/4-5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

Ett litet smakprov på dagens fågelfotografering. Var nere på stan med älsklingen och fotade fåglarna nere vid havet. Jösses vad fåglar! Tog ca 160 bilder så ska gå igenom och se vilka jag ska lägga upp här. Har redigerat alla nu iaf. Det tog ett tag om man säger så ;) Ska lägga upp lite bilder från gårdagens fototur också. Håll till godo med denna så länge!

Ljuslyktor




Igår fick jag hem paketet från Ellos med ljuslyktorna och kuddfodralen. Kuddfodralen åker tillbaka (de var snarare beige än vita) men lyktorna var riktigt fina i verkligheten så dem får absolut stanna! Just nu står dem i köksfönstret, men kommer antagligen flyttas till sovrummet. De ser väldigt små och pluttiga ut i vårat stora köksfönster tyvärr, fast att dem egentligen är rätt stora.

Sitter för tillfället och redigerar bilder från dagens fototur så imorgon har jag förhoppningsvis lite bilder att visa igen.

Vad har hänt senaste dagarna då? Jo idag var jag en sväng hos Cissi, snackade lite och hade en liten fotokurs, hihi. Tyckte det var dags för henne att sluta fota på Auto och att lära sig redigera bilderna :) Igår var jag och älsklingen ute hos Linda och Pär och firade Hampus som har fyllt 2 år samt träffade lillebror Isak för första gången. Han har hunnit bli 1 månad nu men ändå så pytteliten :) Hampus hade vi inte träffat sen innan han fyllde 1 år (!) så han hade verkligen växt och blivit en riktigt charmig liten kille. Fastnade på hans rum i typ en timme, jag skulle leka med honom tyckte han :) Vad mer? Jo häromkvällen var Cissi och Wille här. Gobiten! Älskar den ungen så jäkla mycket alltså! Älskar alla mina vänners ungar! Så goa hela drösen! :) Känns som det här året har börjat bra, umgås flitigt med vännerna nu känns det som, jag är glad :) TV-kväll snart, Madde? :) Laxmiddag snart, Thina? ;)

Imorn ska jag på stan med Cissi och på söndag ska jag fota Wille så då skulle vi ses alla 5 :)

Kram och natti!

Kyckling- och syltlökgryta

En läsare frågade efter receptet på grytan jag gjorde till familjen för ett tag sedan. Jag fick själv nys om receptet i Beatas blogg (men har ändrat det lite efter min smak) så tänkte att det kanske är fler som vill ha receptet och eftersom du, Sofia, inte lämnade någon bloggadress kan jag ju lika gärna svara så här :)

Till 6 personer:

5-6 kycklingfiléer
1 burk syltlök
1 stor burk creme fraiche
1 matlagningsgrädde
1-2 paprikor
paprikakrydda
1 st Knorr chicken fond "du chef" (buljong i geléform)
salt & peppar
soya

Stek kycklingen i småbitar, salta och peppra. Stek sedan paprikan i strimlor. Tillsätt creme fraiche, grädde och buljongen. Krydda och ha i några skvättar soya (ska ej bli brunt). Ha sedan i syltlöken. Låt stå och puttra under lock i ca 20-30 min. Servera med tagliatelle.

Hoppas jag inte har glömt något nu :) Har tyvärr ingen bild att visa. Smaklig måltid!

PS: När vi gör grytan till bara oss två använder vi 1 liten burk creme fraiche, halva syltlöksburken och två kycklingfiléer, resten samma.

Horse



Utrustning: Nikon D60 + 55-200/4-5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

Ganska intetsägande bilder egentligen, men det är inte lätt att få till några "roliga" bilder när man dels inte kan komma så nära, och dels känner sig stressad bland folk (tönt, jag vet). Kan ju bero på att jag är nybörjare också ;)

Fotoböcker




Idag fick jag hem lite nya fotoböcker att sätta tänderna i. Del 2 och 3 av Scott Kelbys "Digitalfotografi" och "The complete guide to professional wedding photography" av Damien Lovegrove. Rekommenderar verkligen Scott Kelbys böcker för er som älskar att fotografera och som är nybörjare precis som jag. De är väldigt lättlästa och lättförståeliga samtidigt som dem är humoristiska. Ett bra köp helt enkelt!

I väntan på sommaren


Utrustning: Nikon D60 + 55-200/5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

Same old, same old.


Utrustning: Nikon D60 + 55-200/5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

Det märks att jag gillar att fota sånna här vad-det-nu-är-för-något va? ;) Gillar kontrasten det ger till snön.

Vinterhäst


Utrustning: Nikon D60 + 55-200/4-5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

Varit ute på en fotorunda idag igen. Inte alltför nöjd med resultatet, men denna bilden gillar jag iaf. Trots staket och grejer ;) Tyvärr fick jag använda 55-200-objektivet eftersom det var stora snöhögar mellan vägen och hagen, så det gick inte att gå nära. Hade antagligen blivit skarpare bilder med mitt 50-objektiv. Men man kan ju inte få allt här i världen :)

Tidningsställ från Koziol


Det här tidningsstället från Koziol gillade jag. Det skulle passa perfekt i vårat sovrum! Kostar 479:- på Bluebox.

Bild: Bluebox

I´m getting better!


Före borttrollandet.

Staketet är som bortblåst.

Har fortfarande problem med att klona gräs, men övning ger färdighet sägs det ju! ;) Tycker ändå jag blir bättre för varje gång!

Idag är en seg dag. Sov aaaalldeles för länge! Måste vända tillbaka dygnet, men det är ju så himla svårt när man inte har nåt man måste upp till!

Kram hela dan!

Till mina älskade vänner


Jag älskar er! Ni är guld värda. Jag hoppas på ett 2010 fyllt med sånt här roligt som ovan!! 2010 ska bli ett bra och roligt år, okej?! :)

Bild: Blandade bilder på mig och mina vänner från 2004-2009.

Fototävling!


Jag är med och tävlar om en 5-i-1-reflexskärm HÄR med denna bilden! Temat är byggnader. Wish me luck!

Before & after - poff borta!


Det var jättesvårt att klona gräset, vilket också syns om man jämför, men jag är ändå nöjd överlag. Anledningen till att jag gjorde iordning bilden var för att jag ska ha den i min nya header och då kommer den ändå vara så liten att det inte syns. Den funkar bra till sitt syfte med andra ord :)

Nyheter på tv-bänken (igen)





Samtidigt som hallampan kom, kom även denna bordslampan. Det var meningen att jag skulle ha även den i hallen, på skänken, men nu när vi inte ska köpa den så får lampan vara på tv-bänken. Tyckte det blev rätt bra ändå :) Igår köpte jag äntligen nya, svarta, ljus till kandelabern också.

Hemma från Cissi o Wille igen. Åh så mysigt! Kramgoare unge får man ju leta efter :) Glad att det var dåligt väder idag så jag fick träffa Wille, annars hade nämligen Cissi kommit till mig när han var på dagis. Mera gos snart tack! :)

Mina söta flickor!



Världens sötaste flickor!! *kärlek*

Nu drar jag till världens bästa Cissi och världens gulligaste älsklingsWille! :)

Kram hela dan!

Nytt i hallen




Fick hem en ny lampa från Ellos för ett tag sedan, den sitter nu i halltaket. Har även satt upp skylten från lillebror över ytterdörren :) Ignorera den fula ytterdörren, den ska göras fin på ett eller annat sätt i sinom tid.. Resten av hallen får vänta ett tag tyvärr. Är ju så mkt annat man vill ha!

Paws



Utrustning: Nikon D60 + 50/1,8 + Close-up+10.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

Baccardis underbara små tassar! Älskar det lite diffusa i bilderna, som ett skimmer nästan.

Idag snöar det. Man kan ju knappt ta sig någonstans. Älsklingens bror och hans familj är och hälsar på i Ankarsrum, men det lär ju inte bli att träffa dem om det ska fortsätta så här. Jag vägrar iaf att åka dit i det här vädret för sist fick vi köra i 50 på vägen hem i kolsvart mörker. Behöver jag säga att jag var livrädd? Var beredd på att smälla med en älg eller ett rådjur när som helst och satt som på nålar!

Bundle Light


Taklampan Bundle Light tycker jag är riktigt fräck och skulle jag väldigt gärna vilja ha här hemma. Kanske över det blivande matbordet i vardagsrummet? Kostar 1495:- och finns hos Joy of Giving.

Nu drar jag till Madde och gänget! :)

Bild: Joy of Giving

Vårnyheter på Ellos - klick!



Klickade hem lite vårnyheter från Ellos igår. 2-pack trådlyktor och två stycken kuddfodral. Hoppas dem är lika fina i verkligheten! Klickade även hem lite nya kuddfodral från HM Home precis som jag hoppas ska matcha dessa. Så trött på dem gröna i soffan redan - färg och jag går ju inte riktigt ihop ;)

Bild: Ellos

It´s been a home for 6 years & 2 months


Denna skylten, som jag skrivit om i bloggen för lääänge sedan, var det min söta (f'låt - men du är söt) lillebror köpte till mig/oss i julklapp! Hur glad blev jag på en skala!? Snacka om att snappa upp saker jag skriver om i bloggen :)

Visar såklart nya bilder när skylten är på plats!

Tack bästa lillebror!!

Familjen på middag





I lördags bjöd vi hem mina föräldrar, min lillebror och hans sambo på middag igen. Vi bjöd på kycklinggryta med syltlök och paprika i med tagliatelle till (det blev så gott den här gången att vi lagade det dagen efter igen!). Till efterrätt blev det päronhalvor med After Eight och glass. Mamma hade även med sig kladdkakemuffins. Behöver jag säga att vi var mätta sen?! :)

Det var som vanligt väldigt trevligt att ha familjen här! :) Fick även en försenad julklapp av lillebror - visar sen!

Mitt hjärta blöder



Idag blöder mitt hjärta. Jag är emot all jakt, men detta tar fan i mig priset. Skjut av lite jägare istället, det är allt jag har att säga.

12000 jägare mot ca 200 vargar? MÄNNISKAN ÄR GRYM OCH FEG! Jag skäms över att vara människa.

Bild: Staffan Widstrand / WWF
Skriv under här: Mot den grymma vargjakten!

Next on my list


Det är så mycket jag vill ha till kameran just nu. Behöver en stor kameraväska också till allt, men det ska jag få av älsklingen i födelsedagspresent :) Dessa två saker står högst upp på listan av saker att införskaffa nu iaf (förutom ny kamera).

Bild: Skärmdump från Tvspelsweb.

Bus!!!


Att ha ner gardinerna och göra koja är tydligen väldigt roligt ;) Dock ska jag poängtera att dem hjälptes åt att ha ner dem, så det är inte bara lillemans fel :)

Nyårsafton 2009


Hade på mig min nya paljettopp kvällen till ära :)

Husse o Baccardi. Samma blick ;)

Husse och en ihoptryckt Bioz :)

Husse och Bianca :)

Förrätt: varm smörgås med kantarellstuvning och ost.

Varmrätt: helstekt fläskfilé, hasselbackspotatis med tzatsiki och ugnsbakade tomater och färska champinjoner. (Ja, jag blev väldigt mätt på den där portionen, haha!)

Efterrätt: ugnsgratinerade persikohalvor med After Eight, mandarin- och grapeglass med färska jordgubbar och ananas. MUMS!

Vi spenderade nyårsafton i hemmets lugna vrå och den blev supermysig "trots" (eller kanske "på grund av" :)) att det slutade med att vi firade in det nya året på tu man hand. Åt massa gott, kollade på filmen "Baksmällan" (skitrolig!), skålade in det nya året med Pommac och gosade med katterna :) Katterna reagerade helt olika på fyrverkerierna. Bioz brydde sig knappt, Baccardi tyckte det var jätteintressant och satt i fönstret och kollade ut medans Bianca la sig under sängen. Vi låg lite på golvet vi med, hos Bianca, för att hon skulle känna trygghet. Men hon skakade inte iaf (och kom fram direkt när det var över) så det var nog inte så farligt. Tidigare år har hon inte brytt sig alls. Dock anser jag att fyrverkerier borde förbjudas för djurens skull, det är så många (både tama och vilda) som verkligen LIDER denna natt.

Tack mina bästa älsklingar för en mysig nyårsafton! LOVE YOU!!

Dörrmatta


Den här dörrmattan vill jag ha sen när vi gör iordning hallen (vilket kommer dröja nu när jag fått för mig att jag ska köpa ny kamera), supersnygg om ni frågar mig! Kostar 285:- och finns hos Inreda.com.

Bild: Inreda

Mitt 2009 i listform

Vad gjorde du 2009 som du aldrig gjort förr?
Kom på allvar på vad jag vill göra med mitt liv, var på möhippa, höll på att krocka med en älg och även en hel hjord med rådjur, skaffade en kattpojk :)


Vilka länder besökte du?

Inte lämnat Sveriges gränser överhuvudtaget i år.


Upptäckte du någon ny artist?

Njae inte vad jag kan komma på bara så där. Men favoriten har varit Lady Gaga hela året!


Vilken var den bästa boken du läste?

Har tyvärr inte hunnit läsa annat än studentlitteratur i år eftersom jag pluggade konstant hela året, även i somras.


Bästa biofilmen?

Här borde jag ha minst 12 filmer att välja på eftersom att mitt ena nyårslöfte 2008 var att gå på bio en gång i månaden. Gick inte en enda gång, haha! Men bästa film var lätt Twilight! Dock hemma i soffan..

Vilken politisk fråga gjorde dig mest upprörd?
Är inte så insatt i politik, men jag tycker att djurrättsfrågor borde få ta lite mer plats..


Något annat som gjorde dig upprörd?
Ja, men inget jag tänker skriva här.


Vilken händelse gjorde dig mest glad?
Något som tyvärr visade sig inte betyda något sen..


Vilken händelse var mest skrämmande?
Det var nog när vi höll på att krocka med älgen. BIG ONE!

Vad skulle du vilja göra 2010, som du inte gjorde 2009?
Hålla mina nyårslöften, jobba, fota mycket mer, inte ta åt mig av vad andra människor säger och gör, lägga pengar på fotoutrustning istället för inredning.


Vad gick det mesta av dina pengar till?

Inredning.


Vad önskar du att du gjort mera av?

Rest, pluggat (haha), fotat, jobbat, träffat vännerna..


Vad önskar du att du gjort mindre av?

Deppat över saker jag ändå inte kan göra något åt.


Vad gjorde du på din födelsedag?

På min födelsedag var mamma och pappa här. Den firades dock i lokal med familj, släkt och vänner en vecka tidigare eftersom jag fyllde 25.

Hur firade du midsommar?

Först lunch med mamma, lillebror och sambo, sen dans runt midsommarstången med vänner och sedan middag/fest på vår balkong med sambo, Thina och Kristian.

Hur firade du jul?
Frukost hos mina föräldrar, lunch/middag hos sambons föräldrar, middag/fika hos min mormor och kvällsfika hos mina föräldrar. Mkt farande :)

Hur firade du nyårsafton?
Trerätters med älsklingen här hemma hos oss :) Såg även en film och låg på golvet o lugnade Bianca som var lite rädd vid tolvslaget :(


Berätta om en värdefull läxa du lärde dig 2009?

Att man kan bry sig om en människa väldigt mycket och ändå inte få något tillbaka. Hård läxa att lära sig.

Bästa minne/händelse 2009?
När vi hämtade hem Baccardi :) Han förgyller våra liv dagligen, precis som dem andra två snärtorna :)

Sämsta minne/händelse 2009?
Det håller jag utanför bloggen, men en del av er vet nog vad jag menar :(

Bästa köp 2009?
Min systemkamera!! (även om jag nu vill ha en ny, men den gav iaf mitt liv mer mening, hur töntigt det än låter). Egentligen är ju Baccardi det bästa köpet såklart, men eftersom jag inte ser katter som ägodelar utan som individer så säger jag ändå kameran :)

Sämsta köp 2009?
Alla jäkla kläder jag envisas med att köpa men sedan ändå inte använder. Inse att du är totalt ointresserad av mode, Jennica!!

Har du haft ett bra år?
Vet inte vad jag ska säga om mitt 2009, det har varit både bra och dåligt. Hoppas iaf på ett bättre år 2010 :) Det kan alltid bli bättre!

JAG VÄLKOMNAR 2010 MED ÖPPNA ARMAR! KANSKE DET ÄNTLIGEN ÄR MITT ÅR?


RSS 2.0