Stolt, glad och tacksam ♥Två favoriter från årets bröllopsfotografering.

Foto: Frida Pettersson

Jag sitter här och tänker på framtiden och på hur jäkla glad jag är som har kommit hit. För ett år sedan sa folk åt mig att "du kanske skulle bli fotograf" och jag bara skrattade och sa att det inte är någon idé att tänka på för det är alldeles för hård konkurrens. Nu sitter jag här, nära mitt egna företag, med tre bröllopsfotograferingar inbokade nästa år och en massa fotograferingar bakom mig. Jag kan, utan att skryta eller skämmas, säga att jag för första gången i mitt liv faktiskt är riktigt stolt över mig själv! Jag har åstadkommit något, helt själv! Det är jag och bara jag som har tagit mig hit där jag är idag. Självklart har jag fått mycket hjälp och stöd på vägen.

Med det sagt vill jag tacka alla som stöttat mig, trott på mig, ställt upp på att bli fotograferade, svarat på mina dumma frågor, gjort reklam för mig och bara funnits där. Jag älskar er alla och är evigt tacksam! ♥ Även om det är jag själv som tagit mig hit så hade det ju aldrig gått utan er!

Nu väntar jag bara på besked om f-skattesedeln, sen tänker jag köra så det ryker! För detta ska jag leva på en dag, så är det bara!


Topp 5 - oktober 2010


Anne & Mats.

Cissi & bebis.

Athena & Wilda.

Emma.

Karin & Arvid.

Det blir bara svårare och svårare att välja ut favoriter. Alla dessa underbara människor och djur jag fotograferar gör sig ju så bra på bild! :) Det här är iaf fem bilder jag gillar väldigt mycket just nu!

I övrigt är det ju ganska dött här i bloggen. Jag har ärligt talat knappt redigerat några bilder de senaste dagarna. Jag behövde en liten paus. Även jag behöver komma ifrån lite ibland :) Jag gör ju faktiskt inget annat än sitter vid datorn och redigerar annars, för att bli klar, vilket inte är särskilt nyttigt! Hoppas alla som väntar på sina bilder har förståelse, men det tror jag att ni har! ♥

Vilka är ni?


Foto: Christopher Johansson

Såg att det var ungefär dubbelt så många läsare som det brukar vara idag, så jag tänkte bara hälsa alla nya välkomna! Hoppas ni gillar mina bilder och att ni stannar :)

Det skulle vara roligt att veta vilka ni är som läser här inne, både gamla och nya. Ni är ju några stycken, men ni är ganska tysta de flesta av er ;) Ni kan väl berätta vilka ni är och hur ni hittade hit, om ni är nya eller gamla läsare! :)


Vinterfotografering


Bild från i januari.

I somras ville jag inte att det skulle bli höst men längtade ändå till höstfotograferingarna. Nu vill jag inte att det ska bli vinter men längtar ändå lite till fotograferingarna i snön. Jag hoppas det är någon som är sugen på lite vinterporträtt iaf :) Annars får jag väl tvinga ut alla i bekantskapskretsen så jag får stilla mitt begär ;)

Sen jag började med fotograferingen har jag insett att alla årstider har sin tjusning. Våren med sina vitsippor, sommaren med det gröna gräset och strandfotograferingarna, hösten med alla härliga löv och färger och vintern med snön. Dock måste jag säga att hösten är favoriten. Det blir så himla fina bilder! Kan knappt vänta till jag kan lägga upp alla bilder jag tagit under hösten med alla härliga barn, vänner och djur!


Karin & Arvid

Fotograferingen med Karin & Arvid är en av de roligaste jag har haft. Några av mina favoritbilder blev även tagna då. Jag hade verkligen jätteroligt under den här fotograferingen och vi fick en väldig variation på bilderna (inomhus, ute - både vanliga och dopbilder). Det kändes väldigt speciellt att få leverera de här bilderna eftersom Karin berättade att de inte hade några bilder på de två tillsammans. Roligt att få göra det för de ♥ Tack snälla ni, ni är fantastiska tillsammans och jag är så tacksam för att jag fick chansen till denna fotograferingen!


Vidar & Signe
Signe har ni ju sett här på bloggen förut :) Denna gången ville mamma Kristin ha lite utebilder på storebror Vidar också. Vi var på Bondbacken och det var samtidigt som jag fotade jakthundarna Athena och Wilda :)


Intresse av julkort?

Jag filar lite på en idé om julkort. Så jag tänkte höra om det finns något intresse av en julkortsfotografering i november då man exempelvis har en fotografering á 30 min och att det i priset ingår ex. en bild á 20 färdiga julkort.

Låter detta intressant? Vore roligt att veta om det finns något intresse överhuvudtaget så jag kan spåna vidare lite på idén :)

Jakthundarna Athena & Wilda


För ungefär en månad sedan fotade jag dessa busiga jakthundarna Athena och Wilda. Vi höll till på stranden på Bondbacken och trots att de inte fick så hoppade den ena i vattnet innan jag hann fota de så därför är hon, som ni kanske kan se, dyngsur och full med sand. Haha, bushundar :)


Sockersöta Emma

Sockersöta Emma. Jag smälte direkt när jag såg de där stora tindrande ögonen ♥ Två månader gammal och redan en sån pingla :)

Redigeringskväll


Så här ser det ut när jag redigerar. Jag redigerar RAW-filerna i Lightroom, gör alltså grundredigeringen där i, sen öppnar jag upp jpeg-filerna i Photoshop. Anledningen till att jag inte använder Camera RAW (för er som fattar vad jag pratar om nu, hihi) är för att jag tills alldeles nyligen hade en mini-PC och skärmen på den var för liten för att jag skulle kunna öppna bilderna i det programmet. Så nu gör jag det i Lightroom av gammal vana helt enkelt.

Här ser ni (som inte förstår vad jag pratar om ;)) också anledningen till att man redigerar. En del undrar ju varför man redigerar bilderna och varför de inte kan få de direkt när man laddat in de i datorn. Ganska stor skillnad på bilderna ovan va? :)

Detta är alltså vad min kväll består av! ♥

Konversation med nyvaken sambo

Jag: Vilken storlek ska man ha på bilderna om man ska ha de i en portfolio?
Sambon: Jag vet inte. Man vill ju inte bjuda på för mycket.
Jag: Va? Vad menar du?
Sambon: Man vill ju inte bjuda på för mycket. Räkost alltså...
Jag: Haha, va?

Slutsats: Man ska inte prata med någon som precis vaknat i fåtöljen ;)

Lilla Texas

För några veckor sedan fotade jag lilla Texas här hemma. Den 20 november är det dags igen, då ska jag få äran att föreviga hans dop. Fotade honom när han låg i mamma Malins mage också. Alltid roligt när barnen kommer tillbaka för att förevigas fler gånger :)


Lite update om läget


En av mina älsklingar ♥

Nu var det ett tag sen jag bloggade igen. Jag har fullt upp just nu och det är lite kaos i mitt huvud. Tror inte jag har skrivit det i bloggen, men jag har slutat ta emot gratisbokningar och skickat in ansökan om f-skatt så om allt går som det ska så är jag igång på riktigt nästa vecka! Otroligt spännande men samtidigt väldigt nervöst. Det som "oroar" mig mest just nu är väl egentligen prislisterna som jag håller på att knåpa ihop. Det är inte lätt att sätta pris på sig själv! Men jag försöker tänka realistiskt och så. Det blir säkert bra i slutändan :)

I övrigt så redigerar jag som en galning just nu. Vill ha alla gratisbilder klara denna veckan, så mycket som möjligt iaf. Så det blir sena nätter. Dessutom tillkommer det ju nya bilder hela tiden eftersom jag nu också fotar alla de som redan bokat gratis eller som blivit lovade gratisfotograferingar. Men snart så är även de slut. Ska bli skönt att kunna kalla detta mitt jobb och att få betalt för allt arbete jag lägger ner. Samtidigt är jag oerhört glad att jag har kört gratis i ett halvår, och tacksam för de som låtit mig fota de (även om de ju tjänat på det också) för jag hade aldrig kunnat starta upp nu annars. Jag ser ju själv hur mycket jag har utvecklats och det hade jag ju inte gjort om jag inte hade fotat så mycket och så många som jag ju faktiskt har gjort. ♥

Nu ska jag fortsätta redigera, så kommer det snart upp lite nya och fräscha bilder här också :)
Dennis i svartvittNågra svartvita varianter av bilderna nedan plus några till :)

Söta Dennis och hans föräldrar

Bland det roligaste jag vet är att fota bebisar som kan hålla upp huvudet och/eller sitta själva. Särskilt så här på en gräsmatta. Så jag blev väldigt glad att Dennis var en sådan bebis :) Vi hade stämt träff i Stadsparken, men när vi kom dit hade de grävt upp typ halva gräsmattan. Men vi hittade en plats iaf, vid en fontän bland annat. Roligt att fota på en ny plats!


RSS 2.0