Nu är hösten mer än välkommen


Här vill jag ha många fotograferingar i höst! Både porträtt- barn-, familje-, hund- och parfotograferingar! =)

Jag längtar verkligen till den riktiga hösten nu. En höst full med vackra löv på marken! Jag, Cissi och Wille var ute på Gränsö förut för att ta lite bilder på Wille bland löven. Jag såg nämligen häromdagen att det var massa fina röda och gula löv på marken i parken vid slottet. Låg de kvar? Näe, de har redan hunnit ta bort de. Vem stör de? Det är ju bara vackert! Så, blev inte mkt till höstfotografering idag. Bilden ovan är från höstfotograferingen med Wille 1 november förra året så än finns det ju tid. Hoppas det kommer se likadant ut där i år (VO-torpet) så jag kan ha massor av fotograferingar där. Längtar som en tok! :)


Mother to be - min vän Cissi ♥































Cissi är min bästa vän och hon väntar nu sitt andra barn. Vilken ära att få föreviga denna graviditet! Önskar sååå att jag hade börjat med fotografering för 3 år sedan när hon väntade Wille för ojojoj vad jag ÄLSKAR den ungen! Jag dör lite varje gång jag träffar honom och han skiner upp som en sol så där som bara han kan. När vi tog de här bilderna så var Cissi iväg och hämtade Wille på dagis och kom tillbaka hit med honom för att försöka få med honom på några bilder. Det gick inte riktigt som vi tänkt oss ;) När Cissi bad honom att krama bebisen så sa han "kjama Jenkan!" och sprang till mig och kramades istället. Kan man annat än smälta? När de skulle gå hem tog det lite extra lång tid att komma iväg eftersom han efter att ha gått två trappsteg ner hela tiden sa "kjamas mej" (kramas mer) och sprang tillbaka till mig i dörröppningen med stora kramar. Haha, ja man kan inte annat än älska sötaste Wille! Charmigare unge finns inte på denna jord! ♥ Kramades med Bioz gjorde han också :) O Bioz är så snäll så hon gör ingenting mot barn, hade en vuxen (som inte är matte eller husse) kramat henne så som han gjorde hade hon fräst på de, men inte på Wille. Min goa Bioz! ♥

Pssst.. sorry för många bilder, men hade lite svårt att välja ut bara några få från den här fotograferingen. ;)

Topp 5 - september 2010


Isak.

Anne & Mats.

Missebebis.

Olof & Algot.

Anne & Mats.

Fem bilder som ligger mig extra varmt om hjärtat just nu, i kalla september :)

Jag suger på att blogga, haha. Fem dagar sen senaste inlägget, det är illa. Jag skyller på att jag inte har några nya bilder att visa för det har jag faktiskt inte. Imorgon ska jag till Cissi och då ska hon få sina gravidbilder, så efter det kan jag förhoppningsvis visa de. De blev verkligen jättefina, är supernöjd! Snart kommer jag iaf ha massa nya bilder att visa. Nu har jag fotograferingar varje dag fram till och med söndag (om vädret tillåter), plus att jag har massa oredigerade sen senaste veckorna. Men det gäller ju att jag får lägga upp de för de som är med/föräldrarna också. Men det brukar inte vara några problem! :) Så håll uuuut! ;)


Ny blogg på gång

Hej!

Jag har bestämt mig för att göra en ny blogg lagom till jag startar upp mitt företag. Adressen till den här bloggen känns inte rätt när jag ska marknadsföra mig på riktigt, så det får bli så. Kommer dock fortsätta blogga här tills vidare, kommer antagligen blogga på båda ställena nu så att jag får med alla bilder i arkivet där också. Kommer även blogga gamla favoriter på den nya nu ett tag så att även de gamla bilderna finns där.

Ska även beställa en design till den nya bloggen, så att den ser lite proffsigare ut och så jag kan lägga upp bredare bilder. Jag tror detta kommer bli kanon!

Adressen får ni sedan, för nu ser den nya bloggen bara tråkig ut. Som sagt, jag kommer blogga på båda ställena tills vidare :)


Nattsvammel


Ville bara uppdatera lite och säga att fler bilder kommer. Jag har inte hunnit redigera så mycket de senaste dagarna. Har haft fotograferingar tre dagar i rad nu och imorgon är det dags för en till. Sen är det ingen på torsdag, men på fredag är det dags igen. Sen uppehåll även i helgen och då ska jag redigera i fatt lite har jag tänkt. Så det kommer snart massa fler bilder! :)

Har fräschat upp hemsidans startsida lite ikväll, så gå gärna in och kika där! :) www.jenfotografi.com är adressen för er som inte vet :)

Nu är det snart dags för sängen tror jag, så jag orkar fota två hundar och tre (?) barn imorgon :) Natti!


Anne ♥ Mats
















Utrustning: Nikon D90 + 28-75/2,8.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2 + Photoshop CS5.

Vilket fotogeniskt par va? Blev så himla många fina bilder! De är så gulliga tillsammans och världens snällaste! Underbara vänner helt enkelt :)

Nu ska jag fortsätta redigera lite innan sängen kallar (inte på länge dock, haha). Imorn är jag nämligen upptagen hela dagen och kommer inte hinna redigera nåt direkt. Måste jobba i fatt nu när jag har så många inbokade fotograferingar. Har tillkommit två sen igår ;)

Glöm inte att gå med i Jen Fotografis Facebook-sida!




7 fotograferingar

Ska alldeles strax hoppa i säng - behöver sova! Nu har jag nämligen hela 7 fotograferingar inbokade de närmaste två veckorna - med start imorgon! Sen mina vänner, är det nog dags för mig att börja tänka på att starta upp Jen Fotografi på riktigt, dvs ta betalt. Jag börjar känna mig mer och mer redo för det. Första steget är att springa upp på Skatteverket och hämta broschyrer någon dag i veckan. Sen vill jag boka in en träff med någon där och ställa alla mina "dumma frågor" ;)

Jag vet inte hur jag ska göra med fler fotograferingar riktigt. Om jag ska boka in fler efter dessa två veckor eller om jag ska vänta till jag tar betalt. Grejen är ju att jag vill vara klar med all redigering av gratisjobben innan, så kanske borde jag ha ett par veckors uppehåll emellan? Det tar ju ett tag också med Skatteverket och det. Ah gah, jag vet inte.

Tycker ni överhuvudtaget jag är redo för detta? Skulle ni betala för en fotografering med mig?

Slut på nattsvammel - dax för sängen!

Älskade Wille - hur söt?!



Utrustning: Nikon D90 + 28-75/2,8.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2 + Photoshop CS5.

Sötaste och charmigaste ungen i världen, det kan ingen ta ifrån honom! ♥ Passade såklart på att fota även honom när jag fotade Cissi och magen. Wille var på strålande humör och ville att jag skulle fota honom "meja! meja!" haha, sötnöt :) Annars brukar han va svår att fånga på bild så det var roligt att det blev några finfina bilder :)

Idag har jag varit på stan med sötaste Hannah, vi lunchade på Tant Grön och gick igenom "alla" butikerna. Är så glad att vi börjat umgås mer flitigt på sistone. Söndagar är våran promenaddag också. Vi har även pratat om att gå ut snart och att ha en vinkväll. Måste ju bara bli av!

Har inte så mycket bilder att visa just nu som ni kanske märker, blir glest mellan uppdateringarna. Skulle vilja få in lite mer vardag också i bloggen, men ja, det händer inte så mycket och jag tar ju aldrig några vardagsbilder heller nuförtiden. Orka bära runt på systemen liksom ;) Får spara till en bra vardagskamera så kanske det kan bli lite flitigare uppdatering. Vill ju inte blogga utan bilder..


Fina Nadja


Utrustning: Nikon D90 + 28-75/2,8.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2 + Photoshop CS5.

Raraste lilla Isak



Utrustning: Nikon D90 + 28-75/2,8.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2 + Photoshop CS5.

Isak har de största ögonen med de längsta ögonfransarna och gör sig väldigt bra på bild. Sötnosen ♥

Jag har fått dille på den här sortens redigering, åldrat foto. Innan var det bara svartvit med hög kontrast som gällde, men nu blir det nästan bara denna. Men snart kommer en hel drös med svartvita bilder igen, så fort Cissis gravidbilder är färdiga och godkända av fröken Holm ;)


Favoriter i repris








Lite blandade bilder som tillhör mina favoriter. Har inga nya bilder att visa just nu så fick bli några favoriter i repris istället :) Imorn hoppas jag dock på att kunna visa några bilder från parfotograferingen jag hade med Anne och Mats. Måste bara skicka de och få deras godkännande först.

Är det förresten någon som vet om man kan bredda inläggen (så man får plats med större bilder) utan att göra en hel design?


Jen Fotografi på Facebook

Glöm för sjutton gubbar inte bort att gå med i Jen Fotografis sida på Facebook! ;)

Det gör du HÄR.

Följer ni med mig?


Jag har funderat och funderat.. på om jag inte skulle börja blogga på min egen hemsida istället. Det skulle kännas lite mer seriöst. Att ha allt samlat på ett och samma ställe känns även mycket enklare och "renare". Slippa "pieces of Jen" som ju från början var en allt-i-allo-blogg.

Vad tycker ni? Skulle ni fortsätta följa mig på en ny adress?

Olof & Algot















Utrustning: Nikon D90 + 28-75/2,8.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2 + Photoshop CS4.

I augusti mötte jag upp dessa charmiga killarna och deras mamma ute på Gränsö för en fotografering. Många bilder blev jättebra! Favoriterna är de två sista, syskonkärlek! ♥

Nu är det dags att ta tag i nästa mapp! Jag älskar detta, att få sitta och göra iordning bilder med massa kärlek i. För visst är det kärlek i alla bilder, på ett eller annat sätt.

Vi hörs senare! Har en liten fundering också som jag tänkte skriva om senare...


Hon bakom den där kameran


Foto: Frida Pettersson. Jag har bara nya bilder på mig själv tillsammans med kameran ;)

Du heter: Jennica.
Smeknamn: Jen, Jenkan och Bubba (haha).

Låt som när du är ledsen sörjer till: När jag är ledsen är det enda som kan trösta mig ljudet av en spinnande katt.

Beroende av: Min kamera! Katterna, älsklingen, datorn... (godis - sssch!)

Vad tror folk om dig? Att jag alltid har det städat här hemma.

Stämmer det? Enda gången det är rent och städat här hemma är när vi ska få besök, så nej, det stämmer verkligen inte.

Vad får du oftast komplimanger för? Just nu mina bilder, men har alltid fått höra att jag är "liten och söt" ;)

Hur imponerar man på dig? Folk med talanger imponerar på mig, duktiga fotografer. Personer som är äkta och "på riktigt". Men det som imponerar på mig allra mest är människor som ägnar hela sina liv åt att hjälpa behövande djur, driver djurhem/organisationer och helhjärtat går in för det! Är man en sån människa behöver man inte göra något annat för att imponera på mig :)
Brukar du skratta för dig själv? Ja, jag kan börja asgarva om jag sitter och pratar med Cissi på msn t.ex, men det kanske inte räknas? :)

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Hej! Vad synd att du inte kommer. Det skulle vara jättekul att träffas snart igen. Det var länge sedan sist. Kram" - från Thessan.

Var bor du? Västervik.

Trivs du där? Ja, väldigt mycket. Det är hemma liksom! Men jag börjar bli sugen på att prova på nåt annat ställe nu faktiskt.

Hur svarar du i mobilen? Om jag vet vem det är: "Ja hallå?" eller "Ja det är Jennica", om jag inte vet vem det är: Då svarar jag inte. Enkelt, haha.

Vem ringde du senast? Antagligen Christopher, jag ringer sällan någon annan *telefonskräck*

Vad sa den du senast pratade med i telefon: Pratade senast med mamma och hon sa att det är 60-årskalas imorn.
Antal timmar sömn inatt: Mja, ingen aning, antagligen alldeles för många och på helt fel del av dygnet.

Sov du ensam: Nej, Christopher bredvid mig och Bianca låg nere vid fötterna en stund :)

Brukar du komma i tid: Sällan, tyvärr. Försöker dock jobba på det nu när jag ofta har tider att passa iom mina fotograferingar.
Hur känner du dig nu: Blandade känslor. Lite ledsen för att jag hade velat vara i Stockholm i helgen och fira Fannys 25-årsdag (buhuu!). Men oerhört glad över att det är så många som mailar om fotograferingar nu! Känner att framtiden är ganska ljus ändå :)

Vanligaste färg på dina kläder: Svart på benen och jätteolika på överkroppen.

Vad tycker du om fötter: Att de är väldigt bra att ha!

Hade du en bra kväll igår: Ja, vardagskvällar är mina favoriter så det hade jag helt klart.

Favoritdryck på morgonen: Ingen speciell. Äter aldrig frukost och dricker således heller aldrig på morgonen.
När brukar du oftast gå och lägga dig: Mitt i natten.

Är du blyg? Jobbigt blyg! 
Sysslar du med någon idrott: Närmaste jag kommer idrott är väl promenaden ner till bilen ;)
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja! Eller kanske inte kärlek egentligen, men jag tror att man kan känna att det är rätt så fort man ser en person.

Är du nöjd med ditt liv: För tillfället, nej, men jag känner att jag nog snart är där. Jag är nöjd med att jag äntligen vet vad jag vill göra med mitt liv och att jag kämpar varje dag för att nå dit. Jag är nöjd med vårt fina hem. Jag är nöjd med alla människor och djur i mitt liv. Men innan jag är nöjd med helheten måste jag även nå min dröm. Men den är inom räckhåll..

Är du bortskämd: Nej, och det är jag tacksam för! Jag är sån som inte vill ha hjälp, ber sällan om hjälp och vill betala för mig själv om jag så måste vända på varje krona och leva på bröd och vatten. 
Vad gör du i morgon: Fotar bebis :)

Vad är det värsta du vet? Djurplågeri får mig att känna extrem ledsamhet, hat och hjälplöshet!

Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja, jag har få men bra vänner. Vissa närmare än andra. Både gamla och nyfunna! ♥

Vad är det finaste du fått? Katterna har jag ju inte "fått", men de är helt klart det finaste och värdefullaste jag har. ♥
Du samlar på: Foton. Efter varje fotografering ser jag det som att jag kommer hem med en ny hög bilder till "samlingen".

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Ringer och ringer, men de jag helst pratar med om jag är arg eller ledsen är Christopher och Cissi.
När grät du senast: För ett par veckor sedan till ett tv-program.

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Köpa större lägenhet så vi får plats med ett par katter till ;) Åka till Kalifornien som är mitt drömresemål. Skänka pengar till olika djurorganisationer. Köpa allt jag behöver till kameraväskan.

Vill du gifta dig: Jaa! Och jag är ju inte mindre sugen nu sen jag började läsa massa bröllopsfotografers bloggar. 
Vill du ha barn: Om de är håriga och har fyra tassar ;)

Är du musikalisk? Haha, definitivt inte.

Vad dricker du helst när du är törstig: Läsk - fy skäms på mig! Jag är nog den enda som inte tycker att vatten är törstsläckande.

Bor dina föräldrar tillsammans: Ja.

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Säkerligen som barn, men inte som vuxen vad jag kan minnas.

Biter du på naglarna: Nej, har till och med försökt men det gååår ju inte, haha.

Så mycket bilder och så lite Jennica i bloggen så jag tänkte ge er en massa information på en och samma gång. Hoppas ni orkade läsa :)


Äntligen bättre bildbehandling!



Kan ni fatta att jag har suttit och redigerat bilder på en mini-PC sen jag började fotografera?! Vilken skillnad det kommer bli nu. Idag har jag nämligen äntligen fått ta över sambons dator! Alla bilder på datorn fick helt plötsligt en helt annan kvalité. Finare färger osv. Dock ser man ju nu att alla bilder är ganska röda. Men nu ska det bli ordentligt gjort från början! Blir nog mindre jobb för mig nu också eftersom jag ser direkt om bilderna är bra eller ej. På gamla skärmen var ju allt så smått att jag fick spara och sen kolla om det var bra eller ej. Ja, hur orkade jag egentligen? 

Bye bye, minidator!

Vilma





Utrustning: Nikon D90 + 28-75/2,8.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2 + Photoshop CS4.

Redigeringskväll


Utrustning: Nikon D90 + 28-75/2,8.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2 + Photoshop CS4.

Ikväll spenderar jag min tid framför Photoshop och dessa härliga grabbarna! Det blev många härliga bilder och även mamma Hanna fastnade på några stycken :) Fler bilder kommer såklart upp här när de är färdiga!

Det kliar i fingrarna att få börja med bilderna jag tog på Cissi igår också. Underbara gravidbilder blev det om jag får säga det själv. Som vi kämpade så vore det väl tråkigt annars ;)

Dags att fortsätta så bilderna kan levereras någon gång :)

<3

Signe



Utrustning: Nikon D90 + 28-75/2,8.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2 + Photoshop CS4.

BTS - Anne & Mats igår



Foto: Christopher med Iphonen.

Igår var våra kära vänner Anne och Mats här och hälsade på. Anne ville ha lite bilder på de tillsammans så innan vi åkte hem hit och lagade mat tillsammans så åkte vi ut till Gränsö för en parfotografering. Blev jättemånga fina bilder så jag hoppas jag får tillstånd att visa de för er sen när de är klara. Jag har börjat känna mig nöjd nu efter fotograferingarna och det är en härlig känsla! :)

Nu måste jag sova! Om 7½ timmar kommer Cissi hit för att få bebismagen fotograferad :)

<3

Mother to be - Jenny











Utrustning: Nikon D90 + 28-75/2,8 + 50/1,8.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2 + Photoshop CS4.

Nu har jag fått tillåtelse av Jenny att lägga upp hennes gravidbilder. Dessa togs i början på juli (så jag antar att hon inte längre är blivande mamma utan kort och gott mamma) som synes på kläderna ;) Skärpan är det väl si och så med, men annars är jag nöjd med de här bilderna! På tisdag är det dags för en ny gravidfotografering. Min kära Cissi och hennes mage ska leka fotomodeller då :) Länge sen jag såg henne nu så kan tänka mig att hon börjar bli stor nu, inte länge kvar tills det är dags (v. 27). Skoj!

<3

Oscar





Utrustning: Nikon D90 + 28-75/2,8.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2 + Photoshop CS4.

Här har vi Adams storebror Oscar som också lyckades fastna på några bilder när de var här :)

Ikväll har mamma, pappa och lillebror (även Lina var med en stund) varit här. Vi har ätit räkmackor, druckit vin/öl och kollat på film. Myspys! Imorn är det familjefotografering som gäller. En stor sådan! En mamma, en pappa och sex barn. Två av "barnen" har i sin tur familjer och ett av "barnen" har med sig flickvännen. Så en fotografering blir i själva verket tre familjefotograferingar och en parfotografering. Puh :) Jag är nervös! Men det ska nog gå bra :) Ser fram emot det!

Nu ska jag leta lite inspiration inför morgondagen, ladda kamerabatterier och packa kameraväskan. Sen blir det nog kudden!

<3

Adam









Utrustning: Nikon D90 + 28-75/2,8.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2 + Photoshop CS4.

Adam var här med sin storebror och mamma i juni. Vi tog lite bilder på balkongen i fönsterljus. Dessa är mina favoriter på Adam. Storebrors bilder kommer upp senare :)

Tänkte jag skulle visa lite nya bilder på lägenheten snart också. Har hänt en hel del på sistone. Vi har fått eld i baken, mycket tack vare att bästa Fanny ska komma och hälsa på nån gång snart. Det är bra med besök, då får man saker gjorda, saker man tänkt göra lääänge. Vi köpte t.ex. lamellgardiner för minst ett halvår sen. De satte vi upp häromdagen haha. Vi har även målat bänkskivorna svarta, möblerat om i hallen och så har min bror varit här och målat en skitsnygg väggmålning i vardagsrummet. Så ja, det har hänt lite :D Det var ju en av er som efterfrågade mer inredning i bloggen. Dock vill jag hålla den till fotografering nu, men ett och annat inlägg med bilder från lägenheten kan jag ju visa :) Tänkte att det skulle bli lite mer klart först bara så att jag kan ta bilder på hela lägenheten samtidigt.

Nu blir det varma mackor! <3

Älskade ♥Bioz♥ 7 år!




Hon lever verkligen upp till sitt namn, lilla datakatten :)

Grattis min lilla älskling på 7-årsdagen! Kan inte fatta att hon varit så där liten och att det är 7 år sen vi hämtade henne! Känns både som att det var igår och som att hon (och de andra katterna) alltid har varit hos oss. Nu får åren börja gå lite saktare!!

Lennart & motorcykeln
















Utrustning: Nikon D90 + 28-75/2,8.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2 + Photoshop CS4.

Min kära vän Cissis pappa ville att jag skulle ta lite bilder på honom och hans motorcykel. Önskemålet var detaljbilder samt bilder på honom tillsammans med motorcykeln i olika miljöer (hamn-, industri- och krogmiljö). Redigeringsmässigt ville han ha svartvita bilder med mycket kontrast - dvs så som jag alltid gör mina svartvita bilder.

Om jag lyckades låter jag er avgöra :)

Älskade ♥Bianca♥ 5 år!



Idag fyller min älskling 5 år! Grattis hjärtat! Känns som det var igår vi hämtade hem den där lilla späda saken :) O imorn är det en av mina andra älsklingars tur att bli 7 år.. Kan någon stanna tiden?!

I'm back!

Ääääntligen är internet tillbaka här hemma och jag slipper åka runt och snylta på alla andras ;) Fick en riktigt bra kompensation också. Vi var utan internet i 16 dagar och de kommer dra bort 21 dagar på nästa faktura plus att vi får en hel månad gratis efter det också. Så vi tjänar ju på't ;)

Men himla skönt att det är tillbaka för jag har massor av bilder att visa er!

♥ Krille & Malin - 7 augusti 2010 ♥
























Utrustning: Nikon D90 + 28-75/2,8.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2 + Photoshop CS4.

Nu har brudparet fått bilderna och jag har fått klartecken att lägga ut de. Helt okej för att vara min första bröllopsfotografering va? :)

Fortfarande inget internet, men jag kommer tillbaka igen när ni minst anar det ;)

RSS 2.0