Afrikansk köttgryta

För 4 personer:


Ingredienser:

500 g fläsk- eller kycklingfilé

1 stor gul lök

3 stora bifftomater

2 vitlöksklyftor

1 chilipeppar (vi använder kryddan på burk istället)

1 knivsudd av vardera salt och svartpeppar

2 teskedar nypressad citronsaft

2 teskedar flytande honung

1 matsked worcestershiresås

2½ dl het grönsaksbuljong

300 g bandspagetti

100 g nyriven cheddarost (vi skippar den)


Gör så här:

Skölj och torka köttet, skär det i ca 2 cm stora bitar. Skala, hacka och bryn löken i olja i en gryta tillsammans med köttet.

Hacka chilipepparn fint. Flå tomaterna och ta bort stjälkfästena. Skär i bitar och lägg ner dem i grytan tillsammans med chilipeppar. Skala vitlöken och pressa ned i grytan. Smaka av med salt, peppar, citronsaft, honung och worcestershiresås, tillsätt buljong och låt sjuda ca 30 min under lock på medelvärme.

Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg i pastan och koka den al dente i 8 min. Låt pastan rinna av i durkslag och vänd ned den i köttgrytan. Strö över ost och servera.


Obs! Har man inte, som vi, en gryta går det lika bra att göra grytan i en stekpanna med ganska höga kanter och sen blanda med pastan på tallriken eller i en stor skål.


Smaklig måltid!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Mm, den såg god ut!

2009-03-30 @ 21:36:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0