Så räddar du djur i för varma bilar

Följande text och bilder är tagna från Hittadjur.se. Ett väldigt aktuellt ämne nu när vi har det så varmt här i Sverige! Observera att det inte bara gäller hundar (och barn) som i texten, även katter (och säkert andra djur) lämnas i varma bilar även om det inte är lika vanligt förekommande då man inte tar med sig dem lika ofta. Väljer att ta upp detta i bloggen eftersom jag tycker det är ett väldigt viktigt ämne.

"Har du sett en hund i varm bil och inte riktigt vågat krossat rutan för att du inte vet vad du har rätt att göra? Man hör alltför ofta hur hundar (och även barn) har blivit lämnade i bilar på en varm sommardag och helt enkelt inte klarat sig. Människor har ibland ingen aning om hur snabbt det kan bli olidligt varmt i en bil när solen ligger på. De vet heller inte något om vad man får göra för att hjälpa, vad man ska och inte ska göra för hunden när man väl fått ut den m.m.
Vi vill informera och försöka förhindra att hundar får värmeslag och i värsta fall avlider. Kan vi hjälpa till så att människor får upp ögonen för detta och förhindra i alla fall en händelse så är vi nöjda."


Har ni själv en hund eller katt som ni brukar ha med er i bilen? Då kan ni gå in på Hittadjur.se och skriva ut sådana här lappar att sätta i bilen (oavsett väder):

Sån lapp borde alla hund-/djurägare ha i sin bil. Djuret kan ju faktiskt må dåligt av andra saker än bara värmen!

Bilder och fet text: Hittadjur.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0