Topp 5 - augusti 2010


Lillebror och Lina. Min absoluta favoritbild just nu!

Bröderna bus. Kan inte sätta fingret på vad det är, men jag älskar känslan den här bilden förmedlar.

Linnéa. Bedårande Linnéa är alltid med i toppen på ett eller annat sätt. Lättfotograferad!

Missebebis. Bilden säger väl allt? :)

Pontus och Tilda. Kärleken mellan människa och djur är underbart att fånga på bild!

Sitter hemma hos mamma och pappa nu igen. Snart två veckor utan internet och telefon hemma. Jag börjar vänja mig faktiskt, visste knappt vad jag skulle göra nu när jag satte mig vid datorn haha. Kan ju alltid hoppas att det gör att jag sitter lite mindre vid datorn sen också. Eller ja, jag måste ju redigera bilder förstås, men jag kanske kan sluta sitta så mycket vid nätet iaf :)

Nu ska jag kolla mailen, sen blir det nog till att åka hemåt!
Tjing!

Gratis fotografering med mig


Isak





Utrustning: Nikon D90 + 28-75/2,8.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2 + Photoshop CS4.

Händelöp









Några bilder jag tog ute vid Händelöp när vi var där i juni. Är som sagt lite seg på att redigera mina egna bilder.. ;)

Dålig bloggning här nu, vi har inte haft något internet på 8-9 dagar och BBB vet fortfarande inte när det kommer tillbaka (sitter hos mamma och pappa nu). Tydligen var det någon kabel eller liknande som gick sönder i vårt område vid åskovädret förra veckan. Typiskt. Har ju ingen hemtelefon heller nu eftersom vi har ip-telefoni. Det positiva är ju att vi inte kommer behöver betala fullt, men hade hellre haft internet och telefon. Det ställer till så jäkla mycket.

Ska blogga i fatt lite nu tänkte jag, har en hel del bilder att visa. :)

Signe & Vilma



Utrustning: Nikon D90 + 28-75/2,8.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2 + Photoshop CS4.

Just nu håller jag på med bilderna på dessa sötnosarna. Signe (överst) och Vilma (underst) var här med sina mammor för två månader sen så det är verkligen på tiden att jag tar tag i de.. har fler bilder sen två-tre månader tillbaka som behövs fixas klara, men jag tar det steg för steg. Ha tålamod med mig ni som väntar! :)

<3

Längtar lite till hösten




Bilder tagna hösten -09.

Jag har börjat få lite höstlängt. Iaf när det gäller fotograferingen. Längtar till alla fotograferingar (ja, förhoppningsvis är det nån som vill bli fotad iaf) bland färgglada löv på marken! Särskilt familjebilder tycker jag gör sig fint på hösten. Men även barn-, hund- och vanliga porträtt såklart. Hösten innebär ju tyvärr också att vintern är på väg och det vill vi ju inte så det får gärna vara sommar ett tag till :)

För övrigt mår jag lite bättre idag, men är fortfarande inte kry. Men inom några dagar borde jag vara mig själv iaf :)

<3

Bröllopsdetalj


Utrustning: Nikon D90 + 28-75/2,8.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2 + Photoshop CS4.
Assistent: Frida Pettersson

Är lite bättre idag, men fortfarande sjuk. Kan iaf andas lite genom näsan nu och känner mig inte fullt så matt som innan. Dock orkar jag inte göra så mycket. Blev helt slut av att duscha igår och när jag diskade var jag tvungen att gå och lägga mig. Så ja, frisk är jag ju inte men det går åt rätt håll iaf :)

Visar en första bild från bröllopet. Dock är den lite kornig eftersom jag fick ljusa upp den så mycket i redigeringen. Lyckades inte få rätt exponering direkt i kameran, men men. Man lär sig ju av sina misstag ;) Bortser man från det så gillar jag bilden jättemycket! Ska försöka ta tag i lite mer redigering idag om jag orkar. Har jag ork så måste jag egentligen ta tag i städning och sånt. Det är fruktansvärt ofräscht här hemma nu efter att vi varit sjuka. Ingen av oss har ju orkat hålla efter med något.

Hörs kanske senare, eller åtminstone så kanske det kommer upp någon bild iaf!

<3

Sjukstuga för hela slanten

Hej på er!

Blir lite fattigt med bilder nu i ett par dagar. Jag har nämligen tagit över sambons förkylning så jag ligger mest i sängen och glor på tv o läser bloggar. Samma bloggar hundra ggr om dan, det känns som att det aldrig är nån som uppdaterar när man kollar samma blogg 20 ggr haha. Mår skit iaf. Var så sugen på chips förut så jag övervägde både det ena och det andra knepet för att få det, men nää, kändes inte som att chips var sååå viktiga ändå. Får bli imorn :) Sambon jobbar nu, men kommer hem om två timmar, så jag är ensam.. eller ja, katterna är ju hemma men de sover mest sötnötterna :)

Funderar på om jag kanske skulle ta tag i lite redigering trots allt.. så länge jag orkar iaf.

Puss & kram

Älskade fönsterljus







Det absolut bästa ljuset att fota i, enligt mig, är fönsterljus. Det är inte många av mina utomhusbilder som slår mina bilder som jag tagit i fönsterljus. Ögonen lyser så härligt när man tar bild på någon som tittar mot fönstret. Mmm, älskar det! Här ovan är några av mina favoriter.

Sen älskar jag ju svartvitt också, men det kanske ni har märkt? ;)

Hampus









Utrustning: Nikon D90 + 28-75/2,8.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2 + Photoshop CS4.

När vi var barnvakt åt Lindas barn Hampus och Isak häromkvällen så passade jag på att fota de (och även kissen Nala) lite. Hampus var en riktig liten linslus ett tag! Lintott har han blivit också :) Deras sovrum var suveränt att fota i, helt underbart fönsterljus!

Finaste Majsan











Utrustning: Nikon D90 + 28-75/2,8.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2 + Photoshop CS4.

Förrförra veckan var vi kattvakter åt Thessans lilla sötnos Majsan. Passade självklart på att ta massa bilder på henne att fylla på min portfolio med :) Här är mina favoriter!

Finaste Linda i Slottsruinen











Utrustning: Nikon D90 + 50/1,8.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2 + Photoshop CS4.

Gosh, alla mina vänner blir så himla bra på bild! Det är inte rättvist, men iofs är det ju tur för mig ;) Dessa bilder på Linda tog jag i maj, men blev inte klar med förren idag. Var barnvakt åt hennes barn ikväll så då passade jag på att göra klart de innan så jag kunde ta med de eftersom det inte går att skicka bilder till deras sega uppladdning ute i skogen! ;)

Nu blir det tv och snacks! Japp, mitt i veckan! :)

Behind the scenes - dagens bröllop








Foto: Frida Pettersson

Här är lite bilder från dagens bröllopsfotografering. Resultatet kommer förhoppningsvis senare, om brudparet vill vara med på bloggen. Hur eller hur ska de få se bilderna först. Viktigt vid ett bröllop tycker jag, att brudparet får se sina bilder före alla andra :) Kanske att det kommer någon sneak-peak. Tog ju en del detaljbilder också. Dessa hoppas jag att de godkänner för publicering iaf, de syns ju knappt ändå ;)

Det har varit en jätterolig dag! Regnet sänkte visserligen mitt humör lite, men det blev bra ändå. Efter bröllopet bjöd jag Frida på McDonald's, sen åkte vi hem hit. Jag visade henne lite hur jag gör när jag redigerar och så. Nu ska jag försöka ladda in bilderna i datorn.. om det går. Den är nämligen full, haha.

Tjingeling!

PS. Det ser ut som jag har värsta fula och ovårdade kläderna, men jag hade faktiskt klätt upp mig.. under koftan! ;)

Ny redigering av gammal favorit


Man lär sig ju nya saker hela tiden även på redigeringsbiten så det är alltid roligt att redigera om gamla bilder till det bättre. Denna bilden var ganska mörk och tråkig innan tycker jag så jag gav den ett litet lyft! Går säkert att göra den ännu bättre, men med mina kunskaper så blev den så här :) Inte jättestor skillnad, men en tillräcklig skillnad för att den ska vara mycket bättre!

Här kan ni se hur den såg ut när jag la upp den förra gången!

Visitkort


Jag beställde visitkort för en vecka sen ungefär. Kanske inte världens snyggaste, men jag ville att de skulle se fotograf-iga ut, och med egen design hade det blivit alldeles för dyrt.

Beställde ifrån Vistaprint, men jag är tyvärr inte nöjd med deras kundservice. Överhuvudtaget.

Men visst duger de? Hoppas bara att jag får chansen att dela ut de också ;)

Ps: Förlååååt för att bloggen är så tråkig nu, men Christopher lovar att datorn är klar snart!

Min mail är knas

Jag har precis fått det bekfräftat. Mina mailsvar går inte iväg. Jag har liksom undrat varför ingen svarar tillbaka när jag ger förslag på tider ;) Så har du mailat mig ang. fotografering: MAILA IGEN! Såvida du inte fått svar förstås, vissa mail verkar gå iväg. Skriv med ditt mobilnr så gör jag som så att jag svarar med ett sms istället tills jag får rätsida på det här med mailen.

Kanske blir så att jag byter mail, men det återkommer jag med isf!

[email protected]

Samma gäller er nya som vill boka en fotografering såklart! Skriv med era mobilnr :)

Den där Baccardi :)

Eftersom min dator fortfarande inte fungerar (Christopher jobbar kväll så han hinner liksom aldrig göra klart) så blir det heller inte så mkt bloggning. Tänkte att jag kunde ju kolla igenom bilderna på Christophers dator och se om det finns nåt roligt att blogga om. Hittade dessa på Baccardi i hans IPhone-mapp:


Haha! Benen och svansen tillhör Bioz :P

Jag blir galen av att inte ha någon dator! Har inte kunnat redigera på typ en vecka! It's killing me! Som om jag behöver komma efter mer liksom ;) Som "tur" är så har jag inte haft några fotograferingar på 3 veckor så det fylls ju inte på iaf. Men veckan som kommer nu har jag ju både bröllopsfotografering och en STOR (jag menar verkligen STOR! :)) familjefotografering. Det ska bli så himla kul! Men jag skulle vilja hinna göra klart lite andra bilder innan dess. Har till lördag på mig så hoppas datorn är fixad inom ett par dagar.

Tjing!

RSS 2.0