6 oktober smäller det


Äntligen ett datum! Den 6 oktober ger Backstreet Boys ut sitt nya album "This is us". Läs hela artikeln här.

Känner mig så maktlös - Ta ditt ansvar!

Jag känner mig så maktlös. Jag vill rädda alla. Men det går ju inte. Hatar att känna mig maktlös.

Ta ansvar för era djur! Skaffa inte sommarkatt! Avliva inte friska djur! Kastrera era utekatter! Sälj era djur om ni inte har tid för dem!

Snälla.

5 sekunder iaf ;)


Hon låg där åtminstone tillräckligt länge för att jag skulle hinna fota ;) Sötisen! Bara Bioz kvar nu då :)

Annorlunda bröllop

Hittade detta klippet inne hos Lily. Så här vill jag ha på mitt bröllop, haha! Snacka om roligt! Varför vara som alla andra? :)
Extra roligt är det för att gästerna inte verkar veta att dem ska göra på det sättet, kolla deras miner liksom, haha, så jäkla roligt! Vilken glädje det blir, ännu mer än annars! Ååååh :)
Jag dagdrömmer mycket om mitt eget bröllop nu, säkert mycket för att min syster ska gifta sig, men även för att jag verkligen längtar till den dagen jag själv står där framme och säger Ja. Har redan börjat samla massa inspiration i en mapp på datorn. Men mamma och pappa, ni kan lugna er, det dröjer! ;) Jag tänker inte gifta mig innan jag har råd att få mitt absoluta drömbröllop!

Efter år av letande är den nu min!


Idag kom den. Whiskas cat bed. Äntligen min! Katterna var inte lika uppspelta som jag dock, haha. Bioz gick in i den och kraffsade lite och Bianca gömde sig under fåtöljen. Hm. Men matte är nöjd iaf! Fattar dock inte hur frakten kunde bli så jäkla hög för den väger verkligen ingenting. Den flyttade till och med på sig när Bioz gick in i den. Kanske inte värd det jag gav för den materialmässigt, men utseendemässigt absolut!

La en gammal filt i den så länge, ska köpa ett "fårskinn" (oäkta såklart!) på Ikea sen. Kommer bli fint! Hoppas katterna börjar använda den också, haha, låter som den bara är till mig ;) Men den är ju en fin inredningsdetalj ju :)

PANIIIIIK!

Vad i hundan ska jag ha på mig på bröllopet!? Det är bara 4 veckor kvar och jag har inte den blekaste! Börjar få smått panik här. Skor är det enda jag har, men dem har jag inte lärt mig att gå i än. Haha. Skulle så gärna vilja ha nån riktigt tjejig och piffig klänning från typ Gina Tricot, men kommer jag i en sån eller? Nää.

Hjälp! Nån som vet nån fin (stretchig!) klänning man kan ha på ett bröllop med valfri klädsel? Ge tips!

Denna är från Gina och har resår bak så denna skulle jag kunna tänka mig med en vit kofta till. MEN alla snygga kläder på Gina brukar alltid vara slut i butik. Ah, får kolla på söndag iaf. Men har ni andra förslag så är jag tacksam! :)

Hallplanering

Många bollar i luften nu känns det som :) Men det är ju oftast när man inte kan förverkliga planerna för tillfället som alla idéer kommer, tyvärr. Iaf, idag planerar jag hallen i huvudet.

Denna tapet ska upp bakom hatthyllorna och skoskåpen. Från Eco.

Funderar på att köpa likadana skoskåp som vi har fast svarta, då jag dels tycker hallen är så vit som det redan är (finns inte mkt att göra för att pigga upp den heller) och dels så är dem mer gulvita så jag bara stör mig på dem. Isf kommer även hatthyllorna målas svarta alt. bytas ut mot wave-hängare eller liknande.

Övriga planer får ni se när det färdigställs, förhoppningsvis snart, men kan säga så mkt som ränder, svart målarfärg, stor tavla och rivning av tapeter ;)

Puss hej!

Ny dag, nya tag!

Känns lite bättre idag, även om problemen såklart finns kvar, men känner mig inte lika gråtfärdig idag iaf. Igår var älsklingen ledig och idag jobbar han natt så idag hade vi tänkt åka till Ikea, meeeen som vanligt måste vi plugga istället. Hann inte klart igår som vi hade tänkt. Jag hoppas vi kan åka på söndag istället då han är ledig härnäst (tyvärr är det en annan uppgift som ska vara inne då men får försöka hinna göra den innan) för sen jobbar han 7 dagar i streck, sen är det så mkt annat efter det. Vi får försöka med det iaf!

Nehe, dags att ta tag i plugget kanske!

Kram hela dan!

Behöver skriva av mig...

Just nu känns det som att precis allt är skit. Skolan går skit, vänskap är skit, pengar är skit, min vikt är skit, allt är skit! Det enda jag vill göra är att lägga mig ner och gråta, men jag måste ta tag i saker och ting för jag är tydligen vuxen. Känner mig inte särskilt vuxen just nu kan jag ju meddela.

Ena kursen vi går (Datorer och data från grunden) är tusen ggr svårare än nån av oss kunde räkna med. Visst, det är högskolenivå, men från grunden liksom. Inte ens mitt datasnille till sambo (ja han är verkligen ett datasnille!) klarar vissa uppgifter. Det säger väl en hel del om nivån på kursen? Vi höll på att bryta ihop förut båda två. Men jag är den svaga av oss så det är väl mest jag som mår dåligt av det antar jag..

Vänskap.. ja, vad ska man säga? Känns som att alla vänner försvinner en efter en. Inte roligt alls. Särskilt inte eftersom jag inte hade speciellt många från början. Ibland undrar jag vad jag gör för fel? Jag bara ställer upp och ställer upp gång på gång, men vad får jag tillbaka liksom? Nada.

Pengar är väl alltid ett problem. Denna månad får man ju inte full csn och i augusti är det en hel del utgifter. Mest roliga dock, men ändå utgifter. Meeeen man ska inte klaga, vi har ju faktiskt mat och tak över huvudet i en superfin lägenhet. Finns ju många som har det miljoner ggr värre. Men så fort man inte kan köpa det man vill ha tycker man att man är fattig. Ja jösses..


När det gäller min vikt så är det ju bara jag som kan göra nåt åt det. Jag har ändå kommit en bit på vägen eftersom jag slutat äta snacks och sånt varje dag. Måste dock komma igång med dem dagliga promenaderna och tänka lite mer på vad för mat jag stoppar i mig. Det ordnar sig!


Ja, nu har jag iaf skrivit av mig lite. Kalla det självömkan om ni vill (som nåt snille kommenterade sist jag "klagade" lite), men jag tycker faktiskt man får lov att tycka synd om sig själv ibland! Vissa av mina "problem" är ju dock viktigare än andra, men men...


Puss på er!


Fotovägg

Sitter och pysslar med min fotovägg. Har varit och köpt billiga ramar på Karlsson idag. Behöver dock många fler. Men jag kan inte bestämma mig om jag ska ha alla likadana eller om jag ska ha olika. Alla ska dock vara svarta.

Detta tycker jag är så himla fint, alla ramar är svarta men i olika modeller, men kommer jag tycka att det är fint hemma hos mig själv? Det är det som är den stora frågan. Man tycker ofta att saker är fina hos andra men kanske inte att det passar hos en själv. Vad tror ni? På ett sätt känns det ju lite tråkigt att alla ramar är likadana, så kanske ska köra på olika?


Det närmar sig 7 år ♥


6 år och 10 månader idag ♥

Måndagsvägning

Jag vet inte vad jag ska säga. Är sååå trött på detta nu! Vid förra vägningen var jag glad att jag hade gått ner eftersom jag hade ätit så mkt skit. Denna gång har jag inte ätit massa skit och ändå står vågen på samma som för 2 veckor sen! Varför rasar alla andra i vikt så fort dem slutar äta godis???

Startvikt den 16 mars 2009: 65, 8 kg
Längd: 150 cm
Vikt innan jag gick upp: 42 kg
Delmål 29 augusti 2009: Så mkt som möjligt.
Slutlig målvikt: 42-45 kg

Vikt den 27 juli 2009: 64, 2 kg
Resultat sen senast: +- 0 kg
Resultat totalt: - 1, 6 kg

Jag vet att alla fungerar olika och bla bla bla. Men inte ens ett hekto!? Och nej, jag har inte tränat så det är inte muskler istället för fett... Man får ju inte direkt motivation till att fortsätta, snarare tankar om att man lika gärna kan äta massa godis då.. verkar ju gå ner mer då. Suck. Men nej, självklart kommer jag fortsätta!


B som i Bioz och Bianca


Mitt B har äntligen fått komma fram. Ni som läste min gamla blogg kanske minns att jag beställde det för jättelänge sen. Det har bara legat i en låda sen dess eftersom jag inte vetat vart jag ska göra av det. Men nu vet jag! Ska dock spraya det svart vad det lider. Tycker inte det rostiga passade så bra här hemma, särskilt inte till den hjärtformade skålen. Anledningen till att jag ställde det där på tv-bänken är för att jag planerar att sätta upp mina &co.-bokstäver på fotoväggen som jag håller på att planera. Blev så tomt där på tv-bänken när jag tog bort dem.

Men visst blev det väl bra? Jag är nöjd iaf och det är väl huvudsaken! Vilken tur att jag har lite inredning undangömd, som jag skrev igår så kliar det ju i mina fixa-hemma-fingrar! :)

Bannad från Gratisbio!?

Igår kom jag på att det var länge sen jag var inne och samlade poäng på Gratisbio.se så jag loggade in och samlade ihop lite poäng. Nu skulle jag gå in för att kolla om poängen hade registrerats. Detta möttes jag av:

Öhm, varför skulle jag göra något av dessa punkter?! Det vet jag själv att jag inte gjort. Är det någon annan som varit med om samma sak? Tänker om dem har något tekniskt fel just nu eller så. F*n om dem snor alla mina poäng nu, har ju presentkort för flera hundra att hämta ut! Gaaah!


Har mailat dem iaf.. får väl se vad som händer.

EDIT: Nu kom jag helt plötsligt in. Tack o lov.


Här hamnade L O N D O N



Får se om de blir kvar där eller ej. Ja, elementet ska målas, men näääär är den stora frågan ;)

Nu ska jag se om lördagsfilmen är något att ha.. i pauserna blir det att fortsätta med nyttosysslorna ;)

Kram kram

Sovrumslampan






Ser att några ramar visst hänger lite snett ;) Så här blev det iaf med nya taklampan, jag är riktigt nöjd som sagt! Den passar in så bra i övriga stilen. Dock ser den mindre ut än vad den är, i verkligheten ser det bättre ut. Men så är det ju alltid.

Här är andra sidan av sovrummet, tror inte jag visat det i den här bloggen någon gång. Anledningen till det är att i princip allt här ska bytas ut. Dem tråkiga (och olikfärgade!) ekbyråerna ska bytas ut till en vägghängd bestå-kombination i vitt, tvn ska bort, lampan ska bytas ut till en svart och så vill jag ha en vit stol i hörnet också. Kommer bli kalas!

(klickbar bild)
Älskling, var detta min mening med Wave-hängarna? Nej! Ta bort din smutstvätt!! ;)

Nu ska jag ta hand om tvättberget samt disken från igår, dammsuga en runda, rensa garderoben och övriga skåp för att sedan lägga upp det utrensade på Tradera och sälja det på torget om 2 veckor. En riktig städ- och renskväll alltså! Lördagskväll javisst! ;)

Kram hela dan!

Middag, vin och film


Ostfylld tortellini, lax i ugn och grönmögelostsås med en sallad på tomat, rödlök, fetaost, rapsolja och svartpeppar. Till detta ett glas vin och ett glas Ramlösa jordgubb & lime.

Jag fixar lite efterrätt.

Efterrätt på jordgubbar, kiwi, turkisk yoghurt, maränger och vit choklad efter recept jag hittade inne hos
Katta. Ser dock inte lika lyxig ut som på hennes bilder ;)

Lite filmgodis måste man ju ha också. Jag är beroende av PEZ ;)

Nu har Thina gått  och älsklingen kommit hem. Har haft en supertrevlig kväll med god mat, gott vin och härligt sällskap :) Vi såg filmen Heartbreak kid. Jag har sett den innan, men den är ju så himla rolig!

Imorgon har jag planerat en städ- och rensdag! Är så sugen på att lägga upp lite auktioner på Tradera igen, även om det är massa jobb med det. Men vill få in lite pengar så jag kan köpa lite ny inredning ;) Det kliar i mina fixa-hemma-fingrar! Är så sugen på att bli klar. Fast klar blir man ju aldrig, men nu är det ju liksom tomt både i hallen och vardagsrummet. Jaja, en sak i taget.

Hoppas ni har haft en mysig fredagskväll!
Puss puss

Stressigt!

Tjosan!

Idag är det stressigt! Thina kommer ju ikväll, hon skulle komma 6-7 men fick ändra till 7-halv 8 istället, jag hinner inte! Idag på dan var vi tvungna att plugga lite (men hann likförbannat inte färdigt innan älsklingen skulle till jobbet!), sen skjutsade han ner mig på stan innan han åkte. Där skulle jag hämta dem undanlagda leggingsen och gick även in i lite andra butiker. Köpte present till Alicia också som snart fyller 4 år :) Sen på vägen hem gick jag in på Willy´s och handlade allt till middagen ikväll. Det blev tungt, så nu sitter jag här helt svett efter att ha burit påsarna hem, haha. Blir att duscha igen.. som om jag inte hade tillräckligt att göra ändå ;) Måste städa med, ser förjävligt ut här! Ser snart inte golven av all kattsand o alla katthår ;) Men först kände jag att jag var tvungen att sitta ner en stund och pusta ut.. e inte van vid detta flängande ;)

Som ni säkert förstår så hinner jag inte fota sovrumslampan idag, det får bli imorn istället!
Puss puss

Du är min prins ♥


090723

Tjohej i stugan!

Idag har jag som sagt varit på stan med Cissi. Hon hade inte Wille med sig, det var lite tomt :) Men fick träffa honom efteråt när dem skjutsade hem mig iaf, hihi. Det var ju en nygammal erfarenhet att kunna gå i trappor med Cissi iaf, haha. Jag tog inte med mig plånboken eftersom jag måste spara mina pengar nu till kissebebisen i höst, och bara därför hittade jag maaassssor! Ångrade att jag inte tog med plånboken. La undan lite leggings iaf, det MÅSTE jag köpa, vare sig jag har pengar eller ej, för i morse hade jag inga att ta på mig. Alla går ju sönder direkt... Så två sånna la jag undan och sen även en tröja till hösten. Även det välbehövligt. Sen måste det vara stopp ett tag. Tur det kommer pengar imorn, dock får man ju inte full csn den här månaden så alla slantar går ju till mat och räkningar.

För en stund sen ringde jag min systers svägerska och "svarade" på bröllopsinbjudan, så nu är det gjort också. Börjar få lite panik angående klädsel till bröllopet nu. Jag har ju köpt en klänning, men den kan jag inte ha än, haha. Jag hade lite för höga tankar om mig själv när jag köpte den. "Ja men till dess har jag ju gått ner i vikt". Jo, men tjena, haha. Men ett par kilo tror jag räcker för att kunna ha den och det borde jag väl hinna lyckas få bort på 5 veckor? Jag har ju slutat med min extrema godiskonsumtion nu så det ska nog gå! Får ut och promenera varje dag också, det är jag dålig på. Sätt fart nu Jenkan! ;)

Vad mer? Jo, den nya svarta lampan åkte faktiskt upp i sovrummet istället. Det blev riktigt läckert! Det blev som pricken över i:et där inne med alla svarta ramar och dem andra svarta lamporna. Ska ta kort imorn i dagsljus så ska ni få se :) Imorn kommer ju även Thina hit! :) Jag ska bjuda på mat och hon ska ta med en flaska vin, så det ska bli mysigt. Sånt borde man göra oftare!

Nehepp, om man skulle ta och äta en sen middag nu. Mormors kycklingsgryta från igår! :)

PUSS!

Lite paket

Idag har det ramlat in lite paket :) Julafton! Ne, men nästan ;)

Det kom 4 till kort fast i mindre strl. Ett var till oss syskon och ett till farmor. Just den inramningen på bilden ska farmor få. Mitt ska få en svart ram som sedan ska få sitta bland massa andra kort på min blivande fotovägg! :D Det tredje skickade jag till systeryster idag och det fjärde vetisjutton vad jag ska göra med. Lillebror bara skakade på huvudet när jag sa att jag hade beställt ett till honom med, haha. Det är ju bara hans systrar ;)


Sen kom min nya lampa från Ellos också! Superfin, men lite mindre än jag trodde. Den kommer antagligen åka in i sovrummet till slut (älskling tyckte direkt, haha) men jag är så trött på dem vi har över köksbordet så vill gärna ha den där tills jag har råd att köpa den jag verkligen vill ha, nämligen en FL/Y ICON från Kartell. 1800 spänn är ju inget man slänger ut på en lampa bara så där. Även om tydligen alla andra kan det, eftersom det är en väldigt vanligt förekommande lampa...

Imorn blir det stan med Cissi! :) Länge sen vi sågs nu, två hela veckor faktiskt! Inte bra, inte bra! *saknar*

Puss!

Lyckliga jag!

Gissa vem som just har köpt en Whiskas catbed!? MOI! :) Jag är så lycklig! Fick tips här i bloggen om att kolla tyska och brittiska e-bay, vilket jag gjorde. Fanns massor, dock bara en som skickade till Sverige. Han hade 24 st! Haha. Nu är den budad på och till och med betalad! Wiiie! Nog för att typ mina sista slantar for iväg på köpet, men sååå värt det! Har ju letat som en tok i flera år. Nu är det dock så att denna inte är en "äkta" Whiskas, dvs märket Whiskas står inte på undersidan. Den ser dock exakt likadan ut. Skillnaden, förutom loggan på undersidan, är att denna är något tyngre. Bara bra ju, då far den inte omkring när katterna.. ja, far omkring! ;)


Som ni ser så ser den exakt likadan ut som originalet. Åååh, jag är så glad!

Är det nån mer som är intresserad av en likadan så har säljaren kvar typ 23 nu då :P Men som sagt, det blev en rätt dyr affär med tanke på frakten från England till Sverige. Men med tanke på att dem inte tillverkas längre och är svåra att få tag på iaf här i Sverige så kan det ju vara värt det om man verkligen vill ha den. Jag hoppas jag blir nöjd iaf! Annars är den nog inte svår att sälja ;) Här är auktionen!

Sådan matte, sådan katt


Ja, inte för att jag ligger ner och dricker, men lika lata är vi nog allt! ;)

Funderar på att gå och lägga mig nu, trots att klockan inte är så mycket för mig, men jag har sån huvudvärk. Kan ju lika gärna kolla på tv i sängen, somnar fortare då också. Stackars Christopher kom precis hem från jobbet och om mindre än 6 timmar ska han upp och jobba igen.

Pusssss

Inspiration



Bilder: Style-files.com 

Två härliga inredningsbilder jag gillar. Hm, undra om inte bordet på sista bilden skulle gå att bygga själv?

Nu ska jag laga mig lite mat, sen ska jag gå bort till pappa och hjälpa honom sätta upp en fotovägg i vardagsrummet. Han fick ett ryck igår när han fick bilden på oss :) Fotar lite såklart! Hörs sen :)

Puss

En sista bild..

..från förra helgen! Kunde inte visa den innan eftersom pappa skulle få den i present. Idag fick han den! Jag tror han blev rätt glad ;) Vad han fick var alltså en inramad förstoring av detta fotot. Vi träffades lite innan pappa kom då på lördagen för att ta en syskonbild till pappa på mammas begäran, hihi, men det är jag glad för. Så himla kul att ha efteråt även om det kanske inte är så roligt att sitta där och bli fotad just då :P

Riktigt nöjd med bilden, tycker till o med att jag själv ser helt okej ut ;) Farmor ska få detta fotot med tänkte jag, tror hon blir glad då :)

Kram!

Äääääntligeeeeeen!

Världens bästa sambo! Ja, det har jag! Han har nämligen sagt ja till att skaffa en till katt! :) Så i höst någon gång kommer vi vara 5 i familjen! :) Snart slipper jag med andra ord vara missebebissjuk nåt mer, wiiiieee!

Har redan börjat fundera på namn, vill att alla katter ska börja på B eftersom dem vi har gör det, så här följer en lista på namn jag tycker är fina:

Bariella

Bayleys

Baccardi

Ballerina

Bambi

Blondie

Blossa

Bequita

Bluesette

Benigna

Bettina

Bibbi

Basilia

Benita

Becci

Belinda

Belita

Bernice

Bessie

Bess

Betsy

Bevin

Bliss

Brianna

Får väl se om det blir en liten hona eller hane :) Ååååååh!


090719

Tjohej!

Idag bara regnar det, vart tog sommaren vägen egentligen? Vi har iaf precis varit och storhandlat inför veckan. Älsklingen jobbar 7 dagar i rad nu, kväll, så det blir inte mkt tid över för annat. Onsdagen jobbar han visserligen dag men då är det tänkt att vi ska åka ut till Ankarsrum på kvällen eftersom hans syster med familj är där då. Enda chansen att träffa dem eftersom han jobbar kväll, som sagt, resten av veckan.

Ikväll blir det plugg för hela slanten. Älskling har redan pluggat sitt, men jag är lite seg i starten som vanligt.. ;) Så det ska göras! Tänkte försöka bli klar till 9 för då vill jag se filmen om Anna Nicole Smiths liv!

Take care! Pöss

Prison Break series finale


Hej hopp!

Blogglusten är som bortblåst... om ni undrar vart jag tagit vägen alltså, men det kanske ni inte gör ;)
Vi har precis sett det allra sista avsnittet av Prison Break. Ska inte avslöja något för er som inte sett det än, men kan ju säga så här, jag vet inte vad jag tycker om hur det slutade. Däremot var det ett bra slut, alltså det var avslutande liksom, till skillnad från Cityakutens sista avsnitt. Imorn ska vi se dem två specialavsnitten som kommer sändas direkt efter det sista avsnittet. Där ska saker och ting tydligen förklaras lite mer. Ja, ni får ju se själva sen :)

Nu blir det nog sängen. Älsklingen är ledig i natt så borde kanske vända tillbaka dygnet nu. Ni får sova så gott så hörs vi kanske imorn! Man vet ju aldrig när blogglusten faller på igen ;)

Kram!

Mumsigt mellanmålstips!


Testade detta för första gången igår och det var alldeles underbart gott! Svider lite om läpparna efter pepparn bara ;)

En skiva osötat lantbröd morot (från Det goda)
Ett lager Philadelphiaost
Två skivor tomat
Citronpeppar

Smaklig måltid!

Nu ska vi åka till Ankarsrum och träffa älsklingens bror med familj. Hörs lite senare!

Kram hela dan!

Underbar inredning




Hamnade på style-files.com när jag sökte på en kattbädd jag vill ha (syns på ena bilden här ovanför). En sida jag verkligen rekommenderar om ni gillar vacker inredning! Kolla bara bilderna ovan! Ska snoka vidare på sidan sedan, kanske hittar fler bilder att vila ögonen på :)

Är det förresten någon som vet vart man kan få tag i en Whiskas catbed?

Tror inte dem säljs längre, men kanske går att få tag i på annat sätt? Vill verkligen ha en sån!

Äntligen ny kökslampa


Beställde precis denna taklampan till köket. Som jag har letat efter en ny lampa att ha över köksbordet! Tvekade dock mellan svart och vit.. får väl byta om det inte känns bra när den kommer. Kostar 499:- men med erbjudandet 30% på valfri vara fick jag endast ge 349, 50! Kap! Passar den inte i köket får den hänga i hallen eller sovrummet istället.

Bild: Ellos


Vägning

Med tanke på hur mkt skit jag har stoppat i mig dem senaste 2 veckorna så är jag väldigt förvånad, och framförallt glad, över resultatet..

Startvikt den 16 mars 2009: 65, 8 kg
Längd: 150 cm
Vikt innan jag gick upp: 42 kg
Delmål 29 augusti 2009: Så mkt som möjligt.
Slutlig målvikt: 42-45 kg

Vikt den 16 juli 2009: 64, 2 kg
Resultat sen senast: - 0, 1 kg
Resultat totalt: - 1, 6 kg

Jag trodde definitivt att jag skulle ha gått upp allt igen. Så mamma och pappa kanske inte hade så fel ändå när dem sa att det syntes att jag hade gått ner ;) Däremot vet jag inte om jag litar på vågen särskilt mycket med tanke på att enligt den så har Bioz gått upp till sin startvikt igen. Det kan omöjligt stämma. Well well, jag lär ju märka på kläderna i sinom tid :)

Favoriter ur "Kloka ord om katter"


De allra flesta citaten i "Kloka ord om katter" ,som jag fick i present av min syster, stämde riktigt bra. Tänkte jag skulle skriva några av favoriterna.

"Att bada en katt kräver råstyrka, uthållighet, kurage - och en katt. Den sista ingrediensen brukar vara svårast att få tag på." - Stephen Baker

"En katt har sin egen uppfattning om människor. Hon säger inte särskilt mycket, men man förstår tillräckligt för att helst slippa höra resten." - Jerome K. Jerome

"Minsta lilla katt är ett mästerverk." - Leonardo da Vinci

"Katter är smartare än hundar. Man kan inte få katter att dra en släde genom snö." - Jeff Valdez

"Vadan större skänk än den att älskas av en katt?" - Charles Dickens

"För tusentals år sen dyrkades katter som gudar. Detta har katterna aldrig glömt." - Anonym

"Hundar har ägare; katter har personal." - Rita Mae Brown

"Sättet att komma överens med en katt är att behandla den som en jämlike - eller ännu hellre, som den överman den själv vet att den är." - Elizabeth Peters

"En katt kommer när du kallar på henne - förutsatt att hon inte har något bättre för sig." - Bill Adler

"I kattens ögon är allting katters ägodelar." - Engelskt talesätt

"Om man kunde korsa människan med katten skulle det förbättra människan men försämra katten." - Mark Twain

"Tid som tillbringas i katters sällskap är aldrig bortkastad tid." - Sigmund Freud

De är ju så klockrena allihop! Den fetstilta är min absoluta favorit. Den stämmer så jäkla bra. Katten, och djur överhuvudtaget, är så mycket klokare och godare än människan någonsin kommer bli.

Lilla Bianca också såklart

Eftersom det mest blir att man fotar utomhus på sommaren och Bianca inte vill följa med ut, så blir det inte så mkt foton på henne nu. Därför hade jag en liten fotosession med henne igår ;)




Dem blev inte jättebra, hade fel inställning på kameran antagligen, men bättre med lite mindre bra än inga alls på lillskruttan! :)

Det är ju så roligt att fota!

Mer utebilder på Bioz mm.





















Sen kunde inte pappa hålla sig borta från golfen längre så han tog fram klubborna... ;)



Känns som jag lägger in lite för mkt bilder ibland?! Men vill ju ha dem "alla" (är väl typ en tiondel av alla bilder som visas i bloggen, haha) här i bloggen så jag kan gå tillbaka och titta sen :) Ni får väl hoppa över om ni tycker det blir för mkt :)

Blir många inlägg idag, men jag måste ju blogga i fatt det jag inte hunnit lägga upp under helgen! Ett inlägg kvar, sen spar jag resten till imorn :)

Mina favoriter

Hittade en lista, var ju ett tag sen nu ;)

Favoritfärg: Vitt och svart.
Favoritmat: Lax.
Favoritplagg: Klänning.
Favoritsnacks: Jag är snacksoman så det mesta går ner... just nu är jag sugen på ostbollar.
Favoritfrukt: Vattenmelon, ananas och jordgubbar tillsammans.
Favoritdrink: Är inte så förtjust i alkohol, men det går väl ner vad som.
Favoritbil: Golf såklart ;)
Favoritskådis: Sophia Bush.
Favoritfilm: Twilight och Mamma Mia.
Favoritdesigner: Ingen speciell.
Favoritmusik: Det senaste.
Favorittelefon: NOKIA
Favoritrestaurang: McDonald's ;) Gillar inte att gå på fina restauranger.
Favoritsemesterort: London och Halmstad.
Favoritsmink: Så billigt som möjligt då jag nästan aldrig sminkar mig.
Favoritefterrätt: Frusen nougat.
Favorittaxibolag: ?
Favoritklubb i Sverige: ?
Favoritläsk/dricka: Ramlösa Mango.
Favoritblommor: Orkidéer.
Favoritkändis: Sophia Bush.

L O N D O N


Fick ju hem bokstäverna från Panduro för en tid sen. Anledningen till att jag inte visat dem är för att jag fram till igår tänkte skicka tillbaka dem. Men nu har jag trots allt bestämt mig för att behålla dem och måla dem så dem blir lite snyggare. Gillar storleken, dock är dem för stora för fönstret, som ni ser, där jag hade tänkt ha dem från början. Får se vart dem hamnar istället. Har lite planer på att göra nåt på någon vägg med dem och sen foton från våran London-tripp. Skulle bara behöva lite fler väggar först, haha!

London är speciellt för oss eftersom det var vår första (och än så länge enda) gemensamma resa. Ja, faktiskt vår första utlandsresa överhuvudtaget.. om man inte räknar Danmark då ;) Så därför valde jag bokstäver som blir LONDON :)

25-årspresenter

Även jag fick presenter i söndags ;) Syrran och Daniel kunde ju inte komma på min 25-årsfest i februari så jag fick presenter nu istället :) Tack snälla ni!

Jag fick boken "Kloka ord om katter" (ni kommer få dras med många citat från den boken här i bloggen kan jag lova!) och 300:- på Åhléns.

Shopaholic som man är ;) så drog jag med mig karln till Åhléns redan igår och shoppade upp både presentkortet och pengar jag fått av mamma! Trodde ni att det skulle finnas kvar länge eller? ;)

Jag köpte äntligen mina två första Margrethe-skålar, en 3L och en 2L. Har sagt varje gång jag haft presentkort att jag ska passa på att börja samla på dem, men varje gång har jag snålat och köpt nåt "roligare", men nu så.. :)



Köpte även en fruktkorg som jag har som "ljusfat" på vardagsrumsbordet. Fint tycker jag själv iaf ;)

Väldigt nöjd med alla mina nya saker så tack sis o mami för det! :)

Pappas 50-årsfest!

Tack alla för en trevlig fest! :)


The surprise


I lördags kom alltså min syster och hennes Daniel för att stanna till i söndags. Pappa visste ingenting, mamma hade sagt att dem inte kunde komma på hans 50-årsfest för att dem var utomlands, istället var dem alltså här :) Eva öppnade när pappa ringde på, surprise! :)

Har varit snäll och gjort bilderna små, så nu ska ni nog inte behöva klaga över att vara med i bloggen ;) Hihi.

Fler inlägg är på g!

Hur vacker får man lov att bli?


Favoritbilden från i måndags. Tyckte den va så fin att den var värd ett eget inlägg. Min vackra, vackra Bioz! Som gjord för en förstoring.. bara redigera bort kopplet som stör intrycket lite. Ja det får nog bli en förstoring på den också!

Det blev visst ingen bloggnatt. Hann inte fixa med bilderna innan, så det får bli idag och i natt istället :)

Kram hela dan!

Brittisk korthår

Igår när vi var ute med Bioz hos mamma och pappa kom ena grannen fram och pratade igen (dem som har katthemmet), och med sig hade han sin ena katt, en brittisk korthår. Jag blev helt kär i den rasen! Jag gillade den innan men hade aldrig sett någon på riktigt förut. Vilka björnar! Åååh. Så nu vill jag ha en sån, haha.

Bild: Agria

Bild: Kattklubben

Bild: Royal Canin

Visst ser dem alldeles underbara ut!? Den han hade med sig igår var röd. Jag vill ha en silvrig, så himla fina!

Så här står det om rasen på katterian.se:

"Brittisk korthår är en välbyggd, kompakt katt, med korta kraftiga ben. Tassarna på britten är stora och runda och svansen är kort och tjock. Korthårskatten har en tät päls som är anpassad till ett kallt klimat. En brittisk korthår är självständig, intelligent och tillgiven. Den brittiska korthårskatten är lättskött och trivs både som utekatt och innekatt. Brittiska korthårskatter finns i de flesta färger. Sköldpaddsfärg förekommer bara hos honor. De flesta britter har koppar- eller guldfärgade ögon. En brittisk korthårskatt lever i 14-15 år och väger mellan 4 och 7 kg."

Men samtidigt är jag ju av den åsikten att ska man skaffa katt ska man skaffa en bondkatt för det är dem som är i mest behov av hem. Raskatterna föds ju liksom upp. Självklart finns det hemlösa raskatter också, men ni förstår säkert hur jag menar. Men bra sugen är jag ju förstås.. :)

Bloggnatt

Jag har många inlägg på lut så det lär nog bli en bloggnatt det här ;D Sparar några inlägg till imorgon också :) Vi ska bara plugga klart samt lägga in och redigera alla hundratals bilder som tagits i helgen samt igår och idag. Men sen är jag igång igen!

Hörs snart!
Puss!

Grattis pappa 50 år!


Grattis världens bästa pappa på 50-årsdagen! :)

PUSS

Jag lever!

Jag har ingen blogglust för tillfället, därför har jag inte "visat" mig idag som jag skrev. Men det kommer! Idag har vi varit ute med Bioz hos mamma och pappa. Pappa fyller/fyllde ju 50 år idag (festen var igår) så vi har ätit rester och tårta idag också, hihi. Godare idag faktiskt! Så stressigt igår ju. Har iaf haft en bra helg! Min syster och hennes blivande man har varit här över helgen, det var därför jag tog en bloggpaus. Kunde ju inte skriva det här för det var en överraskning till pappa att dem kom, han visste ingenting och blev jätteglad och det kom tårar från alla håll och kanter här hemma :) Vi andra har vetat om det i 1½ månad så det har varit lite svårt att hålla tyst, särskilt när pappa har frågat om vi har hört något från henne ;) Så det var lyckat!

Får se när jag återkommer, måste plugga i fatt nu också.. och blogglusten måste komma tillbaka. Men nu vet ni att jag lever iaf! :)

PUSS

Den där pausen




Nu tar jag den där pausen jag skrev om, återkommer alltså på måndag :)

Tack Cissi för ikväll! :)

Ha en underbar helg! PUSS

Kvällens outfit



Klänning med dragkedja - HM, skjorttunika - HM, strumpbyxor - HM, pumps - mammas vind och armband - HM.

Så här jag ser ut ikväll när det vankas festligheter! Jag och Cissi ska sitta och förfesta lite här hemma hos mig, sen drar vi ner på stan och sen ska vi nog även träffa några andra vänner som är nere på besök i Västervik. Här ser ni min nya fula frisyr med (tyvärr ännu fulare på bild, så liiiite bättre ser den ut i verkligheten!). Funderar på att gå tillbaka och klippa lite mer på längden.. men vi får se.

Nu kommer Cissi när som så bäst att skynda mig!

Kram kram!

Missebebissjuk

Jag är just nu (läs: alltid) väldigt missebebissjuk, dvs jag vill skaffa en till katt. Jag saknar den där ulliga pälsen, den pipiga rösten och dem små små små tassarna som springer omkring överallt och ingenstans. Ååååh. För mig är katter livet och jag skulle må dåligt av att inte ha dem, eller djur överhuvudtaget, omkring mig. Jag håller nu på att bearbeta sambon här hemma. Det går väl sådär kan jag säga. Han har inget argument till varför han inte vill, utan svarar bara "Ja, nån gång ska vi skaffa en till". Jaha, tänker jag, men när är nån gång då? Med tanke på att han har sagt det i 2 år nu så kan man ju undra. Jag tror inte det är många som förstår min kärlek till djur egentligen. Alla säger att "jag älskar också djur" och så gör dem något som totalt motsätter det. Jag älskar verkligen djur.










Titta bara så underbart små och söta mina missar var (och fortfarande är såklart!) när dem var små bebisar! Åååh, säger jag bara. När ska jag få uppleva den där underbara, men också jobbiga, perioden igen? Längtar... Det är väldigt frustrerande att inte få leva sitt liv så som man vill leva det. Jag vill leva mitt liv med massor av djur omkring mig. Två katter är det många som har liksom. Snälla älskling?

Besviken

Behöver inte pausa i bloggandet riktigt än då det inte blev nåt party ikväll. Är riktigt besviken, hade verkligen sett fram emot en utekväll med tjejerna. Känns som det börjar bli tradition att folk kommer samma dag/några timmar innan och säger att dem inte kommer när jag ska ha förfest/fest/tjejkväll/whatever. Skapligt trött på det så jag kommer inte dra ihop något någon mer gång. Nu får nån annan stå för den biten. Så var det med det! Moving on... imornkväll blir det iaf till att gå ner en sväng på stan med Cissi, ska bli mysigt :) Cissi var den enda som kunde ikväll, men vi sa att vi tar det imorn istället då, dels för att hon bara kunde "sent" och sen så slipper älsklingen komma ner och hämta mig på stan i natt när han ska upp kl 6 imornbitti. Ja, han vill ju såklart inte att jag ska gå hem själv mitt i natten när det är visfestival.. :)

Nu blir det tv och ett glas kall Coca Cola :)

Puss



Liten paus

Jag tror bestämt att jag tar en liten bloggpaus, det är så mkt nu, både plugg och roliga saker. Återkommer i början på nästa vecka. Då bör jag ha massa bilder att visa :) Kanske att jag slänger in några innan dess också, men lovar inget. Hörs vi inte innan så hörs vi nästa vecka!

Ha nu en underbar helg, I know I will! Party imornkväll (läs: ikväll) :)

PUSS

Fransk manikyr


Håller på och målar fransk manikyr. Får man inte va fin i håret får man väl fixa sig på andra sätt ;) Men fasen va svårt det är! Får göra om hela tiden. Har visst fått en ny hobby.. natthobby dessutom. Haha. Igår natt målade jag naglarna chockrosa. En dag fick dem vara det. Köpte setet med fransk manikyr idag på stan efter frissan så jag kunde ju inte hålla mig, hihi.

Dags att fortsätta så jag kommer i säng nån gång med. Tjo!

I hate it!

Seriöst, varför klippte jag mig? Jag känner ju mitt hår, inga frisyrer funkar på det! Jag har ju självlockar i underhåret (NEJ, jag tänker inte börja använda plattång, såååå tråkigt!) som gör att frisyrerna jag väljer inte ser ut så på mig. Som idag, klippte jag mig ju... klippte av kanske 15 cm på längden och sen uppklippt... mmm, ser ut som det gjorde när håret hade växt ut en bit efter att jag hade haft kortklippt. Fult med andra ord. Som en tant. Typ. Så nån bild blir det inte. Får ha uppsatt i fortsättningen... eller tvinga mig själv att börja använda plattången. Never. Gonna. Happen.

Klipp klipp

Har varit och klippt mig nu. Men tror jag visar när jag tvättat det och fixat iordning det själv ;)

Väskorna



Här är väskorna jag fick hem i paketet från HM idag. Har visst gått och blivit en väskmänniska jag med ;) Kan ju va kul med variation om inte annat!

New shoes



Jag och älsklingen var på stan förut idag. Köpte mig ett par skor och en flaska brännvin, haha. Hur som helst, skorna är dem på bilderna ovan. Jag köper alltid skor när jag hittar snygga i min storlek nu för jag har ju aldrig hittat några förut direkt. Har man 34 så har man. Oftast finns det bara låga och fula skor på barnavdelningen, men nuförtiden hittar jag snygga högklackade titt som tätt. Men nu kanske jag ska sluta köpa svarta skor? ;) Finns typ bara svarta ju. Härlig färg inuti dock.

Hämtade mitt HM-paket förut också. Blev lite besviken. Trodde jag hade beställt kläder (bra koll ju), men det var bara väskor, kuddar och kläder till älsklingen. Hm... ;)

Puss hej!

Inte lika rolig


Nej nu ser inte långtidsprognosen lika rolig ut längre. Jag ska dock inte sticka under stolen med att jag tycker det är skönt att det är en liten paus från den heta värmen, det behövs. Både för oss och för grönskan och allt vad det är. Men jag hoppas att värmen kommer tillbaka och att prognosen för helgen stämmer! Nu är det bara plugg (för oss båda) och jobb (för älsklingen) som gäller dem närmaste dagarna så egentligen gör det väl inte så mkt att det ska bli molnigt och regnigt. Bara värmen kommer tillbaka igen, som sagt.

Bild: Yr.no

En till golvlampa


Denna golvlampan har jag också som alternativ till "hörnet" i sovrummet. Kommer, iaf för mig, lite otippat från Ikea och kostar 1195:-. Finns även i vitt och rött. Jag vill dock ha en svart eftersom sänglamporna är svarta.

Bild: Ikea

Framkallade kort

Här sitter jag mitt i natten (tidig morgon?) och sorterar och sätter in kort i album. Framkallade runt 450 bilder förra veckan och har dessutom inte satt in korten sen förra gången jag framkallade lika många. Brukar passa på att framkalla när Fuji har erbjudande om 100 bilder gratis med bara frakt på 29:- och då framkallar jag i både mitt, älsklingens och mammas namn ;) Man får ju vara smart! Brukar framkalla ungefär 150 kort i varje namn så det blir några extra. Nu sitter jag alltså här och sorterar (för tro inte att dem kommer i ordning!) samt klipper till dem eftersom digitalbilder än större än vad som får plats i vanliga album. Tar tid vill jag lova! Måste dock säga att jag inte är så nöjd med Fujis kvalité. Visst, jag kommer fortsätta framkalla där ändå för billigare hittar man ju inte, men ja, bättre kvalité hade ju inte skadat.

Katterna roar sig med att jaga småkryp, förut släppte jag ut en tvestjärt. Huuua, jag ryser hela jag, men djurvännen i mig kan absolut inte ha ihjäl dem. Nej, utsläppta ska dem få bli. :)

Dags att fortsätta! Undrar om älsklingen ringer snart kanske..

Puss!

Unfaithful


Älsklingen åkte till jobbet för en halvtimma sen och jag sitter och kollar på "Unfaithful" med Richard Gere som går på Kanal 5 nu. Den slutar dock om 25 min så efter det vet jag inte vad det blir. Säkert lite bloggning ;)

Kram så länge!

Nattsnack

Hej bloggen!

Inget vettigt att berätta idag direkt, förutom det jag redan bloggat om förstås. Älsklingen jobbar i natt igen så jag fördriver tiden bäst jag vill. Ska göra ett par frågor till, hann göra 4 igår natt. Duktigt :) Vi gör några var och sen skriver vi av varandras fast formulerar om det förstås så det blir våra egna ord. Den ska vara inne på söndag så jag måste liksom försöka själv (datakurs som älsklingen och jag skulle göra tillsammans). Imorn sover han ju halva dagen, sen jobbar han natt igen, sover halva söndag och sen börjar han kl 15. Så imorn måste ju iaf han skicka in sin uppgift. Det funkar om man vill! :) Det som ju såklart är tråkigt är att vi måste plugga när han väl har en ledig dag. Men men, vi överlever det med :)

Ser verkligen fram emot nästa vecka! Klippning, slingning, träffa Cissi, Visfestivalen, förfest här med tjejerna, pappas 50-årsfest mm :) Skoj när det händer mkt en och samma vecka!

Nej om man skulle ta tag i dem där frågorna innan ögonen faller ihop kanske? Ja, det är nog bäst!

Allévo


Jag har alltid sagt att "sånt där måltidsersättningskit är inget att ha, man går bara upp allt sen igen iaf...", men vet ni vad, nu har jag bestämt mig för att testa själv, helhjärtat den här gången. Jag ska ge det 10 dagar med start v 29. Har skickat efter lite av det ni ser på bilden. Har bestämt mig för att byta ut 2 mål om dagen, och det blir lunch och middag. På kvällarna ska jag fortsätta äta frukt med keso. Anledningen till att jag inte börjar direkt nästa vecka är för att för det första kommer inte paketet förren onsdag, och för det andra så är det visfestival tors-lör och pappas 50-årsfest på söndag och då vill jag kunna äta vad jag vill (med måtta såklart).

Anledningen till att jag valde just Allévo är för att jag ramlade in på en blogg vars ägare hade kört detta och tyckte det var gott samt att hon gick ner i vikt av det. Funkar säkerligen inte på alla, men det kan man ju inte veta innan, eller hur? :)

Ni behöver alltså inte kommentera att "det där är bara skit".. för jag tycker ju egentligen det själv, men ska ge det en ärlig chans iaf :) Det bästa är väl att jag måste låta bli godis och sånt helt, annars har jag ju liksom köpt detta helt i onödan ;)

Grattis sis!


Riktigt gammal bild på syster, mig och bror. <3 Tror det var när systeryster fyllde 22 :)

Idag fyller min kära storasyster 33 år! Grattis på din dag! Hoppas den är underbar :)

Puss & kram

Jag smälte...


...som smör i solsken när jag hittade den här bilden!! Gosh! Åh vad jag e missebebissjuk nu...

Ännu en dag i det gröna



Hej bloggen!

Det blev visst himla dåligt med bloggande idag, så kan det va ibland! :) Vi har iaf varit ute med Bioz idag igen. Vill låta henne vara ute så mkt som möjligt nu när det är så fint väder. Rätt vad det är så regnar det i flera veckor igen. Funderar på att ta ut henne imorn med, men det beror lite på hur mkt vi behöver plugga och så. Nu jobbar iaf älsklingen, tror han slutar vid halv 8 eller 8 imorn bitti. Jag kommer inte kunna sova i natt, dels för att jag är själv men även för värmen, så jag tänkte göra några av våra inlämningsuppgifter, städa av lite och diska. Men blir jag trött går jag ju självklart o lägger mig! Vi får se när det blir..

Nehe, om man skulle blötlägga disken lite ;) Sånt där roligt ni vet, hihi.

Puss!

Backstreet Boys släpper nytt material!

Åh, ingen är gladare än jag över nyheten (jag kan vara lite sen dock) att Backstreet Boys ska släppa ett nytt album! Skrev ju för bara typ 3 veckor sen att jag trodde jag hade missat sista chansen på en nostalgikonsert, men ååh, nu lär dem ju komma till Sverige igen! Glaaaad! Den här gången finns det inte en chans i världen att jag tänker missa den!

Lyssna på nya låten Fallen angel här! :) Vet inte om den blir första singeln, men det är den enda låten jag hittat iaf så borde ju vara så!?

Lovely lovely lovely! Känner mig som 13 år igen, haha!


Vilken frisyr?

Jag ska klippa mig på tisdag. Inte bara topparna utan nu är det äntligen dax att få till en frisyr. Jag vill gärna ha så mkt längd kvar som möjligt, men samtidigt måste rätt mkt av överhåret bort för att det är så himla slitet och frissigt och ja, fult helt enkelt. Funderar på nån av dessa.. Vad tycker ni?

Detta är min personliga favorit. Men jag är rädd att ångra mig eftersom det försvinner rätt mkt längd.

Denna ser ju ungefär likadan ut, men kanske inte ska ha luggen för ögonen ;)

Så här långt hår har jag ju inte, men upptill är denna frisyren väldigt snygg!

Samma med denna. Dessutom försvinner inte så mkt överhår i den här frisyren.

Som sagt, den första är favoriten. Men sen kanske inte jag passar i den, det vet jag inte, men det borde ju frisören kunna svara på. Ska ju ljusa upp håret också. Cissi ska göra blonda slinger på mig sen på kvällen eller dagen efter. Kommer bli fint! :) Men som sagt... vilken frisyr? Kommer jag ångra mig om jag klipper av för mkt längd? Det är ju bara håååår!!

Höstfavoriter från Ellos


Det här är mina favoriter bland höstnyheterna på Ellos. Är riktigt sugen på att klicka hem lampan, men eftersom jag isf vill byta skärmen så känns 399:- lite väl mkt. Men vi får se.. ingen brådska ju. Eller så tar den slut snabbt, men då var det väl inte meningen att jag skulle ha den :)

Bild: Eget kollage med bilder från Ellos.

090701 - Ny månad!

Hej bloggen!

Så har vi då gått in i juli månad. Jösses vad tiden rusar! Älsklingen jobbar kväll idag (15-24) så jag är ensam hemma. Tänkte ta en sväng på motionscykeln och sen bara vara. Kanske ta en promenad, vi får se helt enkelt. Först tänkte jag iaf få i mig lite middag. Christopher gjorde massa köttförssås förut som han skulle ha med till jobbet. Blev massor så jag tänkte ta lite sån och koka mig pasta till. Gott! Han är bäst på att laga mat! :) Ta hand om tvätten måste jag göra sen också..

Annars händer väl inte så mkt idag vad jag vet!? Har förresten fått kontakt med en jättetrevlig tjej (Hej Maria! :)) som kommenterade här i bloggen igår. Var tvungen att maila henne och fick ett jättelångt svar tillbaka. Snacka om att vi är lika på precis alla punkter! Så himla roligt att lära känna människor som är precis som en själv :) Läskigt lika är vi!

Mja, har väl inte så mkt mer på hjärtat för tillfället ;)

Kram kram

Så räddar du djur i för varma bilar

Följande text och bilder är tagna från Hittadjur.se. Ett väldigt aktuellt ämne nu när vi har det så varmt här i Sverige! Observera att det inte bara gäller hundar (och barn) som i texten, även katter (och säkert andra djur) lämnas i varma bilar även om det inte är lika vanligt förekommande då man inte tar med sig dem lika ofta. Väljer att ta upp detta i bloggen eftersom jag tycker det är ett väldigt viktigt ämne.

"Har du sett en hund i varm bil och inte riktigt vågat krossat rutan för att du inte vet vad du har rätt att göra? Man hör alltför ofta hur hundar (och även barn) har blivit lämnade i bilar på en varm sommardag och helt enkelt inte klarat sig. Människor har ibland ingen aning om hur snabbt det kan bli olidligt varmt i en bil när solen ligger på. De vet heller inte något om vad man får göra för att hjälpa, vad man ska och inte ska göra för hunden när man väl fått ut den m.m.
Vi vill informera och försöka förhindra att hundar får värmeslag och i värsta fall avlider. Kan vi hjälpa till så att människor får upp ögonen för detta och förhindra i alla fall en händelse så är vi nöjda."


Har ni själv en hund eller katt som ni brukar ha med er i bilen? Då kan ni gå in på Hittadjur.se och skriva ut sådana här lappar att sätta i bilen (oavsett väder):

Sån lapp borde alla hund-/djurägare ha i sin bil. Djuret kan ju faktiskt må dåligt av andra saker än bara värmen!

Bilder och fet text: Hittadjur.se

RSS 2.0