Bilder från igår








Det bjöds ju på jordgubbar och glass :)

Bioz drog fram gräs från under trappan. Gud vad jag garvade! Det är synd att man inte kan fånga det roliga på bild :)


Matte hjälpte till att dra fram resten. Man kan säga att Bioz också rensade ogräs ;)

Mami o papi <3

Bioz är så vit så hon ser ut som en ljus fläck på dem flesta bilderna..

Mkt ogräs blev det.

Gokväll!

Nu har vi varit och hämtat min kamera så här är alltså bilderna från igår :) Blir mkt kattbilder nu på sommaren, mysigt tycker iaf jag :) Jag har sprängande huvudvärk nu, usch va jobbigt det är. Jag är så dålig på att dricka om dagarna. Är jag inte törstig (vilket jag sällan är) så dricker jag inte. Måste skärpa mig! Det är ju så hett nu om dagarna. Var o handlade förut också. Imorn jobbar ju älsklingen igen och jobbar då 5 dagar, ledig en dag (fast han sover halva dagen då eftersom han jobbat natt så vi kan ju inte göra nåt speciellt), sen jobbar han ganska många i rad efter det tror jag. När han väl är ledig nu så blir han antingen inringd på jobb iaf eller så måste vi plugga. Så det blir nog inte mkt mer skoj denna sommaren (dvs "resor"). Men vi får göra det bästa av situationen! Vi har sagt att vi ska kompensera denna sommaren med att försöka åka utomlands i höst. Skoj om det blir så! Då kan jag väl stå ut med att han aldrig är hemma i sommar ;)

Nu ska jag se om det är nåt på tvn.
Kram kram

Tisdagsvägning - Nöjd!

Missade att väga mig igår så det fick bli en tisdagsvägning istället den här gången. Here are the results:

Startvikt den 16 mars 2009: 65, 8 kg
Längd: 150 cm
Vikt innan jag gick upp: 42 kg
Delmål 29 augusti 2009: Så mkt som möjligt.
Slutlig målvikt: 42-45 kg

Vikt den 30 juni 2009: 64, 3 kg
Resultat sen senast: -0, 9 kg
Resultat totalt: - 1, 5 kg

Det börjar hända grejer! Äntligen är det kilon och inte bara hekton som försvunnit! Låter ju lite med tanke på att starten var 16 mars. Men jag har ju alltså börjat om nu för ca en månad sen men låtit den 16 mars stå kvar eftersom det var då jag bestämde mig för att även om jag "trillar dit" igen så ska jag inte kalla omstarterna för just omstarter utan bara köra på. Så 1, 5 kg har jag alltså gått ner på lite mindre än en månad. Senaste "omstarten" (vet inte vad jag annars ska kalla det) var för två veckor sen. Det enda jag gjort är att jag varit ute och gått EN gång, slutat äta godis varje dag och bara ätit snabbmat en gång. Så alltså inte särskilt mkt ändringar för att ändå ha gått ner nästan ett kg på två veckor. Nöjd! Och definitivt motiverad att fortsätta!!!

Dagens shopping


Ljusaprikos blus/tunika från Vero Moda. Bästa köpet idag!

Långt linne med USA-flagga från Vero Moda.

Långt linne med nitar från HM.

Blommig byxdress för lata och svettiga dagar från HM.

5 nya lack. Endast 25 spänn styck! Brukar inte Depends lack kosta 39:-? Lyckliga jag! :)

Nu är jag och Bioz hemkomna från mamma och pappa. Det blev visst hela kvällen :) Tog massa bilder, men glömde kameran där så får bli att lägga upp dem här imorgonkväll istället. Iaf så bjöds det på lax, glass med jordgubbar och saft. Mumma! :) Har även rensat deras rabatter hoho ;) Dem bor granne med en av dem som driver katthemmet här i stan så det blir alltid sånt ståhej när jag är där med katterna, hihi. Men hon är ju så fin vår "lilla" Bioz :) O Bianca med såklart, men hon var ju inte med idag :) Känns bra att hon, som driver ett katthem och verkligen månar om katter, inte heller skulle släppa ut sina katter. Känns bra att hela tiden få det bekräftat att innekatt är det rätta. Mina tussar!

Förresten, det andra inlägget jag pratade om får bli en annan dag. Eftersom det är ett ämne jag verkligen brinner för vill jag att det ska bli bra och jag känner att jag inte orkar idag. Tänkte dessutom scanna in lite från nyhetsbrevet.

Kram kram!

Ändrade planer.

Pappa kommer och hämtar mig och Bioz nu så inläggen kommer senare.

Hej så länge! <3

Stadsparken


En allvarlig Jen och en glad Jen ;)










Finaste <3

Hej bloggen!

Jag har spenderat dagen med Cissi och Wille på stan och i stadsparken. Jättemysigt som vanligt! Shoppade lite kläder och nagellack (ska visa sen!) och sen köpte vi med oss varsin sallad och satte oss i stadsparken och åt. Blev en kortis i lekparken där med såklart. Älsklingen hämtade mig kvart över 2, han började jobba vid 3 (nee, han fick inte vara ledig på sin lediga dag, dem ringde in honom i morse, suck!).

Ska sätta ihop ett litet inlägg om mina köp nu :) Sen kommer även ett annat litet inlägg, som handlar om djurrätt. Har själv varit väldigt kluven i just denna fråga och har nu varit i kontakt med WSPA så jag tänkte skriva lite om det sedan. Ämnet är djurparker.

Kram så länge!

Resedrömmar

Ikväll sitter/står/ligger jag mest och drömmer mig bort utomlands. Det jag önskar mest av allt just nu är en utlandsresa med min älskling (och kanske nån mer?) i höst. Vad underbart det vore! Tycker faktiskt vi kan boka två när vi ändå är igång eftersom det var så länge sen sist ;)

Kroatien.

New York.

Paris.

Prag.

Rom.

Nåt av dem där ställena hade ju inte varit helt fel. Rom har stått högst upp på vår lista sen vi var i London för 5 år sedan, men man har tänkt så mkt på den att man hunnit "tröttna" på stan innan man ens varit där, om ni förstår hur jag menar? :) Vi får se vad det blir (om det blir) helt enkelt!

Blogg.se krånglar ikväll! Började på det här inlägget för en timma sen, men det gick inte ladda upp bilder. Sett att fler "klagat" i sina bloggar om det, så antar att det är nåt galet där. Brukar bara vara tillfälligt.

Snart kommer älsklingen hem och är ledig i två hela dagar :)

Grubbleri grubblera...

Hallå!

Vad ska man hitta på idag/kväll då? Är ensam till typ halv ett i natt igen, så fruktansvärt tråkigt! Vill vara ute, men vad f*n ska jag göra ute helt ensam liksom?! Tar mig ju ingenstans... o även om jag tog mig nånstans, hur kul är det att göra whatever själv? Nää, blir väl till o sitta inne idag igen. Kommer ju ut imorn och på tisdag iaf :) Sånna här dagar önskar jag att jag hade en uteplats att lägga mig på.. man blir så instängd i en lägenhet. Kanske skulle ta och gå bort till mamma och pappa. Men dem jobbar säkert..

Känner för att göra iordning balkongen ordentligt. Vet ju hur jag vill ha det, men vet inte om det funkar i praktiken. Dels är dem möblerna jag vill ha alldeles för dyra för våran ekonomi + att dem är lite väl klösvänliga (konstrotting). Sen så vill jag ju ha lite växter och så, men dem käkar ju katterna upp. Haha! Vilka problem ;) Men finns väl andra alternativ, men min inspiration är totalt obefintlig på den fronten för tillfället. När det gäller balkongen och vardagsrummet så har jag helt slut på ideér och därför kommer dem två rummen förbli ofärdiga... tyvärr.

Nä, nu ska jag äta mat! Hungrig som en varg! Blir lax idag igen :)

Kram hela dan!

Nylackerad


Nu har jag precis målat mina naglar med mitt Nivealack. Ska nog köpa på mig lite fler lack på stan på måndag. Är ju ganska roligt :) Dock är jag ingen expert så jag fick måla om en nagel flera ggr för att jag stötte emot och fick hack i. Smart liksom. Dessutom kom jag på när jag hade börjat måla att jag ju höll på och diska, haha. Men är riktigt stolt över mig själv att jag för en gångs skull slutförde projektet och målade naglarna på båda händerna och två lager på varje. Annars brukar jag måla på bara den ena handen och ett lager, schnyyyyyggt! ;) Ska nog köpa lite starkare färger, det var väldigt ljust rosa detta, syns ju knappt på bilden ser jag.

Nu ska jag fortsätta diska! (Utan att förstöra nagellacket är det tänkt ;))

Mitt livs drömmar och mål

Jag har alltid tänkt att jag har så lite drömmar och mål i livet, men när jag efter att ha blivit inspirerad av Fanny, satte mig och skrev ned allt jag vill göra innan jag tar mitt sista andetag insåg jag att det är en hel del ändå. Skulle säkert kunna komma på ännu mer.



Det här är iaf mitt livs drömmar och mål:


♥ Resa till Kalifornien - bila mellan LA, San Fransisco och San Diego
♥ Driva ett djurhem

♥ Skriva en ungdomsroman

♥ Åka på safari i Kenya

♥ Vandra på Kinesiska muren

♥ Lära mig att älska mig själv precis som jag är

♥ Jobba på min självdisciplin

♥ Skaffa hund (Golden) och lära den allt en hund ska kunna och lite till

♥ Komma i ordentlig form, både fysiskt och psykiskt

♥ Lära mig äta hälsosammare

♥ Gifta mig utomhus med min Christopher ♥

♥ Äga fem katter samtidigt

♥ Bygga villa helt efter våra egna önskemål

♥ Lära mig att sy

♥ Gå på en Celine Dion-konsert

♥ Besöka mitt underbara London igen

♥ Se tigrar, elefanter, delfiner osv. i deras naturliga miljö ute i det vilda

♥ Lära mig mer om fotografering

♥ Bli bättre på att hålla kontakten med släkt och vänner

♥ Bli djurvän fullt ut, dvs. bli vegetarian

♥ Köpa en katt som har haft det svårt, genom katthemmet

♥ Informera om djurens rätt och vad det är viktigt att vi människor gör för djuren

♥ Bli tiger-, djungel-, isbjörns-, Östersjö-, panda- och späckhuggarfadder

♥ Kunna öka summan rejält på min månadsdonation till WSPA

♥ Utbilda mig

♥ Jobba bort min blyghet

♥ Fota vilda djur runt om i världen och ge ut en fotobok om djurlivet
♥ Bli bättre på att spara undan pengar

♥ Åka på bröllopsresa till antingen Jamaica eller Hawaii

♥ Ha en egen krönika i en stor tidning

♥ Bila runt hela Öland

♥ Komma ihåg att alltid sätta mina djur före allt och alla andra

♥ Ordna en stor fest med 80-talstema!

♥ Åka utomlands med familjen eftersom vi aldrig gjort det innan

♥ Prova på att bo i en annan, lite större, stad för en kort period

♥ Adoptera en gatuhund från utlandet

♥ Åka ner till t.ex. Kreta och öppna upp ett välbehövligt katthem



Kan jag uppfylla hälften av dem här drömmarna och målen kommer jag dö lycklig.

Det skulle vara jättekul att läsa om era drömmar och mål så om ni printar ner dem lämna gärna en kommentar här så jag kan gå in och läsa hos er :)

Dream BIG! Your dreams can come true.


090627 - 6 år & 9 månader

Hallå mina vänner!

Fortfarande sommarvärme, helt otroligt om ni frågar mig! Hoppas det håller i sig länge nu. Dessvärre verkar det som att min RLS triggas av värmen. Eller egentligen är det väl inte värmen som gör det utan snarare att jag inte kan sova pga av att det är så varmt, och ju längre man ligger vaken ju större risk är det att man får sina symptom. Det är därför vi med RLS aldrig ska gå och lägga oss om vi inte är trötta, samt gå upp igen om vi inte har somnat efter en halvtimma. Mja, så nu vet ni det också! Man lär sig nåt nytt varje dag, haha!

Älsklingen åkte till jobbet för en halvtimma sen och kommer hem efter 12 i natt. Så jag har hela eftermiddagen och kvällen för mig själv. Riktigt tråkigt, men vad gör man... Jag tänkte roa mig med att måla naglarna, sortera mina foton sen förra gången jag beställde, diska och göra fint, fixa lite med skolan, skicka vinnarmail och passa på att äta lax till middag! :) Imorgon jobbar han likadant, sen är han ledig mån-tis. På måndag ska jag träffa Cissi, men på tisdag funderar vi på att ta den där trippen till Öland. Är ju inte säkert att vi lyckas pricka in en solig dag sen annars när han är ledig under resten av sommaren så det gäller att passa på.

Har förresten beställt bokstäver från Panduro som bör komma i slutet på nästa vecka. Spännande! :)

Men nu mina vänner ska jag ta tag i disken, sen måste jag maila dem där förbaskade vinnarmailen, är sent ute som vanligt. Är ju så trist att väga sakerna!

Kram hela dan!

Pssst. Idag har jag och älsklingen varit tillsammans i 6 år och 9 månader! :)

That´s why I love you










I love you 'cause you´re so damn cute and goodhearted ♥  Jag måste måste måste forska lite i detta med att arbeta med djur, detta är något jag verkligen brinner för och ska ägna mitt liv åt. Jag vet det i mitt hjärta.

Snälla, ta hand om era djur. De är värda så mkt mer än vad dem flesta av dem får. ♥

Golvlampa


Denna lampan är jag lite sugen på till "hörnet" i sovrummet. Så snygg och skulle passa perfekt där! Priset är 1595:- (+ frakt) och finns hos TheHome.


090626

Jahopp. Idag ringde dem från Lysingsbadet och ville att älsklingen skulle börja jobba imorn. Han fick ju inget jobb från början (han jobbade där förra året) men nu hade någon tydligen sagt upp sig. Så nu är han där och kollar dem nya rutinerna samt får schema och imorn drar det igång. Bra ju! Visst, man hade ju sett fram emot att vara lediga tillsammans, men ett jobb är ju ändå ett jobb så inte ska man klaga. Är dock inge bra för mina sovrutiner, jag kan ju inte gå och lägga mig tidigt när han jobbar natt, haha! Mörkrädd AB.

Alltså blev det ju inte att vi åkte till Vimmerby idag. Lika bra det kanske. Sparade jag dem hundralapparna ;) Hade ju tänkt shoppa loss på Cubus annars :) Får ta det nästa gång älsklingen är ledig. Om han nu är det, he, verkar vara stressigt där ute i år. Nej, men det är klart han är ledig nåt.

Har för övrigt inte sovit många timmar i "natt".. tror jag somnade runt 9 i morse. RLS, värme och en smärtande solbränna på ryggen är ingen bra kombination när man ska sova! Satte mig vid datorn istället, men ville bara sova... Nu minns jag varför jag hatar sommaren! ;)

Kram hela dan!

I det gröna

Hej!

Är väl inte bara jag som inte orkar sitta vid bloggen i denna värmen antar jag? :) Hoppas ni har det bra iaf! Tänkte ta och lägga ut bilderna från igår iaf, när vi var ute i mammas trädgård med Bioz <3
























Hej kompis *morr* *fräs* ;)

Oj, va många det blev! Tar så fruktansvärt mkt bilder när vi är ute så jag kan ju inte välja bara nååågra, helt omöjligt ju! Nu har jag även fler fina bilder på Bioz som jag skulle vilja förstora. Men vart ska man få plats med alla? Haha.

Idag har vi inte gjort lika mkt. Jag var tvungen att paketera massa Tradera-paket, sen var det dags för mat och nu är älsklingen iväg med en kompis. Imorn pratar vi om att ta en sväng till Vimmerby. För att komma iväg liksom...

Kram!

Underbar dag!

Hej på er!

Hur har ni haft det idag? Vi har haft en alldeles underbar dag idag igen! Vi åkte med Bioz till mamma så hon skulle få vara ute lite. Hon tyckte det var jättehärligt som vanligt, men tyckte nog samtidigt det va lite jobbigt i värmen för hon låg mest i skuggan. Veterinären som tyckte det var bra att det var just Bioz som gillar att vara ute eftersom det är hon som behöver gå ner i vikt, haha, mjaa så mkt rör hon ju inte på sig när hon är ute direkt ;) Hon träffade en "kompis" sen mot slutet oxå, men det blev mest fräsande och morrande från bådas sida haha. Vi var iaf där i ca 3 timmar, sen åkte vi hem och lagade mat. Nu ikväll har vi varit ute och gått i en timma. Skönt att ha kommit igång nu igen! Har varit utan sötsaker/snabbmat i 4 dagar nu också :) Mkt roligare att få sätta ett kryss på pappret ju! :)

Bilder kommer :)

Puss o kram

Segersgärde













Å det var Segersgärde det! Finns så otroligt många vackra platser här i Västervik! Är så glad att jag bor där jag bor <3 Iaf, vi stannade inte så länge på Segersgärde. Gick upp på några klippor, åkte genom en kohage (tog bilderna hängandes ut genom rutan haha!). Kossor i en hage vid havet, kan det bli mer somrigt? Tror inte det. Stannade även till en kortis vid båtarna. Tyckte det var så vackra färger!

Imorn ska vi åka bort till mina föräldrar och låta Bioz gå på grönbete ;) Så blir mer bilder då!

Natti och kram på er!

Gränsö






















Oh my, va många bilder det blev idag! Delar upp dem i två inlägg. Först åkte vi iaf och köpte varsin sallad och Loka. Sen åkte vi ut till Gränsö kanal där vi satte oss och åt. Fick syn på världens sötaste lilla familj - en svanfamilj! :) Efter det promenerade vi bort till Slottet och sedan vidare till Bondbacken. Sen tog vi vägen tillbaka genom skogen (Gränsöleden). Riktigt hett var det! När vi kom tillbaka till bilen promenerade vi en bit längs kanalen. Hur underbart ser det inte ut att bo där liksom?! Vi kände oss iaf inte färdiga med dagen så vi åkte vidare till Segersgärde. Bilder kommer strax i ett separat inlägg :)

Kram så länge!

Extrem fästingsommar?

Är det nån som vet om det är mer fästingar än vanligt i år? Christopher har redan haft 6 st (under en period av ca 9 dagar) och alldeles nyss plockade vi bort en på Bioz. Hon har inte ens varit ute! Alltså är det vi som har dragit in den. Snart lär vi väl upptäcka fler på oss själva också eftersom vi har gått i högt gräs idag. Suck. Fortsätter det så här tänker jag stanna inne resten av sommaren. Bläk!

Åh, sommaren är här!

Åh, titta vilket härligt väder vi har framför oss här i Västervik! Helt underbart! Trodde aldrig jag skulle bli glad för värme, har ju tidigare år inte gillat det, men i år har jag ju bestämt mig för att få ut så mkt som möjligt av sommaren och då krävs det ju nästan sol. Nu har det regnat alldeles för mkt tycker jag så denna långtidsprognos gjorde mig happy happy happy! :) Hoppas det håller i sig även över visfestivalshelgen sen. Nu ska jag bege mig ut i det fina vädret! Vad vi ska hitta på återstår att se :)


Kram hela dan!


Bild: Yr.no (tillförlitligare än SMHI)


Min krysslista...


Nu är det snart en månad sen jag skrev det här och det här inlägget. Har jag gjort det jag skulle? Nää. Gick bra första dagen som ni ser (X betyder att jag inte ätit nåt onyttigt den dagen). Men så igår (som ni ser) fick jag nog. Jag kom först och främst att tänka på att nu är det helt plötsligt bara 2 månader och 1 vecka kvar till bröllopet (så att gå ner 7 kg kan jag ju glömma, nu gäller det bara att gå ner så mkt som möjligt), sen blev jag även helt förstörd när jag såg mig själv på midsommarbilderna. Herregud, hur kan jag ha låtit det gå så långt?! Jag har sagt så här hundra miljoner ggr, jag vet det, men nån gång borde ju bli den sista så det är väl bara fortsätta försöka. Jag vill ju sååååååå gärna gå ner i vikt och få tillbaka min gamla fina kropp jag hade en gång i tiden för sisådär 6 år sedan.... *gråter en skvätt*

Nya tag helt enkelt! Kommer inte skriva så mkt om det här, förutom resultat nån gång ibland. Men nu jäklar kör jag igen! Promenad ikväll när älsklingen kommer hem och inget mer snacks whatsoever (förutom fika när det är kalas) innan bröllopet. Yes!

Tänk om jag hade fortsatt då för en månad sen.. då hade jag varit några kilo lättare nu.. blir så trött på mig själv.

Midsommarafton, del 3


Min midsommardukning ;)

Fick jättefina blommor av Thina och Kristian. Tack tack! Lånade en midsommarstång av mamma ;)

Maaaaaat!

Bioz var såklart med på ett hörn, och älsklingen är redo att hugga in.

Midsommartallrik nr 2. Mumma!

Finaste Bioz! <3

Kristian.

Jag var glad :D

Sen var det dags för min underbara cheesecake med typ 2 liter jordgubbar på! Slut på en pisskvart ;)

Älsklingen och jag <3

Skål från Thina! ;)

Mys på hög nivå!

Sista stopp var alltså hemma hos oss där det blev mat och dryck samt mys på hög nivå! :) Tack alla underbara människor som gjorde dagen/kvällen/natten helt underbart skoj! Hoppas det blir fler ggr! <3

Kram o nattinatti!

Midsommarafton, del 2

Efter lunchen hos mamma begav vi oss till Lysingsbadet där vi skulle möta upp Thina, Kristian, Cissi, Fredrik och Wille. Även Camilla och Ronja var där. Var jättemysigt! Vi dansade runt midsommarstången så vi fick ju riktig midsommarfeeling :) Cissi var så fin i sin midsommarkrans :)


Ska knåpa ihop det sista inlägget nu så vi kan lägga midsommar bakom oss sen, haha. Resten av bilderna kommer upp på bilddagboken för er som känner mig. Tänkte ta tag i det snart så jag kommer ifatt. Har visst inte laddat upp bilder där sen mars, haha.


Kram så länge!


Helhet


Hittade en helhetsbild på vår tv-bänk bland Thinas midsommarbilder, så tänkte att jag ju kunde lägga upp den här. Har ju inte visat hela sen dem nya sakerna tillkom. Min dator ska inte ligga där dock :P

Nu är det plugg som gäller. Inlämningsuppgift 2 ska vara inne vid midnatt och jag är ute i sista sekund som vanligt. Men det brukar gå snabbt.

Kram kram

090621

Tjohej!

Dagarna dem bara rusar förbi, redan två dagar sedan midsommarafton! Ibland fattar jag inte vart tiden tar vägen?! Hur som helst så lyckades jag iaf ta mig upp någorlunda tidigt idag (för att vara jag alltså), så vi har både hunnit veckohandla och börja med maten redan. Eller redan och redan, klockan är ju nästan fem. Idag blir det iaf mormors goda kycklinggryta och färskpotatis. Mums!

Jag har börjat fundera lite på att lägga ner bloggen. Har ingen riktig motivation till att hålla den levande för tillfället. Men vi får se hur jag gör med den saken. Nu ska jag iaf fortsätta med maten! Midsommarbilder kommer, har fortfarande inte fått Cissis bilder..

Kram!

Midsommarafton, del 1


Älsklingen ser väldigt sugen ut på mammas köttbullar ;)

Midsommartallrik 1.

Ego.

Varken älsklingen eller min lillebror kan vara normala på kort, och jag själv har inte lärt mig hur man får fokus på båda ;)

Jag och min pepparkaksmamma :)

Hej på er!

Hoppas ni har haft en bra midsommar! Det har verkligen vi haft! Först ut var det lunch med mamma och lillebror (pappa jobbade) och det är alltid lika mysigt att träffa familjen :) Efter det bar det av hemåt för att städa det sista innan det var dags att möta upp vännerna på Lysingsbadet. Bilder på det och kvällen kommer senare eller imorgon. Måste få lite mer bilder från Thina och Cissi först!

Idag är en riktigt seg dag. Slapp att bli bakis iaf, antagligen för att vi åt så mkt hela tiden igår, men jag är riktigt trött och seg istället. Men det brukar jag ju vara annars med så det är väl inget ovanligt iofs ;) Idag blir det med andra ord inte mkt gjort från min sida. Christopher är lika pigg som vanligt, trots att han var som en svamp igår, haha.

Dags att få sig lite frisk luft nu kanske...

Puss!

Och så var det över.

Nu har våra gäster gått hem och midsommarafton är över för denna gången. Det har varit en jättebra dag och vi har fått ut mkt av den eftersom vi började redan vid 12 med lunch hos mamma. Jätteskoj att vi träffade Cissi & co en sväng också! <3

Nu ska jag sova, är sjukt trött. Imorn blir det bilder från dagen :)

Hoppas ni har haft en lika bra dag som jag! Tack alla sötnosar för idag <3

Natti puss!

Min duktiga kisse!


Har egentligen inte alls tid att sitta här, men måste ju bara skriva detta. Vägde vår Bioz precis (som kör Hill's viktminskningsprogram) och hon hade gått ner 6 hg sen vi var hos veterinären för 6 veckor sen! Min duktiga tjej! Räknade dock ut att hon skulle gått ner 3-4 hg. Så vet inte om det går för fort kanske. Men vi ger henne ju den mängden mat hon ska ha, både enligt påsen och veterinären. Det kanske går fortare i början? Fortsätter det så här går hon ju liksom ner allt på 13 veckor istället för 27 som hon ska och ser man det så låter det ju inte så bra kanske.

Men bra att det går neråt iaf! Då funkar det ju :)

GLAD MIDSOMMAR!!!

Gina is da shit!



Kan man gå ut tomhänt från Gina Tricot? Nja, det är svårt.. Förutom i Stockholm. Gårdagens besök resulterade i en jeansskjorta och en gul tunika. Tunikan har jag i mörkaprikos innan och den är så himla skön och snygg på. Jättenöjd med alla mina köp på vår lilla Falerum/Linköping-tur :)

Nu är det nog dags att sova om jag ska orka upp imorn. Måste städa färdigt och duscha och så innan lunchen hos mamma och pappa senast 12. Sen bär det av ut till Lysingsbadet vid 3 (om det inte regnar) för att träffa Thina, Kristian, Cissi, Fredrik och Wille. Sen följer T & K med oss hem på midsommarfirande på våran balkong :) Det blir mat, cheescake, jordgubbar, snacks, dricka och gott sällskap hela natten lång! ;)

Önskar er alla en jättetrevlig midsommar så hörs vi igen på lördag!

Puss & kram!

Happiness


Detta halsbandet har jag gått och pillat på många gånger inne på Cubus, men det har aldrig blivit något köp. Nu var det halva priset på det, 24:-, så jag kunde ju inte direkt låta det hänga kvar ;) Gillar det massor! Dock ser min hud läskig ut på så nära håll, hihi.

Nytt till hemmet



Inne på Shape i Linköping blev det ett par panelgardiner med trädstammar på. Urläckra. Ska dock inte ha dem som gardiner, utan som en "fond" i sovrummet. Dock blir det ett senare projekt då jag vill ha den nya förvaringen innan jag sätter upp dem. Kan dröja med andra ord..


På IKEA hade dem just nu satt ner tygtulpanerna från 25:-/st till 9:-/st så jag kunde helt enkelt inte låta bli trots att jag har sett mer verklighetstrogna. Men för det priset duger dem gott! Nu kom ju vasen jag fick i 25-årspresent av mamma och pappa till användning också :)


Nya pumps





Här är pumpsen jag köpte i Falerum igår (läs: i förrgår). Man ska ju inte ha svart på bröllop, men det kan väl inte gälla skorna? Ah, jag tänkte ha dem då iaf. Ville inte köpa i någon färg för det känns inte så användbart, vet ju heller inte med säkerhet vad för färg jag kommer ha på klänningen. Dem här blir bra tror jag! Ska bara lära mig gå i dem nu också ;) Lycka till säger jag till mig själv som aldrig gått i högklackat förut, haha.

På vägen hem






Dubbelhaka AB ;)

På vägen hem från Linköping igår stannade vi till och fotade lite. Varje gång vi åker förbi det där röda huset på "halvön" känner jag att jag vill bo där. Det är så himla fint! Men, jag är en stadsmänniska enda ut i fingerspetsarna så jag skulle få fnatt efter en dag! :) Men fint är det! Tyvärr är bilderna lite mörka eftersom det var ganska sent på kvällen.

Hoppas ni har en fin dag! Nu ska vi fortsätta stressen inför morgondagen. Handla, tvätta, göra cheesecake osv...
Kramar!

Bild: Privata, tagna av mig och Christopher.

Home at last!

Hallå!

Hann ju inte skriva innan vi åkte idag att vi skulle iväg så har visst varit lite tyst här på bloggen. Blev iaf varken Öland eller Kolmården idag som det var tänkt, utan vi åkte istället till Falerum för att kolla in Klädhuset där. Köpte mig ett par pumps till systers bröllop (35:or som var som 35:or!!!). Men själva Klädhuset var en besvikelse, antagligen tänker jag på nåt helt annat ställe. Iaf så bestämde vi oss för att åka och äta i Åtvidaberg, men då kom vi på att det ju bara är 3,5 mil till Linköping därifrån så vi åkte vidare. Så det blev alltså både IKEA, Nordik, Gina Tricot och Cubus (m.m. såklart) idag! Det trodde vi inte när vi åkte hemifrån! ;) Men nu är jag jättetrött och har lite huvudvärk, så bilder och sånt kommer imorgon :) Hoppas ni haft en bra dag utan mig! ;)

Kram på er så länge!

Vindsfynd



Här är pumpsen jag hittade på mammas vind. Hittade fler par, men dem kommer läggas ut på Tradera. Ena paret var i äkta skinn och det vägrar jag ta på mig och andra paret var röda och det känns inte som jag kommer använda dem. Dessa svarta kommer jag däremot använda flitigt både i sommar och i höst! Tyvärr är ena klacken näst intill obefintlig, men det går ändå :)


Så bra att ha mammas vind ibland. Dessa pumps är i 35, nuförtiden börjar ju alla damskor på 36, och börjar dem mot förmodan på 35 så är dem ändå lika stora som 36:or. Jag säger det igen; det var bättre förr... ;)


A hundred things about me


1. Tre namn jag lyssnar till:
Jennica, Jenkan och Bubba ;)


2. Någonting jag tycker om med mig själv: Att jag är djurvän.


3. Någonting jag inte tycker om med mig själv: Att jag tillåtit mig själv att gå upp så mkt i vikt.


4. Detta är jag rädd för: Jag är rädd för väldigt mkt.


5. Tre saker jag vill ha varje dag: Kärlek, mat och mys med katterna.


6. Tre saker jag absolut inte kan göra: Sjunga är det enda jag kommer på just nu.. men finns massor! ;)


7. Detta tycker jag om att göra: Inreda, fotografera, skriva, mysa med katterna o älsklingen, umgås med vänner och familj.


8. Detta vill jag göra just nu: Åka utomlands!


9. Bästa känslan: Att vara kär!


10. Värsta känslan: Ångest, rädsla och sorg.


11. Egenskaper jag gärna ser att min partner har: Omtänksam och snäll, gärna lite romantisk också :)


12. Är jag kär just nu? JA!


13. Jag vill gifta mig: Absolut, gärna snaaaart ;)


14. Följande tre saker vill jag göra innan jag dör: Åka till Kalifornien, jobba ideellt med behövande djur och simma med delfiner.


15. Min käraste ägodel: Mina katter även om dem mer äger mig ;)


16. Något jag vill ha i present: En egen lite mindre systemkamera!


17. Detta har jag på mig just nu: Underkläder... har inte kommit så långt än, haha.


18. Favoritkläder: Klänning och strumpbyxor.


19. Favoritdjur: Katt.


20. Följande musikstilar tilltalar mig mest: Allätare.


21. Favoritlåtar just nu: Oj, gillar många! Men höjer volymen lite extra för Lady Gaga "Pokerface" och Alexander Rybak "Fairytale".


22. Roligaste/tråkigaste ämne i skolan: Engelska är roligast!


23. Stjärntecken: Vattuman.


24. En bok jag älskar: Hade tänkt läsa Twilight-böckerna (på engelska) i sommar, men nu fick jag ju plugga istället..


25. En film jag älskar: "Grease"  från 1978, "Can't buy me love" från 1987 och så en lite nyare då "Twilight" ;)


26. Tv-program jag gillar: Är serioman så ser typ allt, men favoriten är och förblir "One tree hill".


27. Favoritdoft: Christina Aguileras... kommer inte ihåg vad den heter.


28. Detta äter jag gärna: Pasta!


29. Dricker helst: RAMLÖSA Mango eller annan RAMLÖSA/LOKA.


30. Favoritgodis: Saltlakrits.


31. Hit vill jag gärna åka på semester: Kalifornien.


32. Färg på mina ögon: Mörkblå.


33. Min längd: 150cm ca.


34. Jag tror på: Att människan är det enda djuret som är ond av naturen.


35. Jag spelar: ?


36. Person jag beundrar: Sophia Bush.


37. Så här bor jag: I en fin bostadsrättstvåa med min älskling och våra två katter.


38. Antal döda krukväxter i hemmet: Både jag och mina katter dödar krukväxter så vi har bara plast-/tygblommor. 


39. Det här tänder mig: ...


40. Det här gör mig avtänd: ...


41. Favoritfärg: Svart och vitt i inredningen, aprikos och rosa på kläder.


42. Favoritcitat: Dålig på citat.


43. En hemlighet jag vet: Skrev jag det skulle det ju inte vara en hemlighet?


44. Bästa present jag fått: Ingen aning.


45. Senast köpta skiva: Köper aldrig skivor så det var väl senast BSB gav ut en ;)


46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är: Mina raka tänder.


47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är: Min vikt.


48. Udda förmåga/egenskap: Har nog ingen sån.


49. Om jag vore ett djur skulle jag vara: En katt i en kärleksfull familj.


50. Vad lyssnar du på just nu? Fågelkvitter.


51. Vad har du gjort/ska du göra idag? Städa och ha tv-kväll med min bästa Cissi!


52. Var är dina föräldrar födda? Västervik och Stockholm.


53. Vad är det senaste du installerade på datorn? Picasa 3.


54. Vilken är din favoritrestaurang?  McDonald's? Haha.


55. När badade du i en pool senast? Det minns jag inte ens.


56. Har du varit med i någon skolpjäs? Ja, när jag var liten var jag nog det.


57. Hur många barn vill du ha?  0


58. Vilken musikstil tycker du mest illa om? Dansband.


59. Vad röstar du, blått eller rött? -


60. Vad har du för TV-kanaler? De flesta.


61. Har du åkt moped någon gång? Haha, ja lite halvt.. men det ska vi inte prata om ;)


62. Har du busringt någon gång? Mjo, det har säkert hänt.


63. Har du fått felparkeringsböter? Ja inte jag själv men jag och sambon fick det första dagen vi bodde här.


64. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm? Aldrig i livet!


65. Vilken är den plats längst bort som du har besökt? London, inte så berest än med andra ord.


66. Har du en egen trädgård? Tyvärr inte.


67. Vilken är din favorit bland tecknade serier? Grisen Wilbur.


68. Kan du alla orden i nationalsången? Näe.


69. Badkar eller duschkabin? Vill ha både och!


70. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden? "Yes man" med Jim Carrey.


71. Favoritpizza? Roma i Ankarsrum.


72. Chips eller popcorn? Sourcream-chips med vitlöksdipp!


73. Vilken färg på läppstift använder du? Använder inte läppstift.


74. Har du rökt jordnötsskal någon gång? Haha, vadå?


75. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling? Näe usch!


76. Apelsin- eller äppeljuice? Äppel.


77. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni? Mamma, pappa, bror, Lina och älsklingen på Harry's fredagsbuffé.


78. Favoritchoklad? Marabou mjölkchoklad.


79. När röstade du senast? 9 dagar sedan.


80. När åt du en hemodlad tomat sist? När jag var liten tror jag, om ingen bjudit på det utan min vetskap ;)


81. Har du vunnit en prispokal någon gång? Nej.


82. Är du bra på matlagning?  Njae.


83. Klarar du att tanka själv? Har inget körkort så har aldrig testat.


84. Har du beställt något ifrån shoppingprogrammen som går på reklamtv-kanalerna? Näe.


85. Pepsi eller Coca Cola? Coca Cola, vanlig, ingen light tack!


86. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb? Nej.


87. Vad var det senaste du handlade? Mat?


88. Har du kräkts offentligt? Tyvärr.


89. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken? Man blir inte lycklig av pengar, men jag har ju redan hittat min kärlek så.... :)


90. Tror du på kärlek vid första ögonblicket? Ja!!! Jag har ju upplevt det själv :D


91. Har du ringt något betalnummer? Det har jag säkert.


92. Kan man vara vän med sitt ex? Uppenbarligen inte!


93. Vem var det du besökte på sjukhus senast? Minns inte.


94. Hade du mycket hår som liten bebis? Näe :)


95. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar? Tror inte jag har något?


96. Vad har du i din väska? Plånbok typ.


97. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig? Klappar katterna god natt alt. bär med dem in till sängen.


98. Vad är du tacksam för idag? Allt jag har! Kärleken, vänskap, familj, katterna, lägenheten..


99. Var hittade du den här listan? Inne hos America and me. Supermysig blogg!


100. Tre personer jag vill ska fylla i denna enkät: Den som vill, men är det någon överhuvudtaget som orkat sig igenom den här listan? Haha, så intressant kan jag ju inte vara.

Hoppas ni har en underbar dag!

Kram kram


Hjärtan



Underbarast och underbarast. Namnbyte någon?

The end of ER


Har precis sett det allra sista avsnittet av Cityakuten. Har aldrig direkt följt det, eftersom jag tycker det är en fruktansvärt tråkig serie, har inte ens slökollat på det på flera år. Men nu tänkte jag att jag skulle se det eftersom det var sista avsnittet. Serieavslut brukar ju vara ganska speciella. Men jag tyckte inte man direkt kände att det var ett avslut?! Tyckte avsnittet var lika tråkigt som alltid ;) Dock tycker jag dem gamla avsnitten är ganska bra, när dem på bilden ovan var med. Det var bättre förr, brukar man ju säga!

Nu ska jag se en serie som faktiskt är bra - Sex and the City!


Nyhet i köket


På väg hem från Cissi förut (tack för idag gumman, du är bäst!) svängde vi in på Netto, som för övrigt blev rånade strax innan. Där köpte jag en bricka/tallrik från Marimekko för endast 39:-! Som hittat ju! Så Jamie Oliver-kokboken fick åka in i skåpet och den prickiga brickan fick flytta på sig lite. Så här blev det! Är inte helt nöjd med den prickiga brickans placering, men det får va så så länge iaf.

Nu ska jag ladda batteriet till kameran så jag kan visa mina nygamla pumps jag hittade på mammas vind samt fota och lägga upp lite mer på Tradera :)

Kram!

Barnvakt

Guuud va fort dagarna går! Hinner ju knappt med. Dålig uppdatering i bloggen blir det med nu om dagarna, men det blir bättre snart. :)

Nu ska jag iaf iväg till Cissi o umgås och även vara barnvakt åt fisen en liten stund! Blir nog kvar till kvällen. Hörs sen mina vänner!

Puss <3

Trött


Idag är jag riktigt trött och seg alltså. Var nästan yr i bollen när jag gick upp. Fy sjutton för att känna så. Ikväll (runt 23) ska den första inlämningsuppgiften vara inne så det är väl det jag kommer roa mig med ikväll.

Vi har nog tänkt om angående Öland på onsdag också. Lutar åt att det blir Kolmården istället och att vi tar Öland senare och kanske stannar över natt. Jag mailade nämligen Ölands djurpark om priser för på hemsidan står det "paketerbjudande djurparken och Pirate Island: 300:-" vilket jag anser borde betyda att bara djurparken borde vara billigare. O jo då, i september när Pirate Island är stängt så kostar det bara 100:- att gå in. Det fick mig att tappa lusten lite. Ska man då betala 200:- extra för något man inte ens är intresserad av? Njae, vi får väl hoppas på fint väder i september istället. När vi åker till Öland nu i sommar kommer vi istället ta bilen och åka längst kusterna. Mys ju!

Bild: Johan (min absoluta favoritbild på Bianca i alla kategorier!)

Till dig och bara dig.


Min älskade Cissi. Jag saknar dig på msn nu när du inte är hemma. Jag har blivit beroende av att prata med dig flera timmar om dagen, det är något som saknas annars. Finaste vännen, om du bara visste vad du betyder för mig. Tänk allt roligt vi haft, och allt roligt vi kommer att ha tillsammans! Du är den bästa. Jag hoppas du vet det. Eftersom jag inte kan svara på dina fina sms tillägnar jag ett inlägg till dig här istället. Det är du värd. Plus massa mer! Vänskap som våran växer inte på träd och jag kommer vårda den till dagen jag tar mitt sista andetag. Älskar dig.

Good morning sunshines!

Uppe med tuppen (nästan iaf) för ovanlighetens skull. Vädret är ju inte det ultimata för att stå på loppis direkt men vi kör ändå. Får hoppas vi (eller rättare sagt sakerna) klarar oss från störtskurar iaf. Enligt väderprognoserna ska det ju inte bli regn idag, men det ser ju ut som det ska bli det i luften. Vi får hoppas på det bästa helt enkelt. Återkommer med rapport när vi kommer hem :)
Ha en bra dag!

Kram kram

EDIT 9.15: Mja, det var typ ingen på torget när vi kom ner och nu när vi åkte förbi efter att vi hade handlat så hade det bara tillkommit typ en. Det brukar vara ganska fullt innan 8 annars, så vi vågar inte chansa. Eftersom vi skulle ha stått själva så känns det lite för dyrt för en chansning liksom... trist nu när man verkligen rensat ordenligt här hemma plus hos mamma. Vart ska man nu göra av alla saker i 2 månader till nästa gång?!

Kusin Mikaels student


Supergod mat!

Älsklingen utanför lokalen.

Skrållan traskade omkring utanför lokalen och ville också vara med såklart :)

Pappsen.

Pappa var i farten med sina skämt igen och Mikael vek sig nästan dubbel av skratt, haha.

Pappa och mormor i bakgrunden.

Tack alla för en trevlig kväll och väldigt god mat!! Bilder på resten av folket och såklart studenten själv kommer upp på bilddagboken så småningom, för er som känner mig..

Ska upp och stå på loppis imorn ju, så dags att nana kudde nu kanske.
Natti natti!

Dagens studentoutfit



Kofta - HM, klänning - Paprikastore, strumpbyxor - HM & pumps - mammas vind.

Mitt älskade 90-tal!



Massa tidningsurklipp!

En hel del vykort! Både köpta och gratis från tidningar..

En del av alla affischer som prydde väggarna (tapeterna syntes inte) i mitt gamla tonårsrum.

Mappen jag nu förvarar alla affischer i ;) Smockfull!

Lite blandad kompott ;)

Pärmen jag så omsorgsfullt gjorde iordning till resten av alla urklipp med intervjuer etc.

Inuti pärmen.

Jag ritade till och med en egen Brian-poster, haha.

Alla dessa jäkla småbilder. Köpte till och med Expressen ibland när jag var sådär 13 år bara för att dem var med på en 2x2cm bild ;)

Älskade 90-tal! Ibland saknar jag den här tiden så in i norden. Det enda bekymret jag hade då var typ vilka affischer som skulle sitta på väggen, för ja, alla fick ju såklart inte plats. Det är förstås Backstreet Boys det handlar om! :) Man skulle nog kunna säga att jag var nästintill besatt. Detta är bara en del av allt jag har. Jag har även t-shirtar, konsertbiljetter (men vart!?), burkar, skivor, singlar, videoband (både köpta och inspelade), stora köpta plancher m.m. m.m. Jag är så himla glad att jag har allt sparat för det är hur kul som helst att kolla igenom allting nu. Vilka minnen det väcker! Tycker faktiskt synd om alla er som aldrig haft någon riktigt stor idol, för detta är hur kul som helst! Jag köper såklart fortfarande deras skivor. Det skulle jag aldrig kunna sluta med. Dock lyssnar jag typ bara igenom dem en gång. Men ändå :) Det är ju ingen dålig musik liksom. Ångrar så mkt att vi inte var på konserten förra året, för jag har en känsla av att det var sista chansen. Men får jag en chans till tar jag den direkt!

Bild: Privata, tagna av mig

Kan inte få nog







Dem vackraste på denna jord. <3

Bild: Privata, tagna av mig

090612 - studenten

Hej hopp!

Idag är det studenten här i stan. Tyvärr regnar det. Mina föräldrar jobbar så vi har inte varit och kollat på min kusin utanför skolan, men vi ska hem till dem ikväll och fira såklart. Grattis grattis lillkusinen! O grattis till mitt kusinbarn såklart, som också tar studenten idag! :) Guuud vad jag längtar tillbaka till min egen student. Det är tur man får vara med på andras iaf :)

Nu har jag tagit bilder på mitt kära 90-tal också. Eller rättare sagt, en del av det. Har hur mkt mer saker som helst! Vad jag pratar om får ni se om en stund ;)


Kram kram!


Eko-kakor




Igår var ju som sagt Thina här på lite middag och bakning. Tänkte ni skulle få ta del av det urgoda och nyttiga receptet på Eko-kakorna. Tyvärr får ni stå ut med bilder på mig för min kamera dog så det var bara Thina som fotade ;) Kakorna kanske inte ser så aptitliga ut på bilden, men jag lovar att dem är riktigt goda!

Här kommer receptet:

Blanda ihop detta i en skål:
3 dl ekologiskt dinkelmjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 stor tsk vaniljsocker
2-4 dl ekologisk musli (Änglamarks med pumpa m.m.)
1½-2½ dl ekologisk havregryn

Rör ihop detta till en vit lite "fluffig" smet:
2 dl muscovadosocker
1 dl strösocker
2 hg rumsvarmt smör (vi tog flytande)

Vispa sedan lätt 2 ägg och blanda i det i sockersmeten. Blanda sedan ihop denna smeten med dem torra ingredienserna.

Blanda sedan i följande:
400 g grovt hackad mörk choklad
1-2 dl pumpafrön och russin

Klicka ut "bollar" på en smord plåt (går bra med bakplåtspapper). Grädda 10-15 min i 150-180 grader beroende på hur stora bollar du gör.

Går fintfint att ta utan russin med som jag! :)

Supergoda och ett mkt bättre alternativ till alla andra sockerbomber!

Margretheskålar

Jag vill börja samla på Margretheskålarna och nu fick jag syn på denna nyheten. Kan ju vara en bra start. Det är alltså en mixkanna och 5 köksredskap. Kostar endast 199:- (ord. pris 329:-). Ska man slå till?

Bild: Misshome


Fullspäckad dag

Hej hej! Har inte haft mkt tid för datorn idag inte, ganska skönt med en paus från den faktiskt :) Har varit och rensat lite mer hos mamma idag, men får nog ta nån mer dag sen när pappa kan hjälpa mig för jag når inte kartongerna som står längst in och dessutom är det så varmt där uppe. Var tvungen att gå ner hela tiden för frisk luft ;) Fick med mig några av mammas gamla pumps iaf som jag ska lägga ut på Tradera. Sist jag sålde hennes gamla pumps gick dem upp jättemkt så får hoppas det går lika bra den här gången :) Är ju modernt igen ;) Iaf, sen har Thina varit här ikväll. Jag bjöd på saffranslax och hon hade med sig ingredienser till nyttiga kakor som vi bakade. Recept och bilder från kvällen kommer nog imorgon. Har inte hunnit fota "mitt 90-tal" i dagsljus idag heller så får ta det imorn med om jag hinner. Det är ju min kusins student imorn så har ju ganska fullt upp då med. Well well...

Hoppas er dag varit bra iaf, det har min! :)

Puss & kram!

Nighty nighty

Dags att sova kanske?!

Vi åkte iaf till mamma förut, fick tag i henne sen, så rensade som fasen bland massa gamla saker på vinden. Hittade hela mitt 90-tal där uppe med, ska visa er imorn! =) Blev så himla glad! Imorn runt 12 ska vi tillbaka och ta ett sista rensryck för den här gången. Vill inte dra hem för mkt hit heller eftersom vädret inte är så tillförlitligt nu. Kanske blir att man får ställa in loppisen på lördag och då vill man ju inte ha massa saker här hemma. Kommer ju inte kunna stå på loppisen förren i augusti sen.

Förresten så räcker inte betsen vi har i förrådet så vi måste ändå köpa ny, så det ser ut som jag får min brunsvarta/svarta iaf :D Kul med lite förändring liksom. Synd bara att vi lär få ha dem där fula möblerna i år också. Jaja.
Nu ska jag krypa ner hos älsklingen och Bianca. Imorn är det full rulle så får se när jag får tid för att uppdatera här. Till mamma på dan, sen hem och städa för sen på kvällen kommer Thina på middag. Men jag ska klämma in ett inlägg under dagen, sen blir det bilder på mitt 90-tal ;)

Natti natti!

Städning på balkongen




Visst var golvet otroligt snyggt innan vi la trall? ;)

Det var ingen hemma borta hos mamma och dem när jag ringde, så älsklingen drog igång projekt städa-balkongen-inför-sommaren istället. Välbehövligt må jag säga. Det samlas hur mkt skit och katthår som helst under trallen. Vi funderar även på att betsa det en gång till så det blir lite mörkare. Jag hade gärna velat köpt ny, lite åt det svarta hållet, men eftersom vi har kvar burken sen sist tyckte älsklingen att det var onödigt. Surt för mig då ;)

Vi har också preliminärt bestämt att det blir Öland nästa onsdag. Det spås ju bli finare väder då så det gäller ju att passa på. Isf blir det djurparken när vi är där. Finns inget mysigare än att gå och titta på alla underbara djur! Även om jag tycker dem ska leva i det fria förstås... men det är ju jättebra att djurparkerna finns så man bevarar alla arter. Sen blir det nog Stockholm 1-3 juli. Kul att planera lite så man har nåt att se fram emot :)

Nu ska jag testa att ringa mina föräldrar igen. Hörs säkerligen senare igen. Pöss

Så vet man att maten inte uppskattades..

... av sambon:

1. Han leker med maten och låtsas att broccolin är små träd.

2. Han skär maten i pyttebitar för att få så små tuggor som möjligt.

3. Han säger "Mmmm det var jättegott, men jag var så mätt" och ler fånigt.

4. Han funderar på att äta kattmat.

5. Han undrar hur många couscouskorn det är på tallriken.

Ja, det var ju lax idag ;)

090610

Gomiddag!

Vad händer idag? Jag har faktiskt inget alls inplanerat idag, ja förutom att det kommer ut en inlämningsuppgift men eftersom vi inte har fått våra böcker än (dem är på väg) så kan vi inte börja med den idag iaf. Hoppas verkligen dem kommer imorn för sen är det ju fullt upp och den ska vara inne på söndag. Jaja. Funderar iaf på att ringa bort till mamma och se om dem ska va hemma. Tänkte isf åka bort och rota lite bland mina gamla saker på vinden till loppisen på lördag. Hoppas att jag hittar nåt säljbart som inte har allt för mkt emotionellt värde ;)

Nu tänker jag iaf ta mig en dusch och sen göra mig lite lax. Hörs senare!

Kram hela dan!

Och så några vanliga





Kärlek. Ren kärlek.

Bild: Christopher

Vårt sovrum hos Tjohalia


Det är alltid roligt att få uppskattning och jag är jätteglad att fler än jag tycker vårat sovrum är fint :) Nu finns det att skåda inne hos Tjohalia för den som vill. Där är även en liten "intervju" med mig :) Ta en titt!

Ego of yesterday


Egobild från igår.

Hemkommen från stan. Mötte upp Cissi och Wille strax efter 11 (jag var sen som vanligt), sen strosade vi runt lite i butikerna. Jag köpte ingenting, är luspank ;) Tur det kommer pengar den här veckan! Hoho. Iaf, sen gick vi och satte oss på McDonald's och babblade. Cissi bjöd på mat, tack gumman! Det var alltså tredje dagen i rad det blev skräpmat.. inget jag har planerat precis! Riktigt så onyttig är jag alltså inte annars så ni inte tror det ;)


Om två timmar ska jag till Cissi, så det blir en heldag idag, härligt! Då blir det såklart Betty, husfruarna och massa bus med Wille! :)


Kram kram


Mi ih ih





Bianca låter som en liten kattunge när hon "jamar".. Det låter typ "mi ih ih" :) Sååå söt! Dessutom svarar hon på allt, om man nyser, hostar eller säger hennes namn med en särskild betoning. Igår försökte vi få bild på henne när hon gjorde sina söta läten eftersom hon blir så söt hela hon :) Älsklingen stog bakom kameran och jag satt bredvid och sa "Bianca"  och "nös" lite. Hon svarade såklart varje gång så det blev en hel del söta bilder hihi.

Bild: Christopher

Mina auktioner

Puh! Nu är jag äntligen klar med Tradera. Det tar ju flera timmar! Särskilt om man har drygt 30 saker att lägga ut ;) Iaf, HÄR är mina auktioner för er som är intresserade.

Nu ska jag prismärka lite inför lördagens loppis, sen ska jag sova så jag orkar gå på stan med Cissi o Wille imorn :)

Natti natti!

Kalas


Paket och det obligatoriska kattkortet till 2-åringen! ;)

Den enda bilden jag lyckades få någorlunda bra. Varför bryr jag mig ens om att ta med min lilla hemska kamera när jag bara blir arg på den? Haha.

Nu är vi iaf hemma från kalaset. Tack för god tårta och trevligt sällskap! :) Vi gav henne lite sandleksaker och jag hoppas dem var uppskattade :) Eftersom vi inte hann äta innan blev det Corner efter. Vilken toppendag va? Tårta, kakor, läsk och sen hamburgare och pommes på det, haha. Well, onyttiga klubben är ju vi så...

Nu ska jag registrera mig på skolan! Hej så länge!

Grattis Isabell 2 år!


Idag är ingen vanlig dag för idag är det Isabells födelsedag! Grattis tokunge på 2-årsdagen!

Du bara växer och växer och eftersom jag inte träffar dig så ofta längre så hinner jag ju knappt med i svängarna! Vi får bli bättre på att ses mamma Madde ;) Bilden ovan är iaf tagen förra sommaren när jag var Isabells och storasyster Alicias alldeles egna Nanny :) Saknar den tiden faktiskt! Hihi.

Ha nu en underbar födelsedag så ses vi alldeles strax, då kommer vi med paket såklart :)

Puss puss


Se nu så go hon är!



Ingen som kommer till oss (allra minst mina föräldrar) tror på att Bioz är världens keligaste och gosigaste katt. Men titta här! Okej, det kanske inte är något jätteövertygande bevis, men så här är hon jämt, och då menar jag verkligen jämt. Så fort man sätter sig i fåtöljen eller soffan kommer hon och lägger sig hos oss och spinner så öronen nästan trillar av på oss. Högljudd motor minsann! :) Som igår (på bilderna) skulle älsklingen hjälpa mig med ett program på datorn, men han hann inte ens sätta datorn i knät innan Bioz la sig på den. Inte ens en hård dator stoppar vår lilla gosboll! :)

Högskolestuderande

Jahopp, från och med idag är man då högskolestuderande igen. Idag börjar nämligen den ena sommarkursen. Däremot så skulle inte den första inlämningsuppgiften komma ut förren på onsdag så vi har ju ett par dagar kvar av vår lilla ledighet :) Har inte fått alla böcker än heller så det är väl lika bra..

I natt rensade jag ur min garderob igen. På riktigt den här gången. Dvs jag tog bort även nya saker och saker jag tycker om, men som inte blivit att jag använt så mycket. Ibland måste man vara hård mot sig själv. Så det ska jag lägga upp på Tradera sen (kommer länk). Sen ikväll kl 18 ska vi på 2-årskalas hos lilla Isabell. Tiden går fort! Hon föddes ju nyss!?

Vad ska ni hitta på idag?

Pussar!

Cloud chair


Kolla in vilken mysig fåtölj jag hittade inne hos Husmusen! Skulle jag definitivt kunna tänka mig i någon myshörna eller liknande :) Priset för denna är 8085:- och märket är Design House Stockholm.

Bild: Designhousestockholm

Medaljongtapet i ny tappning


Hittade precis en urgullig tapet för er chihuahuaälskare! Hur söt? Finns i vitt, svart och grått och kostar 1699:-/rullen. Varumärket är Byracka design. Underbar!

Bild: Eget kollage med bilder från Inneonline.

Gossip Girl


Nu har vi varit och röstat, känns bra att ha gjort det. Nu tänkte jag gräva ner mig i min godispåse (fy mig!) och kolla i fatt några avsnitt av Gossip Girl. Låg efter säkert 15-20 avsnitt (svensk takt) så nu kollar jag i fatt på den här sidan. Man måste dock vara medlem, men det är ju lätt fixat :) Det finns många serier där om man skulle missa nåt avsnitt som går på tvn :)

See ya later...

Energiknippe till max!








Precis kommit innanför dörren. Vi tog med Wilma bort till mina föräldrar för jag misstänkte att hon skulle bli av med mest energi där ;) Pappa brukar va bra på sånt. Okej, om hunden i fråga är uttröttlig då. Vilket Wilma inte är för fem öre, haha. 2½ timmar med konstant bus gjorde ju inte henne mkt tröttare precis. Men hon kanske slocknade när hon kom hem sen :)

Nu är det dags för mat känner jag! Sen blir det nog till att gå och rösta tror jag... är inte alls sugen på att gå dit, eftersom jag inte är insatt, men jag tänker ändå ta vara på min rätt att rösta.

Kramen!

Röstning och hundvakt!

Det är vad som står på schemat idag! Ska gå bort och hämta Wilma alldeles strax. Ska ta en långpromenad med henne och gå förbi mina föräldrar en sväng och busa av henne. Sen när vi kommer hem ska vi gå bort till gymnasiet och rösta!
Hörs lite senare helt enkelt!

Kram hela dan!

Bioz & Bianca


Det är inte ofta dem ligger på samma ställe dem där hårbollarna, så när dem väl gör det är jag där med kameran i högsta hugg. Dock vet jag inte om jag tycker dem är särskilt sociala med varandra? Haha. Älskade katter!

Dags att krypa i säng nu kanske. Jag verkar visst aldrig vända tillbaka dygnet. Är inte ens trött. Snarare hungrig. Aja. See ya tomorrow!

Natti puss

Händelöp i bilder







Det blev inte så många bilder idag. Dels så blev många mörka och dåliga och dels så var vi inte där så länge för det blåste och var sviiinkallt. Bättre lycka nästa gång! Här är iaf dem bilderna som blev okej :)

Bilder: Privata

Student 2003


2003 var året jag tog studenten från det samhällsvetenskapliga programmet med inriktning språk på Västerviks Gymnasium och idag är det exakt 6 år sedan. Jag hatade verkligen att gå i skolan så min student var en riktigt lycklig dag. Det allra bästa med hela dagen var nog dock att jag träffade min syster för första gången på 5 år när jag sprang ut från skolan :) Hur som helst så var det strålande sol, så jag hade definitivt mer tur med vädret än dem som gick ut den här veckan. Här i Västervik är det dock inte studenten förren på fredag och då är det min kusin Mikaels tur. Ska bli kul att se alla glada studenter och jag hoppas verkligen på solsken!

Bild: Privata

090606

Hej alla glada! O välkomna alla nya läsare! Hade ganska stort besöksrekord igår :) Hoppas ni fortsätter titta in här!

Nu snart tänkte jag och älsklingen ge oss ut på en liten fototur igen, vart vet jag inte men det visar sig väl :) När jag kommer hem tänkte jag pyssla ihop ett litet studentkollage eftersom det idag är exakt 6 år sedan jag tog studenten. Vad gammal jag måste vara!? :O Haha, ja men det känns som det var igår. Så håll utkik efter det sen!

Kram hela dan!

Tillfällig plats


Bokstäverna och skålen från Perlan Living har hittat sin tillfälliga plats nu, på tv-bänken. Helt okej tycker jag. Men jag har andra planer för iaf bokstäverna. De ska få flytta till hallen sen när jag gjort iordning där. Kommer bli super! Eller det är iaf vad jag hoppas att det ska bli ;)

My new bag



Fick hem en ny väska från HM häromdagen eftersom min gamla börjar bli lite sliten. Gillar den massor! Den är aningen ljusare i verkligheten, älskar verkligen färgen. Väldigt stor och rymlig är den också. Perfekt för då kan jag ta med mig älsklingens stora systemkamera om jag ska någonstans ;)

För övrigt är jag ingen väskmänniska, alltså jag äger en i taget liksom. Är ni väskmänniskor? Haha, finns det ens ett sånt ord? ;)

Nya bilder på sovrummet










Inte så mkt nytt egentligen, förutom dem vita kuddarna (förrådsfynd, trodde jag hade sålt dem!) men ville visa helhetsbilder på allt nu när fotona är på plats i ramarna. Är verkligen jättenöjd med sovrummet. Nu fattas bara sängramen, ny förvaring (syns ej på bilderna) och gardiner! Kanske en stol också...

Styleroom

Har haft Styleroom-konto ganska länge, men plockade bort mina album därifrån. Men nu har jag lagt upp ett nytt! Kommer fyllas på och bytas ut bilder undan för undan. Ta en titt i mitt album!

090605

Hallå i regnet!

Vilken tråkig dag, regnet öser ner och inget finns det att göra. Kom upp skapligt idag iaf och det tackar jag för! Kanske man kan vända tillbaka dynget, skönt i så fall. Skulle ju träffa Cissi idag men hon kunde inte sen. Men det är ju ändå inget roligt väder att sitta i Stadsparken i ;) Tyvärr sms:ade även syrran i morse och ställde in på söndag för att hon är sjuk, så det blev ju ingen händelsefull helg direkt, men det blir fler ggr hoppas jag :)

Ikväll ska vi iaf till mina föräldrar och fira mors dag. Bättre sent än aldrig va? ;) Om det är sol imorn tänkte vi åka dit igen och ta med oss Bioz så hon får va ute lite. Enligt smhi ska det ju bli lite sol iaf, men man vet ju aldrig.

Nu ska jag göra absolut ingenting. Nästan lite tråkigt att det inte ens finns nåt skolarbete att göra ;) Vad hittar ni andra på för skoj en regnig dag?

Kram hela dan!

Soffmys


Jag och Bioz myser lite i soffan :) Ska hämta mina varma mackor nu och sen fortsätta kolla på 2½ män. Ska dock försöka komma i säng snart eftersom jag ska träffa Cissi imorn. Hoppas på fint väder så vi kan hänga i Stadsparken, men tyvärr verkar det som det ska bli regn. Får hitta på nåt annat skoj isf!

Natti på er så hörs vi imorn!
Puss & kram

Ekholmen i bilder
















Tidigare ikväll var jag och sötaste älsklingen ute och fotade på Gränsö igen. Denna gången var det Ekholmen som fick stå modell med sin vackra grönska :)
Jag blev helt enkelt trött på att sitta inne pga regnet så jag nästan tvingade med mig älsklingen. Det började regna igen när vi var där ute men vi hade paraply med oss så det var ingen fara. Jag har bestämt mig för att få ut så mkt som möjligt av den här sommaren och inte sitta inne som jag gjort tidigare år när det varit dåligt väder. Jag vill ha kul!

Bilder: Privata, tagna av mig och Christopher

Blir galen på min RLS!

Jag är inne i en RLS-period nu, så jag sover inte alls bra på nätterna. Blir galen på det! Jag funderar starkt på att ringa och boka en tid imorgon så jag kan få en diagnos och få hjälp någon gång. Det är nu när jag är inne i en sån här stark period jag borde ta tag i det, för mellan perioderna glömmer jag ju till och med bort att jag har det eftersom jag inte känner det då. Jag har säkert gått med det här i 10 år. Vad jag kan minnas hade jag det när jag bodde hemma (eller, mamma?) och jag flyttade ju hemifrån för 6 år sedan. Det är dock det senaste året jag har fattat att det är en sjukdom (typ den mest ofarligaste man kan ha) för att dem började göra reklam för hemsidan på tv. Innan har jag trott att det är normalt och att det är nåt man "ska" ha. Men jag borde verkligen gå till en läkare och få diagnosen. För jag själv vet att jag har det. Det är ju ingen sjukdom man kan ta prover för (bara för orsaken till den) utan läkaren ställer ju diagnosen utifrån det jag säger. Det finns dock fyra kriterier som ska uppfyllas för att man ska få diagnosen:


  Ett starkt behov av att röra på benen, vanligtvis förknippat med eller orsakat av obehagliga känselförnimmelser i benen.

  Förvärras i vila.

  Lindras helt eller delvis av rörelser, såsom att gå eller sträcka på sig, åtminstone så länge aktiviteten fortsätter.

  Symtomen upplevs som värre under kvällen eller under natten.


Jag säger bara ja! ja! ja! ja! Jag kan säga att nätterna är ett rent helvete när jag är inne i dem här värsta perioderna. Usch! Sooooova är allt man vill, men upp och gå är det man får göra.

Eftersom det är en kronisk sjukdom så går det ju tyvärr inte bota den, men det finns lindringar. Både läkemedel och förändringar i livsstilen.

Ja, jag borde nog ringa.


För oss utan barn


På Kolmården 2006.

På Astrid Lindgrens värld när jag var liten.

Idag slog det mig hur mkt roliga sommaraktiviteter det finns för barnfamiljer. Astrid Lindgrens värld, Busfabriken, Kolmården, Ölands djurpark osv osv. Är det någon som har tips på roliga sådana ställen som är roliga även för oss utan barn? Djurparkerna är ju det förstås, men något mer? Är så sugen på en massa dagsutflykter i sommar! Jag har iaf bestämt att det blir en tur till Kolmården och Ölands djurpark i sommar. Sen om älsklingen går med på båda är ju en annan sak ;) Älskar djurparker! Gör alla vuxna det eller är det bara för att jag älskar djur så mkt? Hihi.

Tipsa på!

Solsken, tack!


Jag vill ha solsken igen, tack, så man kan hitta på massa roliga saker! Jag vill ut på fler fototurer, jag vill ha picnic med kompisarna i stadsparken, picnic med älsklingen, ta ut Bioz i mammas och pappas trädgård, åka till Öland över dagen osv... Men det går ju inte göra nåt av det när det bara regnar o regnar o regnar! Uppehåll i skrivande stund iofs.. men hela dagen har det ju regnat! Visst kan det va mysigt med regn också, men inte flera dagar i rad så här.

Jag beställer iaf solsken på söndag.

Måndagsvägning

Vägde mig i måndags, men skrev inte upp det här eftersom jag bara vägde mig för att kunna väga Bioz (får väga oss tillsammans och sen dra bort min vikt). Men eftersom jag bestämt mig för att gå ner 7 kg på 92 dagar så kan det ju va bra att ha en "startvikt" för det även i bloggen. So here goes...

Startvikt den 16 mars 2009: 65, 8 kg
Längd: 150 cm
Vikt innan jag gick upp: 42 kg
Delmål 29 augusti 2009: 58,2 kg
Slutlig målvikt: 42-45 kg

Vikt den 1 juni 2009: 65, 2 kg
Resultat sen senast: -0, 5 kg
Resultat totalt: -0, 6 kg

Att jag hade gått ner var en chock kan jag säga. Men det måste varit alla promenader jag och älsklingen tog varje dag där ett tag som gjorde att jag inte gick upp sen när jag slutade med dem heller. Idag ska vi börja med dem dagliga promenaderna igen är det tänkt. Heja oss!

Cissi-kväll :)

Nu drar jag snart till ♥bästis♥, hörs när jag kommer hem! Puss

Pics













Min fina älskling!!! ♥ ♥ ♥

Jag är en riktig stadstjej! Men ska man ut på klipporna får man traska en bit genom skogen.. inte min grej precis ;)

Det var himla varmt ute trots att klockan närmade sig 19.30. Helt sjukt hur vädret kan slå om. Var ju inte länge sen man frös ihjäl i jeansjacka. Härligt är det iaf! Det här är lagom tycker jag. Än så länge är det ju inte så hett att man inte kan sova om nätterna.

O när jag ser dem här bilderna blir jag ännu mer peppad att gå ner i vikt! Vill inte se ut så! Men jag är stolt över mig själv som kommit så långt nu iaf att jag kan lägga upp helkroppsbilder på mig själv i bloggen. Även om det såklart tar emot..

Natti natti mina vänner! ♥

Bilder: Privata, tagna av mig och Christopher

Dagens egopic


Vi kom iväg på en liten fototur förut, men det blev Gränsö istället. Tar Händelöp nästa gång. Vi har ju så himla många vackra platser här i Västervik, love it! :) Iaf, resten av bilderna kommer lite senare, älsklingen håller på o fixar iordning dem från hans kamera nu.

Nu blir det lite slötittande på tv och bloggläsande! Hungrig e jag med... hm, rota i kyl och skafferi kanske? ;)

Segpropp

Gud vilket dåligt samvete jag har för att jag sovit/segat bort den här fina helgen! Jag vet inte vad det har varit med mig men jag har varit så otroligt seg i hela kroppen och huvudet i ett par dagar nu att jag verkligen inte orkat nånting annat. Har legat i soffan och kollat massa avsnitt av One Tree Hill och Gossip Girl. Fy mig liksom.. det är väl det sista man ska göra i det här vädret!? Iaf, nu har jag tagit en dusch och känner mig faktiskt mycket piggare! Så jag tänkte faktiskt dra med mig älsklingen ut till Händelöp för en liten fotopromenad. Bara för att resten av helgen är borta behöver ju inte dem sista timmarna också spenderas inomhus :) Jag hoppas nästa vecka blir lika fin och särskilt söndag när vi ska till syrran. Hon bor ju på landet och då vill man ju vara utomhus! :)

Återkommer kanske med bilder sen då, om jag får med mig karln vill säga.. han har ju redan varit ute och fixat idag ;)

Kram kram!

RSS 2.0