Bianca




Testade att fota Bianca med nya objektivet igår. Hyffsat eller? :) Som sagt, det där med att fokusera manuellt kommer ta ett tag att komma in i, men jag kämpar på ;)

Vackra lilla misse!

Passar på att blogga lite mitt i matlagningen ;) Men det är väl ingen som är här inne och läsar idag iaf :)
Kram och GOTT NYTT ÅR igen!

Mina 10 bästa foton 2009


1. Fortfarande på första plats. Älskar den här bilden och kan inte fatta att det är jag som har tagit den.

2. Älskar färgerna, Willes blick och hur bilden är komponerad. Synd med stängslet bakom men jag tycker ändå resten kompenserar för det.

3. Den här bilden satte jag direkt på ett enda klick och är därför extra stolt över.

4. Mamma och föl, hur sött? Älskar ljuset i den här bilden!

5. Jag tänker på sommar och värme när jag ser den här bilden. Färgerna, känslan..

6. Ännu mer sommarkänsla! Tycker jag har lyckats få fokus på rätt ställe i den här bilden.

7. Detta var en av dem första bilderna jag tog när jag köpte kameran, och den allra första bilden som lades till i mappen för mina bästa bilder.

8. Jag fångade fårets uppmärksamhet iaf!

9. Gillar denna bilden väldigt mycket! Två svanar på väg..

10. Denna bilden ger mig utlandskänsla och jag gillar att bara sanden är i fokus.

Liiite osäker på ordningen, det var inte lätt, men ungefär så här tycker jag iaf. Vilken gillar du bäst?


GOTT NYTT 2010!


GOTT NYTT ÅR på er!
Kramar från Jennica, Christopher, Bioz, Bianca & Baccardi!!

My new baby!



Nu är det här, mitt nya objektiv, min nya älskling! Nöjd som sjutton! Måste dock lära mig fokusera manuellt, men det går ganska bra iaf. Helt plötsligt blev min kamera väldigt liten. Eftersom det är ett fast objektiv, dvs ingen zoom, så är den ju så "kort" :)

Nu blir det till att spara till en ny kamera. Är så trött på min D60 redan, inget är ju kompatibelt med den. Men vilken ska det bli? En D90? Spara, spara, spara..

It´s cold around me


Utrustning: Nikon D60 + 55-200/5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

Nu har febern kommit! Svinont (haha) i armen har jag också. Och i nacken. Fryser gör jag också, samtidigt som jag känner mig varm. Synd om mig. Eller inte ;)

Baccardi in da house


Bioz ligger inne i "huset" varje dag nuförtiden, men nu har hon fått en liten konkurrent. Baccardi har också börjat gilla det, han ligger där ofta så nu får Bioz aldrig ligga där ;) Men det är väl bara rättvist antar jag. Bioz snodde ju brödkorgen för Baccardi både nu och då ;) Brödkorgen som för övrigt INGEN använder längre.. kanske för att jag var tvungen att tvätta den? Luktar väl inte katt längre ;)

Lätta spår


Utrustning: Nikon D60 + 55-200/5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

Här är nog favoritbilden från fototuren i söndags. Valde medvetet att inte ljusa upp den för mycket för jag tycker den blev lite mystisk på något sätt så här. :)

Sambon ställer upp igen



Utrustning: Nikon D60 + 55-200/5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

Det kan inte vara lätt att vara sambo med mig just nu. Att bli tvingad att ställa upp på att bli fotograferad för att jag inte har någon annan att fota ;) Någon som känner sig manad?

Det är synd bara att bilderna inte blir skarpa för fem öre med dem objektiven jag använder nu. Snälla, 50 mm, kom nu!!!

On its way


Utrustning: Nikon D60 + 55-200/4-5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

On a snowy winterday



Utrustning: Nikon D60 + 18-55/5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

Ikväll har vi varit och tagit sprutan mot nya influensan. Trots att hela kroppen skrek NEEEEEEEJ!! Men nu är det iaf ingen återvändo. Det gick lite lättare när jag tänkte "för katternas skull, för katternas skull, för katternas skull". Läste nämligen att det finns enstaka fall utomlands där katter och hundar blivit smittade av sina ägare som haft influensan. Allt för katterna! :) Själva sprutan kändes ju inte alls, men jag bävar för att vakna med diverse biverkningar imorn..

20-årig bröllopsdag


Grattis världens bästa föräldrar på eran 20-åriga bröllopsdag!!


Mitt i allt det vita


Utrustning: Nikon D60 + 18-55/5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

Tillträde förbjudet



Utrustning: Nikon D60 + 18-55/5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

Trassel II


Utrustning: Nikon D60 + 55-200/5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

Längtan


Älskar den här bilden som älsklingen tagit med sin mobilkamera. Det skriker "längtan" om den. Dock är det inte sant, Bianca hatar att vara ute! :) Men man kan ju låtsas ;) Det är ju iaf roligt att sitta i fönstret och "prata" med fåglarna som flyger förbi!

En modellande sambo


Utrustning: Nikon D60 + 18-55/5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

Var så sugen på att fota porträtt häromdagen (och är fortfarande!) så jag tvingade älsklingen att ställa upp som modell med våra vita väggar som bakgrund. Man tar vad man har ;) Denna bilden blev jag nöjd med även om den såklart skulle kunna vara bättre. Jag blir å andra sidan aldrig helt nöjd med mina bilder, ser alltid en massa småfel ;)

Hur fin får man lov att bli?


Underbar och älskad.

Elementmålning: resultatet


Före: grått och fult (ännu mörkare grå färg i verkligheten).

Efter: vitt och fräscht! Nu är det inte lika utstickande längre.

Äntligen är iaf ett av alla elementen vita som väggarna. Det första man ser när man kommer in i sovrummet är det stora fula elementet och då vill man gärna inte att det ska vara en annan färg än väggarna. Nu känns det mycket bättre! Nästa element jag ska gå på är det i köket så vi kan få upp lamellerna där någon gång. Frågan är bara var jag ska göra av katterna under tiden...


Filippa K



Vilken lycka när vi öppnade ena julklappen från älsklingens föräldrar!! Där i låg 8 st Filippa K-muggar! Självklart hamnade tre av dem på ena tavellisten. Det var ju inte alls länge sen jag skrev här i bloggen att jag skulle köpa mig några Filippa K-muggar dit :) Dock skulle jag vilja ha ett till av mönstren, men nu känns det inte lika brådis längre!


Julafton 2009



Började dagen med lite julklappsutdelning "på sängen", men det var bara Baccardi som var intresserad av katternas julklapp :)

Sen satte han sig i påsen... i kartongen ;)







Efter det åkte vi och åt frukost och hade julklappsutdelning hos mamma och pappa eftersom mamma skulle jobba kväll.

Det blev inte många bilder på julafton. Efter frukosten hos mamma och pappa tog jag inte en enda bild. Efter det åkte vi iaf till älsklingens föräldrar och åt julmat och hade julklappsutdelning för att sedan åka vidare till min mormor. Där åt vi (jag) mat igen samt fikade tillsammans med pappa, lillebror + flickvän, mormor och morbror med familj. När mamma slutade jobba kl 22 åkte vi till mina föräldrar igen och fikade. Mycket farande med andra ord, men julafton handlar ju om att umgås med familjen :)

TACK alla för fina julklappar och pengar! :)

Snart i min ägo!


Beställde preciiiis ett nytt objektiv till kameran för mina julklappspengar, det blev ett Nikon Nikkor AF 50/f1.8D. Åååh så lycklig jag är nu! Mitt allra första objektiv efter kitobjektivet! Perfekt för porträttfotografering så nu vill jag ha lite försökskaniner som ställer upp som modeller! :)

Längtar till det kommer nästa vecka!!

GOD JUL FRÅN OSS!!


GOD JUL önskar Jennica, Christopher, Bioz, Bianca & Baccardi!!
Kramar

Bild: Fick den i ett mail.

Ett vintrigt Händelöp







Utrustning: Nikon D60 + 55-200/5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

Idag var vi ute vid Händelöp och fotade lite. Märks det att jag älskar svanar eller? :) Dem är ju så fina! Hoppas på att komma närmare någon gång... en riktig närbild på en svan skulle ju inte vara helt fel att få ta.

Det bästa med snön är att man får ungefär en timma extra att fota innan det blir för mörkt. Det sämsta är att bilderna blir så tråkiga. Enligt mig. Jag vill ha vår och färg!

Bioz och hennes viktnedgång


Vi vägde Bioz här hemma för några dagar sen, vill inte dra iväg henne till veterinären i det här skitvädret (2,5 mil att åka), och hon hade gått ner ytterligare 3,5 hg! Antagligen är det +-1 hg för våran och veterinärens våg stämmer inte överens med varandra. Men detta betyder att hon nu har gått ner sammanlagt 1,3 kg och bara har lite drygt hälften kvar! :)

Passade på att väga dem andra katterna också. Baccardi väger 3,5 kg (vilket är Bioz målvikt!) och Bianca väger 4,4 kg vilket betyder att hon har gått upp lite sen kastreringen. Vi skulle därför börja med mat anpassat för kastrerade katter men den blev hon jättedålig av. Spydde 9 ggr, varav en gång blod! Så veterinären tyckte vi skulle börja med mat för katter med känsliga magar istället och sen dess har hon inte spytt alls. Däremot är hon lika hungrig som Bioz nu eftersom hon får mindre mat. Tycker så synd om dem, men det är ju en vanesak för magarna och man vill ju att dem ska vara sunda och friska! Känns bra att vi är på riktigt god väg med Bioz nu iaf! :) En riktig lättnad..

Familjen - tapet


Sitter och letar tapet till hallen (mitt i natten, I know..) och "sprang" på denna coola lite annorlunda tapeten "Familjen". Det verkar som den tapeten med hus på från Eco som jag ville ha från början inte säljs längre. Trist.

Vill gärna ha en lite annorlunda tapet som inte alla andra har. Den ska vara svart och vit med ett grafiskt mönster. Mycket mönster är viktigt eftersom jag inte vill ha något annat på den väggen. Någon som har något bra förslag? Självklart gör det ingenting om det är en populär tapet.

Bild: Designonline

Snabbare leverans


Idag kom nya kökslampan! Ni vet den som skulle komma den 25 januari. Vad mycket roligare det är att få något när det kommer tidigare, för då är man ju liksom inte beredd på det :) Är iaf jättenöjd med den! Tyvärr syns den ju inte så bra på bilden. Får ta bättre bilder sen i dagsljus när lamellerna är uppe också.

Nu ska vi kolla lite på tv.. kanske göra en fruktsallad ikväll igen? :)
Kram!

Mitt vita vinterland










Utrustning: Nikon D200 + 18-70/4,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

Igår på eftermiddagen var vi ju iväg en sväng och fotade lite vinterbilder på Gränsö. Det märks på bilderna att jag inte tagit med min egen kamera haha. Kan inte fokusera lika bra. Min egen kan jag ju typ utan och innan nu. Men men, så går det när man glömmer minneskortet hemma ;)

Det är fint med vinterbilder, men jag längtar verkligen till våren nu så jag får ta massa färgglada bilder på blommor och liknande!! Då kommer jag förhoppningvis ha investerat i ett bättre objektiv också. Längtar!!


Ny kontorsstol



Idag var vi på Jysk och köpte en ny stol till kontoret. Det var halva priset på den (300:-) så vi kände att det var dags att slå till på en. Kanske inte världens snyggaste men den vi hade innan fick Christopher ont i rygg och axlar av. Detta är egentligen inte heller någon riktig kontorsstol, men den är bra mycket bättre iaf. Vi köpte även lamellgardiner till köket. Kommer dock dröja ett tag till dem kommer upp.

Vi har hunnit med ganska mycket idag. Var ute på Gränsö och fotade lite vinterbilder (med Christophers kamera, jag glömde minneskort som vanligt!) och så har jag målat första lagret på sovrumselementet. Nu ska det bara torka i 1-2 dygn innan jag kan måla sista.

Igår var Anne och Mats här på middag och fika också. Mycket trevligt! Vi är ju lediga i en hel månad nu så vi ska bara göra roliga saker (med vissa undantag) och än så länge går den planen bra ;)

Nu ska jag göra lite fruktsallad, sen ska vi nog se nån film eller så. Mer update kommer! Ska försöka att inte vara så frånvarande nu när jag är ledig :)

Kram!

Tanten och lillen





Allt hon ville var ju bara att tvätta lillen :) Gos! Kärlek! ALLT!

Systrarna bus










Lite bilder på brorsans missebebisar :) Vi var ju där och firade hans sambo häromdagen. De bjöd på goda frallor och smarriga cupcakes (som missarna hade slickat av glasyren på haha, ja inte just dem vi åt då men ;)). Dessa missebebisar alltså. Dem är så gudomligt söta att man bara vill äta upp dem. Eller ta med dem hem! Vilket som går bra ;) Dem heter för tillfället Skorpan och Smulan, men fråga mig inte vem som är vem för det vet jag inte :)

Söta som få är dem iaf :)

Lussebullar


(Fotad med mobil)

Ikväll har vi bakat lussebullar. Mums. Dem blev iaf helt okej för att vara första gången vi bakar det ;) Lite julmust till så blir det ju perfekt! :) Är det bara jag som blir beroende av julmust i december? Finns inget godare!

Natti på er!

Busy busy

Hej mina vänner!

Mkt att göra, mkt att tänka på... få blogginlägg. Sista veckan i skolan nu den som kommer. Har två prov. I samma svåra ämne. Ett imorgon och ett på fredag. Men sen är det 3-4 veckors ledighet, wiiieee!! Då ska här fotas! Känner extrem abstinens, har ju inte fotat på snart 3 veckor! Herrejösses.

Idag är det plugg inför provet som gäller. Men vi ska även bort till brorsan och Lina på fika för att fira Lina som har fyllt år. Sen är det hem och plugga, plugga, plugga som gäller igen.. suck. Känns skönt att veta att det är slut om 5 dagar...

Förresten! Grattis till Linda och Pär som fick en son igår och självklart till Hampus som blev storebror!!! :) Många kramar till er, hoppas vi ses snart!!! :)

Kram hela dan!

Stan

Hej bloggen!

Nu drar jag ner på stan, Cissi kommer och hämtar mig när som helst. Hoppas på att hitta nån liten billig inredningspryl på nån rea nånstans så jag kan stilla mitt inredningsbegär lite, haha! Men letar man så finner man ju inget.. så jag får väl låta bli att leta ;)

Hörs senare!
Kram hela dan!

A star


Köpte oss en adventsstjärna idag när vi var på Coop. Dem sålde ut dessa stora för endast 99:- (ord. pris 249:-) så vi slog såklart till. Liiite julmys måste jag väl gå med på antar jag ;) Och eftersom vi inte har något modernt sådant i förrådet så har ju inget åkt upp. Men nu får det räcka!! Några tomtar blir det icke i år!

Har även äntligen satt upp tavlorna ovanför soffan nu ikväll, men det visar jag någon annan gång när det är lite mer ordning än vad det är nu.

Puss o hej!

Jag lever!


Ja, jag lever trots att jag inte varit så aktiv här dem senaste dagarna :) Jag har haft lite mkt annat i tankarna så har inte direkt orkat engagera mig i bloggen. Gillar inte att lägga upp massa bildlösa inlägg med tråkig text, då låter jag hellre bli :)

Ikväll har jag varit hos Thina. Hon har precis flyttat till en jättefin lägenhet med öppen planlösning. Så nu är jag ännu mer sugen på att göra om och dona här hemma. Om vi kunde få vårt köksbord sålt någon gång, så vi kan köpa det vita bordet här ovan. Längtar verkligen! Är sååå trött på ek nu så jag spyr snart! Längtar efter lampan också men den kommer ju inte förren i slutet på januari... fast har jag otur kanske vi inte kan köpa köksbordet förren då heller.. Men så fort vi sätter upp lapp på Kvantum kommer vi nog bli av med det, det brukar vara så. Så vi borde ta tag i det imorgon.

Tack Thina för mycket god mat och trevligt sällskap ikväll! :)

Bild: Ikea

Färglös


Har gjort om lite på tavellisterna i köket. Jag tröttnar (spyr) verkligen på färg direkt så jag tog bort A piece of cake-boken och tavlan med den gröna ugglan. Känns mycket bättre nu. Nu är det bara två gröna kivi-lyktor och det räcker gott och väl. Känner jag mig själv rätt så ryker dem också snart. Jag mår verkligen illa av färg (hos mig, inte hos andra), jag vet inte varför men jag kan helt enkelt inte inreda så. Nu känns det iaf mycket mer harmoniskt och stilrent. Ska dock byta ut dem tre översta kivi-lyktorna mot Filippa K-muggar sen. Men det får bli någon gång när pengarna finns, dem är ju ganska dyra.

Nu ska vi se några avsnitt av How I met your mother.
Natti puss

Ny sovplats


Baccardi har hittat en ny sovplats. Skoskåpen i hallen. Han öppnar själv och sen lägger han sig där i, haha. Älsklingen hittade honom så här häromdagen och ropade på mig. Snabbt som fasen drog jag fram kameran ;) Ja, något sötare än katter får man banne mig leta länge efter!!

Kattkusiner












Katterna har fått kusiner! ;) Min lillebror och hans flickvän har precis flyttat till en lägenhet och för en vecka sen flyttade det även in två helt gudomligt söööta kattflickor :) Idag efter mammas kalas följde jag och älsklingen med Lina hem (min bror är iväg och jobbar på annan ort) och träffade sötnosarna för första gången. Jag höll på att smälla av när Lina öppnade dörren och det trippade ut två småååå ullbollar! Man glömmer verkligen hur små kattungar är när man tar dem från mamman. Herreguuuud säger jag bara! Så ja, nu är jag missebebis sjuk igen ;) Baccardi är ju typ lika stor som Bioz och Bianca nu (iaf på höjden) så det är ju inte speciellt länge man får stilla sin missebebissjuka :P

Men visst är dem SÖTA!? Tyvärr ser man varken hur små eller hur söta dem verkligen är på bilderna, men jag kan försäkra er om att dem är riktigt små och riktigt söta! :) Tack Lina för titten!

Grattis mami ♥


Grattis världens bästa mami på födelsedagen! Puss!

KALLT


Denna adventsljusstaken vid namn KALLT från IKEA kanske vore nåt för en julpyntshatare som mig? Stilren och snygg! Men 249:- känns lite saftigt när man är en sån som tar upp julpyntet den 23 december och tar ner det igen den 27:e ;)

Bild: IKEA

Kom just på...

..att det är imorgon Backstreet Boys har konsert i Stockholm. Vilken tur i oturen att vi aldrig fixade några biljetter. Jippie att åka till Stockholm när man är sjuk liksom! Nu slipper jag iaf sitta och deppa för att vi inte åkte imornkväll.. som sagt, tur i oturen!

BSB i Globen 2005.

Men lite ledsen är jag ju såklart... deras konserter är grymma!! Men det var rätt beslut vi tog med tanke på omständigheterna... Meeeeeen.... ;)

Baccardi och hans vänner






Lilla gubben. Idag upptäckte han rörelserna på tvn. Synd att jag inte hann fota när det var en svart och vit katt på tvn ;)

Jag känner mig lite bättre idag, men jag är fortfarande orkeslös och man hör på min röst att jag är förkyld. Hade lite feber på dan, men inte så mycket. Planerna för helgen blir ju iaf inställda, får hoppas vi kan bestämma en ny helg snart så det inte går flera månader igen :)

Kram och natti!

Gotta love sepia





Lägger upp några favoriter igen, fast i sepia. Det är så fint! Kommer ju inte ut för att fota nåt nu när jag är sjuk.. nu har febern anlänt också. Suck. Ser inte ljust ut inför helgen.. kommer ju fler helger, men hade ju sett fram emot det så mkt! Well well, ska inte deppa ihop :)

Hoppas ni mår bättre än mig iaf :D Kram!

Worse and worse

Hej!

Min förkylning blir bara värre och värre :( Jag som trodde jag skulle hinna bli frisk till helgen. På fredag är det tänkt att vi ska till Anne och Mats i Kisa för att fira deras födelsedagar, och på lördag är det tänkt att Anne ska komma hit. Vi hade planerat middag, vin och bio. Ses ju så sällan! Men nu verkar det som det inte blir något. Varför blir man alltid sjuk så fort det händer något roligt? Sen när man är frisk så händer nada. Så trött på det!

Aja, nu ska jag bli frisk, om inte till helgen så snart iaf! Hörs när jag mår bättre, har ingen direkt blogglust nu.

Kram!

.


Utrustning: Nikon D60 + 55-200/4-5,6.
Bildbehandlingsprogram: Adobe Photoshop Lightroom 2.

Usch, jag vill bara bli frisk nu. I natt vaknade jag av att jag inte kunde andas genom näsan igen. Eller det kanske inte var därför jag vaknade, men det var därför det var lite jobbigt att somna om iaf. Så idag har världens bästa älskling varit och köpt nässpray till mig så jag kan somna ikväll/natt.

Hade behövt vara i skolan idag och jobba lite med Typingmaster, men det orkade jag ju inte såklart. Orkar bara sitta under täcket i soffan. Har pluggat idag iaf, och måste plugga mer nu ikväll. Sen är det ju världens bästa tv-kväll! :)

Kram kram

RSS 2.0