Afrikansk köttgryta
För 4 personer:
Ingredienser:
500 g fläsk- eller kycklingfilé
1 stor gul lök
3 stora bifftomater
2 vitlöksklyftor
1 chilipeppar (vi använder kryddan på burk istället)
1 knivsudd av vardera salt och svartpeppar
2 teskedar nypressad citronsaft
2 teskedar flytande honung
1 matsked worcestershiresås
2½ dl het grönsaksbuljong
300 g bandspagetti
100 g nyriven cheddarost (vi skippar den)
Gör så här:
Skölj och torka köttet, skär det i ca 2 cm stora bitar. Skala, hacka och bryn löken i olja i en gryta tillsammans med köttet.
Hacka chilipepparn fint. Flå tomaterna och ta bort stjälkfästena. Skär i bitar och lägg ner dem i grytan tillsammans med chilipeppar. Skala vitlöken och pressa ned i grytan. Smaka av med salt, peppar, citronsaft, honung och worcestershiresås, tillsätt buljong och låt sjuda ca 30 min under lock på medelvärme.
Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg i pastan och koka den al dente i 8 min. Låt pastan rinna av i durkslag och vänd ned den i köttgrytan. Strö över ost och servera.
Obs! Har man inte, som vi, en gryta går det lika bra att göra grytan i en stekpanna med ganska höga kanter och sen blanda med pastan på tallriken eller i en stor skål.
Smaklig måltid!
Mm, den såg god ut!